SVF – DEV, dicht bij een overwinning

23 Dec 2019 | SVF 1

Over de 1e helft was de krachtverhouding  in evenwicht. In het veld was niet te zien dat DEV 10 punten meer had dan SVF. Sterker nog de betere kansen waren voor SVF. Waarbij Kees van Dam nog wel een keer wist te scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel. Uit de kansen die SVF wist te creëren hadden zij zeker een keer moeten scoren.

De 2e helft hetzelfde concept. Beide teams kregen hun kansen waarbij de  keepers een cruciale rol speelden en hun doel konden schoon houden. Als je zelf dan niet scoort, doet vaak de tegenpartij dan wel. Door niet rigoureus de bal weg te werken, kreeg DEV de kans om te scoren en kwamen zo vrij onverdiend op voorsprong. (0-1)

SVF bleef hard werken en voelde dat er kansen zouden komen. Al na twee minuten was het eindelijk dan raak. Bij weer een aanval van SVF kreeg Najib El Makrini een grote kans om te scoren. Zijn schot werd gekeerd door de keeper van DEV. De bal werd niet goed weggewerkt en een voorzet vanaf rechts van Nick van Vulpen werd binnen gekopt door Rik van der Mispel. (1-1). Twee verse wissels kwamen in het veld voor SVF. Mick van de Bilt voor Nick van Vulpen en Jesse Bongers voor Najib el Makrini. SVF zette nog een keer aan, want men voelde dat er meer te halen was.

De mogelijkheden dienden zich aan maar zowel Rik van der Mispel, Mick van de Bildt en Nando Koedam hadden het geluk niet aan hun zijde. Damian Schoonderwoerd kwam nog in het veld voor Rik van der Mispel.

De laatste aanval was voor DEV en bijna zouden wij helemaal niets overgehouden hebben aan deze wedstrijd. Gelukkig stond Marcel op zijn plaats bij een één op één situatie, zodat SVF een gelijkspel behaalde wat zeker verdiend is. Als er één ploeg hadden zij gestreden en als er één ploeg had moeten winnen was dat SVF geweest.

Helaas geen foto’s. Mijn telelens heeft het nu toch echt begeven. We gaan een oplossing zoeken. Prettige feestdagen en een sportief en gezond 2010.