SVF creëert geen kansen bij HDS en verliest terecht met 2-0

05 Feb 2024 | SVF 1

We vertellen niks nieuws wanneer ik zeg dat we het met SVF 1 uit bij HDS 1 altijd lastig hebben. Thuis willen we nog weleens de punten behouden tegen deze ploeg, maar in Leersum moeten we heel vaak onze meerdere erkennen in de rood-witten. HDS uit is voor ons kennelijk een moeilijke horde om te nemen en dat was deze keer niet anders. Ook vandaag dienden we enigszins “gehavend” aan te treden, maar dat is geen enkel excuus. Zeker niet bij trainer/coach Gerard Pouw, omdat Gerard als geen ander weet dat je gewoon een brede selectie nodig hebt om een seizoen goed te volbrengen.  En ook andere clubs hebben altijd te maken met schorsingen, blessures, vakanties en carnaval vierende spelers. Goeie zaak dan ook dat we weer met zes wisselspelers de strijd konden beginnen.

Het was voor beiden best belangrijk vandaag, maar iets meer “important” toch nog voor HDS. Voor hen was het de vraag of ze mee blijven doen bij de eerste vier ploegen op de ranglijst, óf dat zij voorlopig een pas op de plaats zouden moeten maken. Bij SVF weten we; dat we onder de bezielende leiding van Gerard Pouw een ploeg in opbouw zijn en derhalve proberen in komende jaren successen te boeken. Dat dit mogelijk is weten we zeker, want onze jeugdteams (waaronder met name JO-19) laten zien dat we heel goed weerstand bieden aan (grotere) clubs in de regio. Van harte dan ook nog JO-19 met het behaalde winterkampioenschap!! Echt een prima en hoopvol resultaat!

Onze plek inmiddels kennende: staat er dan helemaal niks op het spel voor SVF1 ? Natuurlijk wel, misschien eindigen in het linker rijtje? Of misschien zelfs nog wel één plekje hoger? Feit is dat in voetbal alles mogelijk is, zie Hercules en zie ook AJAX welke club toch weer op goeie wijze de weg terug is aan het vinden. In voetbal ben je nooit kansloos! We kennen onze staf inmiddels voldoende om te weten dat niet alleen prettig bezig zijn hoog in het vaandel staat, maar ook wel degelijk presteren. En niet alleen maar verdedigen, maar juist lekker proberen om te voetballen met druk op de tegenstander. Dit levert in ieder geval spektakel op met thans 33 doelpunten vóór en 31 tegen……

We gaan naar de wedstrijd, hoewel we daar niet al te veel over hoeven te zeggen. HDS liet al snel zien dat zij “aan de bak” wilden vandaag. Bas moest al heel snel zijn slidingtechniek in het leven roepen om HDS van scoren af te houden. En ook Marcel was al snel wakker met een sublieme redding op een kopbal van dichtbij! Het hielp allemaal niet, want reeds na 4 minuten lag de bal achter onze goalie “in het mandje”. Een prachtige en snelle HDS-aanval over rechts, was daar de basis van. De rechtsbuiten kreeg de kans om een lage voorzet af te leveren en na een slimme overstap kon afgerond worden.  Stand 1-0 dus en HDS ging door met goed voetbal en een snelle balcirculatie, waar SVF niet goed vat op kreeg. Ook fysiek bleek HDS echt de meerdere te zijn vandaag, want SVF kreeg gewoon weinig tot géén kansen om te scoren. Gijs de With probeerde het nog wel een keer met een schot van afstand, maar dit imponeerde de keeper van HDS niet echt. In de 20e minuut volgende weer een actie over de rechterkant van onze tegenstanders en eigenlijk eindigde dit in een min of meer identiek doelpunt: lage voorzet bereikt spits en die rond af naar 2-0. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden we trouwens met een aantal “voetbalkenners” bij elkaar en spraken we ons moed in met de hoop op een punt. Na de 2-0 werd deze hoop al snel naar beneden bijgesteld, met de hoop dat het vandaag aub geen grote cijfers zouden worden. Ruststand 2-0 en op naar de koffie.

SVF komt goed uit de startblokken in de tweede helft en probeert in ieder geval te werken aan een goed resultaat. En voor de goede orde: resultaat kan ook zijn om weerstand te bieden aan een sterke ploeg. Want een sterke ploeg heeft HDS wel degelijk. Met name aanvoerder Laurens en zijn broer Olaf Vernooij laten zien over veel routine en voetbalcapaciteiten te beschikken. En dat ook middenvelder Rudy Hack hierover beschikt, dat wisten we al wel. Op een paar kleine mogelijkheden na weet SVF vandaag eigenlijk geen echte kans te creëren. Wat tegen andere “topclubs” in de vijfde klasse wél lukte, lukte vandaag dus niet. De vraag is dan natuurlijk: kwam dit door HDS? Of was dit te wijten aan onze eigen onmacht. Ik denk dat dit met name lag aan het feit dat onze tegenstanders van vandaag “er geen kunstgras over wilden laten groeien”: zij willen mee blijven doen om de titel en wij kennen nu onze plek en moeten het met ietsje minder doen. Is dat erg dan mogen we ons afvragen? Nou… ik denk in het geheel niet, want we hebben wel degelijk een aantal positieve punten kunnen zien vandaag. Mij vielen in ieder geval de volgende zaken op:

– Gijs van Woudenberg die steeds meer letterlijk “zijn mannetje staat”,
– Marcel Laros die ook vandaag enkele prima reddingen liet zien,
– een SVF dat in ieder geval probeert om te blijven voetballen,
– een blijvende inzet en werklust en
– jeugdige wissels waaronder met name Rik Resink.

Enige kleine minpuntje vandaag was het feit dat het toch wel een beetje “mannen tegen jongens” bleek te zijn en dat we daar eigenlijk geen raad mee wisten. Enige uitzondering daarop was Wahib. Ook Wahib viel me namelijk best nog wel op in de zin dat hij gewoon geen genoegen wenst te nemen met een verliespartij. Wahib laat zien dat voetbal soms ook wat andere dingen vraagt. Niet dat we dit als verwijt zien naar anderen en zeker ook niet dat we met bijvoorbeeld gemeen spel aan de weg moeten gaan timmeren, maar ietsje meer “voetbal-gogme en slimheid” zou wellicht nog wel een aandachtspuntje kunnen zijn…?

Zijn de bovenste ploegen dan onbereikbaar voor ons? Nou, de ranglijst is (en was) wel duidelijk nu; we kennen onze plek. Maar…., al eerder hebben we duidelijk gemaakt: in voetbal ben je nooit kansloos en zeker bij ons thuis op het hoofdveld kunnen we iedereen aan! En zo hopen we nog leuke matches te mogen gaan zien en kunnen we wellicht voor sommige clubs nog “roet in het eten gaan gooien”. Te beginnen aanstaande donderdag uit bij Austerlitz om 20.00 uur.

Samengevat: HDS heeft een goeie ploeg en is de terechte winnaar. Scheidsrechter Boutkourt floot best een redelijk goeie wedstrijd met soms enkele warrige beslissingen, welke hij dan zelf weer goedmaakte. SVF kwam vandaag tekort en wat opviel is dat we eigenlijk geen echte kans gehad hebben op een doelpunt. Wel goeie invalbeurten van onze wissels. En in de krant nog steeds in het linker rijtje…. 😊

Opstelling: Marcel Laros, Bas Terlouw, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Gijs van Woudenberg, Jesse de Kruijf, Wahib el Makrini, Sander Mocking, Rik vd Mispel, Remco den Broeder. Wissels: Tim van Galen, Bram Verkuijl, Rigino Odijk, Rik Resink, Tygo Witkamp en Lars Odijk.

Foto’v van Wim Terwint staan in een album.

MOTM en winnaar wasbon Was by Duurstede: Rik Resink. (als opvallende en jeugdige invaller)

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy