SVF C1 schrijft clubhistorie in Wildervank

19 Jun 2017 | JO15-1

Vrijdag 16 Juni 2017.
Rond 4 uur vertrekken we vanaf het sportpark in Cothen richting Wildervank met de C1 en D1. Na 2 uur rijden en een paar files komen we rond half 7 aan op Wildervank. Het is een lange avond en  we blijven lang op. Rond 2 uur gingen we dan ook allemaal slapen.

Zaterdag 17 Juni 2017
Rond 05:00 werden we wakker. Op dit tijdstip sliepen natuurlijk nog veel teams en leiders dus dachten wij, laten we hen is even wakker gaan maken. De box werd voor de leiders tent gezet en
alle mogelijke toeters werden aangezet. Dit vonden ze niet echt leuk maar zo is het nou eenmaal. Het ontbijt kon beginnen rond 07:00. Gezamelijk gingen de C1 en D1 richting het ontbijt om daarna sterk de wedstrijden in te gaan.

Om 9:30 klonk het eerste fluitsignaal tegen TLC Leek. De wedstrijd begon sterk van onze kant. Veel aanvallen kwamen maar er werd niet gescoord. Na ongeveer een kwartier kwam er een voorzet  op Gianni. Dit liet de bal vallen en daar was Lucas die de bal binnen schoot. 1-0. Nog steeds hadden wij de overhand maar meer goals vielen er niet. In de laatste 5 minuten kwam de eerste kans van TLC Leek. Helaas werd dit gelijk een goal. 1-1. Zo eindige de wedstrijd. 2 uur later mochten we de 2e wedstrijd spelen. Dit maal tegen Pekelder Boys.

Weer begonnen we zeer sterk maar kwamen er geen goals. Uiteindelijk na 10 minuten werd door Niels de 1-0 binnen geschoten. Toen kwamen we los. Jesse zag de keeper ver van zijn goal staan en schoot vanaf 30 meter de bal strak onder de lat door in het net. 2-0. Hierna kwam er nog een kans die werd afgerond door Niels. 3-0. De overwinning leek vast gesteld. Helaas kwamen Pekelder Boys nog een keer door en werd er hands gemaakt in de 16. Penalty voor Pekelder Boys die deze kans niet lieten liggen. 3-1 is de eindstand. Na 2 wedstrijden stonden we dus op 4 punten en dus bovenaan in de poule. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om door te gaan naar de winnaarspoule.

De 3e en laatste wedstrijd werd gespeeld tegen  Odin ‘59. De druk lag op deze wedstrijd dus werd er hard gewerkt. Binnen een snelle tijd scoorde  Gianni de 1-0. Nog geen 2 minuten laten scoorde ik de 2-0. Vanaf hier ging het makkelijk. Er werd  zeer veel gescoord. Aan het eind van de wedstrijd werd ik neer gehaald in de 16. Strafschop. Dat  betekent dat maar 1 iemand deze kan nemen. De keeper. Luuk benutte de penalty. 7-0 was de  eindstand. Op naar de winnaarspoule!

Hierna zat de sfeer er uiteraard goed in. Er werd ‘s avonds  lang door gefeest en het was super gezellig.

Zondag 18 Juni 2017
Dit was de dag. Iedereen had zijn rust goed gepakt.  Iedereen zijn doel was om die beker als eerst in de  historie van SVF mee naar Cothen te nemen. Er werd  weer goed ontbeten zodat iedereen weer fit was.

Om  10:00 begon de kwartfinale tegen Muntendam.  Iedereen was fit dus de wedstrijd begon sterk. We  vielen veel aan maar we kwamen weinig in de buurt  voor goal kansen. De wedstrijd liep in het slot en leek  op penalty’s te eindigen. Totdat in de laatste minuut  Muntendam een terugspeelbal maakte. Indirecte vrije  trap rand 16. Joep achter de bal rolt de bal af op Niels.  Niels haalt verwoestend uit en scoort. Gelijk klinkt het  fluitsignaal. 1-0 overwinning en op naar de halve finale.

Er was een zeer sterk team op het toernooi dat 3e divisie speelde. Wij hoopten hier niet tegen te  komen. De spanning was groot. De tegenstander werd Zuidhorn. Het 3e divisie team. De droom  werd dus steeds groter om de trofee mee te nemen richting huis. Tijdens de warming-up  probeerde Zuidhorn ons al gek te maken. Hier lieten wij ons een beetje door beïnvloeden. De  wedstrijd begon. Veel kansen van beide kanten maar er werden geen goals gemaakt. Rond het  kwartier kreeg ik een bal diep van Gianni. Ik trok een sprint naar de achterlijn en was mijn  verdediger kwijt. Ik zag Joep vrijkomen op open goal en gaf een pass langs de keeper op Joep.  Open goal mist Joep niet dus hier was de 1-0. Hadden wij het team dan overschat? Iets later in  de wedstrijd kwam er een corner voor Zuidhorn. De bal werd voorgegeven en een speler van  Zuidhorn gaf een verwoestende kopbal. 1-1. De zenuwen liepen hoog op maar de wedstrijd  eindigde in 1-1. Dit betekende penalty’s.

Beide teams moesten 3 penalty’s nemen. Ik begon voor  ons. Ik schoot mijn bal door het midden binnen. 1-0. Toen kwam Zuidhorn. Ook raak 1-1. Daarna  was het de beurt aan Ferry. Helaas miste Ferry zijn penalty. 1-1. Luuk had dus een taak goed te  maken voor Ferry. De penalty werd genomen door Zuidhorn en Luuk dook naar rechts. Dit was  het, Luuk pakte de penalty. Nog steeds 1-1. Toen kwam Jesse Bongers. Die schoot zijn penalty  hard en zeker in de linker hoek. Goal. 2-1. Zuidhorn mocht weer aanleggen en die schoten ook  binnen. 2-2. Nu was het aan Gianni. Ook Gianni wist te benutten en het werd 3-2. Zou Luuk nu de  penalty pakken dan zouden wij naar de finale gaan. Zuidhorn pakte de bal. Luuk maakte hem gek  alsof hij Tim Krul was. Dit hielp. Weer pakte Luuk de penalty.

We stormden allemaal als een gek  naar Luuk toe en vierden feest. Toen het feestje klaar was gingen we ons pas beseffen dat we in  de finale zaten. Het was niet zomaar een finale want we speelden tegen Wildervank C1.

De grote finale
Er stond veel op het spel. De grote trofee die nog nooit mee is genomen naar SVF. De 2e plek is  gehaald maar de 1e plek nog nooit. Dit was dus onze kans om ons te bewijzen. De zenuwen  liepen richting de wedstrijd hoog op. Niet alleen bij de spelers maar ook bij leiders en ouders.

Om  precies 16:30 kwamen we in 2 rijen het veld op. Wij liepen hand in hand met de spelers van de  D1. Dit voelde natuurlijk professioneel en dit was een geweldige start van de finale. Veel publiek  was aanwezig. De finale was klaar om te beginnen.

De aftrap werd genomen door Wildervank.  Gelijk werd er druk gezet. De eerste grote kansen kwamen voor ons. Er werd niks uitgehaald en  de keeper kon het spel hervatten. Iets later in de wedstrijd werd de paal geraakt door Wildervank.  Daar kwamen we goed weg. Iets later kwam  er een schot van Ferry die hard op de lat ging. De rebound was voor mij met een  kopbal maar de bal ging over. Niet lang  daarna wordt de paal weer geraakt door  Wildervank. Weer kwamen we weg en kwam  er geen goal. 0-0 was nog steeds de stand.  Elke kans werd spannender en kon de finale  beslissen.

De finale werd alleen niet beslist in  de reguliere speeltijd. Er moesten penalty’s  komen. Zoiets zwaars maak je niet mee in  het voetbal als strafschoppen nemen in een  finale. Weer nam elk team 3 strafschoppen.  Wildervank won de tos en mocht aanleggen  voor de alles beslissende  strafschoppenserie. Luuk gebruikte weer zijn  Tim Krul tactiek. Ik weet niet of het hier aan  lag maar weer dook Luuk de penalty uit de goal. Nu mocht ik aanleggen. Met alle focus legde ik  de bal klaar. Je hoofd erbij houden was nu belangrijk. Dit deed ik en ik maakte 0-1. Wildervank  mocht nu een penalty nemen. Deze ging er in. 1-1. Nu kwam Ferry. Ook hij bleef kalm en maakte  de 1-2. Wildervank mocht weer aanleggen. Dit werd 2-2. Nu mocht Jesse Bongers nemen.  Maakte Jesse de penalty dan ging de beker mee naar Cothen. Helaas wist Jesse de penalty niet  te scoren en bleef het 2-2.

Nu mocht Wildervank nemen. De strafschopnemer kon niet kalm  blijven en schoot de bal hoog over. 2-2. Gianni pakt de bal en op de middellijn staan wij arm in  arm toe te kijken. Hij legt de bal klaar. Gianni geeft er niet aan toe. BOEM! Goal van Gianni in de  rechter onderhoek. 2-3! Met zijn allen stormen we naar Gianni toe en word er gefeest.

Ja we  beseffen het, historie is geschreven voor SVF. Wildervank 2017 gewonnen door SVF C1. Er werd  veel feest gevierd. Ook werden er sportieve handjes gegeven aan Wildervank C1 en de  scheidsrechters werden bedankt voor de wedstrijd. Er word lang door gefeest maar natuurlijk  komt er een eind aan. Iedereen onder de douche. Ik ging zelfs onder de douche met de beker.

Wat een ervaring. Dit vergeten we nooit meer. WILDERVANK 2017!  Wat een geslaagd toernooi!  Bedankt alle spelers, trainers en ouders die er dit jaar bij waren.

Groetjes,  Dennis van Beek

Bekijk hier alle foto’s !

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy