SVF behaalt terechte overwinning

09 May 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Verslag kort (voor de liefhebbers):

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af. Eindstand 3-1 voor SVF.

En een langere versie (voor de andere liefhebbers):
Onze vaste reporter én correspondent Kees is een weekendje afwezig, we hopen dat het verslag hetzelfde attractieve en informatieve niveau zal halen. Helaas zijn anekdotes in deze versie niet opgenomen. We proberen verder de line-up van Kees te volgen en trachten de terugkerende items de revue te laten passeren.

Laten we maar beginnen met deze langere versie van het wedstrijdverslag. Gesproken over een langere versie; de scheidsrechter! Met zijn lengte (liever: hoogte) van 2.03 m1 een heel eind. Kees is altijd scherp op het handelen van de scheidsrechter, ik zal er dan nu ook wat zeggen. Hij heeft (naar eigen zeggen) 7 km gelopen volgens zijn stappenteller, in plaats van de gebruikelijke 10 km per wedstrijd. Hij komtuit Amerongen, maar hij zei niemand van DVSA te kennen. Dat wordt nu wel anders denk ik, als hij zich in de plaatselijke supermarkt bevindt. Hij heeft alleen enkele spelers van DVSA een gele kaart gegeven. De spelers mochten weinig “praten” tegen hem tijdens de wedstrijd, waar DVSA wat meer moeite mee had dan SVF. Hij was gekleed in een ouderwets zwart tenue. We hebben gewonnen, dus hij floot prima zullen we dan maar zeggen. Zo, genoeg over de scheids.

We hebben heerlijk weer. Zonnetje en een verkoelend windje. ’s-Morgens heeft de beregeningsinstallatie haar werk gedaan; lekker sproeien. Was overigens niet heel veel meer van te merken om 14:30 uur. Wellicht volgende keer wat later beregenen. Ik begreep wel dat het programma, om de boel te beregenen, een langdurig proces is. Mogelijk is en blijft Harry net zo snel. Maar goed, een cadeautje van de gemeente slaan we niet af he.

Om 14:33 uur trappen we af. Nadat onze pupil van de week laat zien hoe je een goal scoort, beginnen we aan de beladen wedstrijd. Niet zo zeer als gevolg van de tegenstander, maar meer gelet op het belang van winst door SVF om op schema te blijven en daardoor in de competitie boven de degradatiestreep te eindigen. De komende wedsstrijden zijn erop of eronder en bij winst vandaag blijft het allemaal grotendeels in eigen hand. De warming-up is nog wat lafjes, maar SVF begint toch wel goed aan de wedstrijd. In de 8e minuut een goede actie van Bart over de linkerflank, zijn voorzet wordt door Freek naast de goal gewerkt. Dat had de 1-0 mogen zijn. In de 10e minuut een schitterende voorzet van Dave (vanaf rechts vandaag) in de voeten van Freek, die in het vervolg tot een schotje op doel komt, de keeper van DVSA heeft er geen moeite mee. In de 12e minuut een lange corner (doe dat vaker SVF!) die eindigt in de voeten van Rik, die met een afstandsschot de keeper verrast. Na wat gegrabbel en gegraai heeft de keeper de bal. Het leek op een roemruchte actie van de Zimbabwaanse Bruce David Grobbelaar, die in the old days het doel verdedigde van het Engelse Liverpool.

Na het goede begin door SVF, waarbij veel kansen zijn gecreëerd, zakt het niveau een beetje in. DVSA komt voorzichtig uit de stellingen en begint te voetballen. En hun mond te gebruiken, daar waar juist de scheidsrechter niet van houdt. Ook de felheid in de duels neemt wat toe. SVF moet een tandje erbij zetten. In de 24e minuut een prachtige dieptepass op de naar de linkerkant overgestoken Rik, die na een mooie passeerbeweging een nog mooiere voorzet aflevert die via een crossbal van Bart van Dijk wordt ingeschoten 1-0. Een beauty én eentje uit het boekje. Het geeft weer wat ontspanning.

Aansluitend komen er weer wat kansen voor SVF. DVSA wil wel meedoen, maar heeft (krijgt) geen enkele vrije kans. Dave levert in de 30e minuut wederom een prachtige voorzet af op het pannetje van Bart, maar hij kopt nipt over. In de 32e minuut een vrije trap van Vince die de bovenkant van de deklat raakt. Het zijn toch echt grote kansen, maar leveren helaas geen doelpunten op.

En dan weet je, het kan verkeren. Dat gebeurt dan ook. Na balverlies door SVF op het middenveld wordt een dieptepass van DVSA door Jesse verkeerd ingeschat, waarna de linkerspits alleen op Marcel af kan en via een lobje de 1-1 aantekent. Hij telt, maar is volledig onnodig. Tot aan de rust verloopt de wedstrijd zonder echte kansen over en weer. Moment om te noemen is dat Roy na een één-tweetje in het 16-metergebied wordt gevloerd. De scheidsrechter staat er dichtbij en wuift de overtreding jammer genoeg weg. Geen penalty.

Na de rust, zonder wissels bij beide teams overigens, is DVSA iets scherper uit de kleedkamer gekomen. De 1-1 vlak voor de rust heeft ze wat vertrouwen gegeven. Het leidt niet tot schrikmomenten voor de goal van SVF, waardoor Marcel een rustigere wedstrijd beleeft dan afgelopen week tegen Candia. SVF brengt 2 wissels in. Kees van Dam en Nick van Vulpen komen erin voor Rik en Freek. SVF ziet kansen met verse snelle spelers voorin, aangezien bij DVSA (met weinig wisselmogelijkheden) de tank behoorlijk leeg begint te raken. In de 55e minuut een schitterende dieptepass waardoor Nick wordt gelanceerd. Die trekt de bal strak voor, waar Bart de bal voor het intikken heeft en de 2-1 aantekent. Kort daarna heeft ook Rigino een grote kans om een goaltje mee te pikken, maar hij is net niet op tijd om de (kop)voorzet in te tikken.

DVSA krijgt in de 70e minuut een vrije trap op een in het algemeen gevaarlijke plek, maar het schot levert geen problemen op voor Marcel die de bal rustig kan opvangen. Roy wordt vervangen door Gijs de With, die na een lange herstelperiode van een blessure nog kan helpen om achterin de boel op slot te houden. In de 75e minuut wordt een afgekaatste voorzet als verloren beschouwd, maar de bal komt precies op de cornervlag waardoor de bal in het spel blijft. Nick pikt de bal op, speelt deze terug op Dave die aan een rush begint. Aangekomen binnen de 16 wordt hij gevloerd en de scheidsrechter kan niet anders kan dan de bal op de stip te leggen. De penalty wordt door Bart benut en zet hiermee de 3-1 op het scorebord…..en een heuse hattrick. Het harde werken en de hattrick wordt ‘beloond’ met een publiekswissel. Hierbij het interview na afloop:

Bram Verkuijl mag het laatste kwartier ook nog een plaaggeest zijn voor de DVSA verdediging. In de resterende minuten krijgt SVF nog meerdere kansen om het verschil in de stand te vergroten, maar de eindstand staat vast. Een terechte overwinning die nodig is om aan onze opdracht te blijven voldoen: met z’n allen volle strijd voor de winst en behoud in de 4e klasse.

Dinsdag 10 mei aanstaande uit, in en tegen Schalkwijk om 20:00 uur.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.