SVF 1 heerlijk in diepe slaap gesust

27 Sep 2021 | SVF 1

De eerste competitiewedstrijd 2021-2022 betrof de uit wedstrijd tegen Oranje-Wit uit Elst. Niet echt een derby, maar zeker wel een bekende tegenstander. Oranje-Wit betreft een kleine club, welke zijn bestaan blijft vinden náást de buren van Musketiers en veelal onderin de ranglijst eindigt. En toch…, ieder seizoen presteert Oranje-Wit het weer om een geheel gewijzigd team op de been te brengen en vol goede moed de nieuwe competitie in te gaan. En ik moet zeggen dat er best een aardig elftal staat dit jaar, met een paar echt goeie voetballers en enkele fysiek sterke mannen.  En ook hun keeper was een “sta in de weg” voor onze spitsen. Respect dus voor dit cluppie welk dus kennelijk zijn bestaansrecht telkens weer aantoont, ondanks hun vaak lage positie aan het einde van de competitie. Ook met onze lagere teams hebben we hier vele vetes uitgevochten. Ook nu werd ik bijvoorbeeld weer “vriendelijk” ontvangen door een paar van deze krasse knarren. Eén van hen is inmiddels 78 jaar en een hartaanval rijker, maar gelukkig nog steeds aanwezig!

Maar ik zei het al: dit jaar hebben de mannen bij Oranje-Wit toch weer een aardig team bij elkaar gezet. Dat neemt echter niet weg dat wij alsnog deze tegenstander veel meer pijn hadden kunnen en ook moeten doen. We hebben het gewoon laten liggen vandaag en zo kunnen we dus spreken van een deceptie. Waar we vorige week tegen Vechtzoom nog wel goed voetbalden en tot scoren kwamen, stokte dat nu weer tegen Oranje-Wit. Tot aan het doel van de tegenstander lukt het allemaal wel zo’n beetje, maar scoren gaat gewoon heel moeizaam of zelfs in het geheel niet.

En de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook het voetbal niet best was. Was het inzet? Was het angst? Was het de verrassing dat de tegenstander zich niet liet overbluffen? Was het niet scherp genoeg zijn? Of was het gewoon een off-day?? Ik hoop en ga er vanuit dat dit het laatste het was, want in de bekerwedstrijden hebben we laten zien dat we wel degelijk voetballen kunnen. En een off-day kan en mag uiteraard, wanneer je dan de volgende wedstrijden hier maar anders mee om gaat. ’t Goy is gewaarschuwd……

We gaan maar niet de hele wedstrijd in minuten afwerken, want daar schieten we nu effe weinig mee op. In hoofdlijnen kunnen we zeggen dat we gewoon heel erg slordig waren. Heel veel foute passes, weinig beweging zonder bal, veel te weinig druk bij balbezit van O-W en ook heel erg belangrijk: we nemen gewoon veel te weinig het doel van onze tegenstander onder vuur. Langs de kant hoorden we met regelmaat de opmerking: “schiet nou gewoon eens een keer”. Nooit geschoten is zeker mis. Gewoon durven, daar hebben keepers veelal een hekel aan, zie ene meneer Drommel……

De enigste prima aanval liep via Regino, Lucas en Kees, waarbij Kees dan ook de 0-1 op het bord zette. Maar wanneer we ons daarna zo makkelijk laten verschalken door onze persoonlijke tegenstanders, dan wordt het moeilijk om te winnen. De kop van dit verslag verraad het al: we werden uiteindelijk gewoon in slaap gesust en uit de wedstrijd gecounterd door Oranje-Wit. Drie doelpunten uit counters mag je natuurlijk nooit laten gebeuren. Dat ligt dan ook niet alleen aan de achterhoede, dat lag vandaag aan het hele team. We noemen dat een collectieve off-day. Ook niet echt handig was de actie van Jesse die in de laatste minuut nog even een doorgebroken tegenstander vastpakte en met rood van het veld kon. Aan de ene kant snap ik Jesse wel, want het zit in je om je niet te laten passeren, maar het moment waarop dit gebeurde was niet echt slim gekozen. Overigens was de scheidsrechter enigszins warrig, maar feit was dat dit naar beide partijen was. Aan de scheids heeft het dus zeker niet gelegen dat we verloren.

Nadat we wakker werden en nadat de rookwolken (naast het veld) waren opgetrokken, stond er toch echt een uitslag van 3-1. No points waar dat zeker niet nodig was geweest. Was het dan allemaal kommer en kwel? Nou ja, eigenlijk wel ja….. behalve dan het feit dat er ook nu weer vele SVF supporters aanwezig waren. En ook behalve het feit dat trainer/coach Joost in het interview vertelde dat we niet de dingen deden die we vorige wedstrijden juist wél deden. Kortom: we kunnen wel degelijk beter en dat geeft hoop voor aanstaande weken. En natuurlijk ook mooi is het feit dat aanstaande zaterdag er weer heel veel supporters zullen zijn. ’t Goy thuis, dat zijn de mooie derby’s, dáár gaan we het dit seizoen onder andere voor doen. Aanstaande zaterdag dus, aanvang 14.30 uur, maar vanaf 13.30 uur zal Andre Odijk alvast met zijn discotheek de zaken wat opvrolijken bij ons in de kantine. Samen met de mensen uit buurdorp ’t Goy gaan we er een leuk feessie van maken, het mag laat worden hebben we afgesproken met het Bestuur. En ofdat we nou winnen of verliezen, samen met de Goyenaren drinken we er sowieso na afloop een borrel op! Want winnen is prachtig, maar een goeie sfeer met al onze buren is ook mooi. Wel effe QR code (of iets vergelijkbaars) meenemen, zet de club niet voor problemen a.u.b.

Man of the match? Die hebben we vandaag niet kunnen ontdekken, vandaar het interview met Joost. Maar……. misschien hebben we er aanstaande zaterdag wel twee?????

Foto’s staan weer in het album

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy