SV Odijk – SVF, uiteindelijk beiden tevreden met een punt

01 Nov 2021 | SVF 1

Alweer een derby: Odijk 1 – SVF 1. En zo gaan er nog velen volgen. Jammer was het dat de weergoden ons niet helemaal goed gezind waren, want vv Odijk had er alles aan gedaan om er een leuke middag van te maken, waaronder een zanger die ons na de wedstrijd zou gaan vermaken. Heel soms twijfel ik weleens of je met  zulk weer wel moet voetballen op amateurniveau,  echter duidelijk werd dat het veld weliswaar best zwaar was, maar op zich ook weer prima was te bespelen. We hebben niet echt grote glijpartijen waargenomen. Op hilarische wijze werd door Jan van Beek de opstellingen kenbaar gemaakt en kon begonnen worden met de wedstrijd.

Precies om 14.30 uur (op mijn horloge) werd afgetrapt en gingen beide ploegen de sportieve strijd aan. En sportief werd het deze middag, hetgeen zich bijvoorbeeld uitte bij een situatie in de 10e minuut, waarbij Freek in kontakt kwam met de keeper van Odijk. Niet weglopen onder het mom van “zoek het maar uit” maar gewoon er naar toe gaan en vragen hoe het met hem is. En ook verderop in de wedstrijd bleef het uiterst correct, zonder noemenswaardige nare dingen.  En ook vanaf de “zijkanten” vandaag geen naar gedoe zoals in het betaalde voetbal… Mooi zijn derby’s dan!

Ook vandaag (en dat wisten we al natuurlijk) weer lange(re) mensen bij vv Odijk, welke ploeg fysiek veelal aardig mee kan komen. En met fysieke strijd is natuurlijk niks mis mee, want de laatste wedstrijden laat ook SVF zien dat “met veel energie aanwenden” wedstrijden tot een goed einde gebracht kunnen worden. Odijk start gretig en dat uit zich in enkele mogelijkheden. SVF kijkt even de kat uit de boom en laat zich zeker niet aftroeven. Er wordt in de omschakeling wel degelijk ook gevaar geschept, middels onder andere Vince van Ee en Mick vd Bildt. Vanaf circa de 25e minuut wordt Odijk wel sterker. De Ooiekers zijn gewoon balvaster dan de Cothenaren en weten elkaar beter te vinden. Duidelijk is ook wel dat een paar SVFers vandaag niet echt lekker in de wedstrijd zitten, met heel veel balverlies en slordige voortzettingen als gevolg. Het grote voordeel van vandaag is het feit dat anderen dit voor lief nemen en extra inzet tonenom Odijk van scoren af te houden.

Zowel Odijk als ook SVF worden niet echt gevaarlijk en ondanks een beter Odijk krijgt ook SVF mogelijkheden. In de 31e minuut volgt er helaas een “ketser” van Marcel Laros. Een schotje zonder gevaar ziet Marcel middels een volledig mistasten achter zich verdwijnen in het doel.  We hoeven er niet omheen te draaien dat dit een blunder was, dat weet Marcel zelf best wel heel goed. Zaak is dan om geconcentreerd verder te gaan en dat gebeurde ook. Marcel zal dat verderop in de wedstrijd bewijzen met een aantal prima reddingen.

Dat het allemaal in de tweede helft bij SVF beter zou moeten om hier punten halen was wel een feit en dat gebeurde ook. De strijd werd dan ook leuker voor het publiek met mogelijkheden en zelfs kansen voor beide teams.  Helaas moest Bas de wedstrijd staken vanwege een enkelblessure na een mislukte voorzet. Stefan kwam voor Bas en Stefan moest zich even in de wedstrijd vechten. Hij had het best lastig met de snelle vleugelaanvaller van onze gastheren. Ook Nandomoest even “ingrijpen” toen de spits van Odijk bijna vrij richting doel kon opstomen. Terecht met geel bestraft, omdat er nog mogelijkheden waren voor anderen om de spits een halt toe te brengen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er scheidsrechters zijn die hier wel rood hadden getrokken. (Doe maar wat in de pot Nando….)

Een aanval van SVF wordt vanwege buitenspel afgevlagd. En ook vandaag maar weer eens hulde voor de assistenten en de scheids, want ze zullen wel niet alles goed gedaan hebben maar we hebben hen ook niet kunnen betrappen op grote fouten. In de 56e minuut komt SVF wel heel goed weg. Een schot vanaf links kan Marcel niet bij en hij ziet tot zijn vreugde de bal binnenkant paal het veld weer in verschijnen. Dit had natuurlijk de 2-0 kunnen zijn en dan had het echt heel moeilijk geworden. Ralph komt voor Mick die moegestreden was op dit zware veld. Achteraf zal dit een top-wissel blijken, want in de 64e minuut volgt een aanval van SVF, waarbij de achterhoede van Odijk volledig mistast. Mano en Adonimaken het mensen van Odijk lastig, waardoor Ralph van Zanten de 1-1 op het bord kan zetten. Dit geeft de burger weer moed en zo laat SVF de laatste wedstrijden al zien over veel veerkracht te beschikken, met daarbij spelers die toch ook kunnen scoren.

Odijk krijgt nog een paar aardige mogelijkheden en zelfs een zeer goeie kop-kans om alsnog de punten thuis te houden.  Echter SVF blijft overeind, zeker ook mede door keeper Marcel Laros, die zich na zijn blunder uitstekend heeft hersteld. En dan volgt er een periode met twee honderd!!procent kansen voor SVF. Zowel Mano als even later ook Adoni kunnen alleen op de keeper af gaan, helaas voor SVF zonder resultaat. Dat had dus ook maar zo 1-2 of zelfs 1-3 kunnen zijn.

En zo eindigt deze sportieve derby, geleid door een goeie scheids met ook goeie assistenten in een gelijkspel.  De eerste helft een beter Odijk maar met weinig kansen, waarbij de tweede helft veel meer open was met enkele 100% kansen voor zowel vv Odijk als voor SVF. We gaan daarom maar even terug naar de kop boven dit verslag, oftewel: Uiteindelijk moeten beide clubs gewoon tevreden zijn met een punt. MOTM wordt Rigino Odijk die echt met veel sleurwerk de wasbon van “Was by Duurstede heeft verdiend!

Komende zaterdag beloofd een hele interessante wedstrijd te worden, om 14.30 uur thuis tegen Bunnik. De club waar onze voormalige trainer Edwin Bakker thans de trainer is. Wordt het een schaak-spel-derby waarbij Joost en Edwin hun plannen vooraf niet prijs gaan geven? Of durven beide teams vol voor de overwinning te gaan? Feit is dat het weer een mooie derby kan worden. Als het maar sportief en na afloop gezellig is, net als tegen Odijk!

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.