Stormachtig gelijkspel: SVF – Cobu boys

27 Mar 2023 | SVF 1

Wie mocht denken dat de kop boven dit artikel zou betekenen dat het een onsportieve wedstrijd was op de nieuwe kamp, die kunnen we uit hun droom helpen. We hebben het hier met name over de weersomstandigheden, want die waren niet best tijdens deze thuiswedstrijd tegen onze gasten vanuit het Amersfoortse. Uit hadden we al gemerkt dat Cobu Boys een bijzonder leuke club is, zonder trouwens andere verenigingen tekort te willen doen. We werden daar netjes ontvangen en wat mij opviel waren de diverse (mag ik dat zeggen? ja dat mag ik zeggen…..) oudere vrijwilligers en vooral ook vrijwilligsters. Bij SVF is de ontvangst van “tegenstanders” ook altijd goed verzorgd mogen we gerust zeggen. Gasten en scheidsrechters worden standaard van harte welkom geheten in onze bestuurskamer, door met name onze voorzitter Erwin Rieff. En ook zijn daar veelal een aantal andere SVF coryfeeën aanwezig, die het leuk vinden om samen over voetbal te praten. Dus geachte tegenstanders….., wij ontmoeten gasten graag vooraf (en juist ook achteraf) in onze bestuurskamer en we kunnen vanuit ervaring spreken dat het daar regelmatig bijzonder gezellig kan zijn…..

SVF – Cobu Boys wordt vandaag gespeeld op het prima kunstgrasveld. En de gehele wedstrijd is er ontzettend veel wind en soms wordt het zelfs stormachtig. In de eerste helft kregen we ook nog een regenbui over ons heen, waardoor diverse supporters (van zowel de thuis- en uit-club) zo’n beetje tot hun bilnaad nat regenden. Wat een weer zeg en zo werd goed voetbal ook bijna onmogelijk. Ik ga mijn verhaal daarom deze keer ook maar iets korter houden. Niet omdat er niks te beleven viel bij deze wedstrijd, wel omdat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Dat is ook te zien op de ranglijst, waar deze clubs elkaar bijna niks ontlopen. Het was met dit weer gewoon erg moeilijk om een degelijke partij op de (kunst)mat te leggen, hoewel beide teams wel degelijk op een paar momenten redelijk voetbal lieten zien. Met name de nummers 8, 7 en 11 van Cobu Boys kunnen een aardig balletje trappen en bij SVF vielen met name Jesse Bongers, Bas Terlouw, Nando Koedam en ook keeper Marcel Laros op. Ook Melvin scoorde weer een ruime voldoende en het gehele team deed weliswaar goed zijn best, maar voetballen met deze (bijna) storm is vooral op het middenveld en voorin gewoon heel erg lastig.

Opvallend was het daarom juist; dat de eerste helft (met de wind tegen) onze gasten de betere waren. Hoewel het verdedigend best wel goed stond, moest Marcel toch een paar keer redding brengen. En ook moest Bas Terlouw nog net voor rust de bal van de doellijn halen. Dat deed hij trouwens prima en zo konden we met 0-0 gaan rusten. Ook opvallend vond ik het: dat we met de felle wind mee zo weinig het doel van Cobu Boys onder vuur namen. Met een dergelijke wind hadden we dat graag veel méér gezien, want ballen krijgen dan enorme vaart en effect mee en zijn moeilijk in te schatten voor keepers.

Na rust met de wind tegen is het juist SVF dat beter gaat voetballen. Niet dat we nou heel veel kansen kregen, maar er waren wel degelijk mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter, zowel Freek Scherpenzeel, Gijs van Woudenberg en ook Najib el Makrini zaten vandaag niet echt heel erg goed in de wedstrijd. En Bart van Dijk mocht nog een aantal minuten invallen maar kon óók zijn stempel niet drukken. Kansjes waren er de hele wedstrijd over en weer, echter steeds meer werd duidelijk dat scoren met deze wind lastig is. En óók werd steeds meer duidelijk dat het team dát zou scoren ook de winnaar zou zijn. Tien minuten voor tijd kregen wij behoorlijke mogelijkheden om alsnog de punten in Cothen te houden. In een scrimmage voor het doel van Cobu Boys valt dan de bal net weer niet goed en zo eindigt dit duel in de bekende brilstand van 0-0. En eigenlijk is dit ook wel een terechte uitslag en kunnen beide clubs hier wel mee leven. Maar als supporters hadden we toch liever een 3-3 of 4-4 eindstand gezien…

Ik kan zeker leven met Jesse als MOTM, maar voor mij de beste man van het veld was uiteindelijk scheidsrechter F.E. Tirpanci uit Amsterdam. Stom toevallig had ik deze man vooraf even “gegoogeld” en zag ik dat hij afgelopen januari tot amateurscheidsrechter van het jaar is gekozen! En met zijn leeftijd van 29 jaar mag dit best bijzonder genoemd worden. Scheids Tirpanci had van tevoren met de teams en zijn assistenten afgesproken dat hij graag dóór wil laten voetballen. Oftewel: niet voor ieder “wissewasje” fluiten, zeg maar een beetje “Bas Nijhuis-achtig”. We moesten daar heel even aan wennen, maar samen met twee teams die sportiviteit hoog in het vaandel hadden, lukte dit prima. En ook de beide assistenten waren goed op dreef, hetgeen betekend dat er op de leiding gewoon niks was aan te merken. Ná de wedstrijd nog effe leuk nagebabbeld met een aantal mensen onder het genot van een lekker biertje. En zo werd het ondanks het slechte weer toch wel weer een mooie middag op De Nieuwe Kamp.

In het kort: Het interview deden we met Mick van de Bildt die vandaag erg goed inviel. Sportieve pot tussen 2 mooie clubs. Veel wind en een nat pak. MOTM en winnaar van de Was by Duurstede bon werd dus Jesse Bongers (stond al effe op de nominatie voor deze titel).

Ook vandaag weer zeer verrassende uitslagen en zo kan het nog altijd alle kanten op. De heerlijke rollade welke bij thuiswedstrijden beschikbaar wordt gesteld door slagerij Bert Zumbrink, werd ondanks het getrokken winnende lot niet afgehaald. En zo werd het totale loterij pakket inclusief rollade geschonken aan zorgboerderij “de Barrage” in Cothen. En als laatste wil ik toch effe melden dat onze huisfotograaf Wim Terwint vorige week zijn 82e verjaardag mocht vieren!!!! Foto’s van Wim staan wederom in een album.

Aanstaande zaterdag uit naar Oranje-Wit in Elst en paaszaterdag 8 april krijgen we Eemboys thuis. En let dan op: want die dag maken we er een feestje van met onder andere springkussen voor onze jongste jeugd en zanger Jeffrey van Bennekom na afloop van die wedstrijd. 

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy