Sterke openingswedstrijd tegen Roda ’46 VR1

02 Oct 2017 | Senioren, SVF VR1

Op de eerste zonnige zondag van oktober stond ook onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Vandaag had Roda ’46 uit Leusden de eer om ons nieuwe kunstgrasveld te bespelen. Voor ons een hele spannende én bijzondere wedstrijd. Onze eigen Donny van de Beek Sharuska speelde na 11 maanden blessureleed vandaag eindelijk weer haar eerste wedstrijd. Ook was het de allereerste competitiewedstrijd met een nieuwe selectie en onze nieuwe toptrainers. Dit moest vandaag wel gaan zorgen voor een overwinning…

Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep wat onrustig. Iedereen leek te moeten wennen aan de (soms) nieuwe posities en aan elkaar. Er waren onder andere basisplaatsen voor onze nieuwe aanwinsten Stephanie, Anne, Femke en Lola. Dit seizoen voor het eerst voetballend voor SVF en gelijk een plekje in de selectie weten te veroveren, hartstikke knap! Helaas was het de razendsnelle linksbuiten van Roda ’46 die als eerste het net wist te vinden. 0-1. Dit was natuurlijk een enorme tegenvaller, maar gelukkig konden we onszelf goed herpakken en waren wij het die de rest van de eerste helft het spel maakten. Na een aantal goede kansen van Amy was het dan ook zij die haarzelf beloonde. Het doelpunt ontstond na een prima actie van Sharuska vanaf rechts waarna ze alleen op de keepster afging. De keepster hield haar schot tegen, maar toch kwam hij weer voor haar voeten. Ze legde de bal op Amy, die al klaarstond op de 16 meter lijn, en die schoot de bal prachtig in het doel. 1-1. Niet lang na de gelijkmaker kregen wij een corner. Sharuska nam deze corner zoals een scherpschutter zijn kogel lost. Precies het goede moment afwachten, rekening houden met de wind en alle omstandigheden en recht op het doel af. Zonder dat iemand hem ook maar raakte zat de bal boven in het net. 2-1. Wat was ze blij! Haar eerste doelpunt na haar loodzware en pittige revalidatie. Met deze stand gingen we de rust in en wat voelde het goed.

De tweede helft begonnen we zoals we de eerste helft waren geëindigd, sterk en overtuigend. De verdediging met Lola op rechts, Simone op links en centraal het duo Annick en Romy, stond als een huis. Na 15 minuten voetbal resulteerde dit dan ook in het volgende doelpunt. Na weer een mooie actie vanaf de rechterkant kon Sharuska de bal voorleggen op Anne, die hem strak en beheerst inschoot. 3-1. Met deze stand de wedstrijd gecontroleerd uitvoetballen zou je denken, maar niets is minder waar…

Na precies 21 minuten voetballen ging de rechtshalf van Roda ’46 na een woordenwisseling met onze trainer volledig door het lint. Laten we het houden op een verkeerd begrepen opmerking. Ze moest door meerdere teamgenoten in bedwang worden gehouden en uiteindelijk moest ze het veld met een rode kaart verlaten. Overigens een terecht gegeven rode kaart van onze scheidsrechter Eelco Hardeman, die een prima wedstrijd floot. 3-1 voor én een man minder voor de tegenstandsters, dit kon niet meer stuk, of toch wel?!

Na 60 minuten kwam Debbie, net één dag terug uit Curaçao, in het veld voor Sharuska. Stephanie nam de positie van Sharuska over en Debbie kon op haar vertrouwde spitsenpositie gaan spelen. Ook Suus kwam in het veld voor Lola, die eerder weg moest om haar verjaardag te vieren. Vanaf vandaag worden verjaardagen van jezelf niet meer op zondag gevierd Lola. Het leek wel of niemand meer wist wat de organisatie was. Waar we eerst zo rustig bleven en goed voetbalden, ontstond nu chaos en paniek. Roda ’46 kreeg te veel ruimte en kansen, wat natuurlijk absoluut niet zou mogen. Al snel viel de 3-2 en niet lang daarna de 3-3. Hier kunnen we kort over zijn. Dat had echt niet gehoeven en gemoeten. We hadden onszelf moeten belonen maar dat is niet gebeurd. Het voelde alsof we twee punten hadden verloren, en zo voelt het nog steeds.

Ondanks dat we onszelf tekort hebben gedaan met maar 1 punt hebben we wel onze kwaliteiten laten zien. We hebben gestreden zoals alleen wij dat kunnen en er is goed gevoetbald. Dit houden we vast en deze lijn gaan we doorzetten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Maarssen VR2 op het programma. We gaan ervoor!