Soms valt alles goed: SVF – NJR 7-0

08 Jan 2024 | Laatste Nieuws

Heb u dat ook weleens? En dan bedoelen we van die dagen dat gewoon alles goed op z’n plek valt? Zo’n dag dat je denkt: we hebben eigenlijk alles wel goed voorbereid en geregeld, maar…?? Bij SVF hadden we dat op zaterdag zes januari 2024. Er stond een match op de rol tegen NJR, een tegenstander waar we de laatste paar jaar best wel moeite mee hadden. Deze dag was uitermate goed voorbereid door de technische staf, bestaande uit een groot aantal mensen. De match begon met een 1-2 tje tussen Anton vd Bogaard met Carla van Rossum (Sportstichting) waarbij gescoord werd met 4 uur voetballen in de zaal voor de jeugd. En zo werd het bij de eerste de beste aanvallende actie al snel 1-0 voor SVF. Daarnaast waren er vandaag twee wedstrijden op sportpark de Nieuwe Kamp: allereerst ééntje tussen ons team van 18+ tegen een combinatie van het tweede en derde. Onder leiding van “good old scheids” Harry van Beek werd deze wedstrijd sowieso gewonnen door SVF, oftewel de stand werd na goeie samenwerking naar 2-0 gebracht.

Dan volgt de strijd tussen (huidig) SVF 1 tegen SVF old stars, onder leiding van Ruud Kolsteeg. De kaartverkoop hiervoor was reeds vroeg ingezet en het kunstgrasstadion liep dan ook behoorlijk vol. Vooraf werd verondersteld dat dit een walk-over zou worden voor het huidige eerste team, maar dat liep toch net effe ietsie anders. De old stars hadden voor deze keer een wel zééér sterke en zware staf aangesteld, in de personen van Gerard Veldhuizen en Ton Delfgouw. Deze twee oud-trainers hadden ook nogeens ondersteuning gezocht bij voorgaande trainers-coryfeeën: Richard Dijksterhuis, Rob van Gardingen en Edwin Bakker. En of dat allemaal nog niet genoeg was, werd zelfs nog extra hulp ingeroepen bij Bertus van Wijk en ook good-old Niels Vernooij. Bertus is nog met grote regelmaat op De Nieuwe Kamp te zien en Niels weliswaar ietsje minder, omdat hij helaas al meer dan 10 jaar met een bijzonder fraaie “voetbalknie” aan het tobben is. Een geluk bij een ongeluk is dan weer; dat Niels daar in de derde helft nooit last van heeft. En zo werd het met al deze verschillende trainers visies en meningen een ondoorzichtig tactisch spelletje, waar ieder dan weer zijn duistere aandeel in had.

Het huidige eerste team werd gecoacht door Sam Odijk en Remco den Broeder, die we voorafgaand aan de wedstrijd toch allebei het sportpark op zagen komen lopen, met het “AJAX-Hercules syndroom…”  Onderschatting in het voetbal kan namelijk desastreuze gevolgen hebben, met ontslag soms als uiterste middel. Maar ja…, zie dat allemaal maar eens in de hoofden te krijgen van je spelers. Ook “balvirtuoos” 😊😊 (lachen man) Patrick van Woudenberg werd nog geraadpleegd, alles om een ontluisterende nederlaag te voorkomen. Uiteindelijk kwam ook hier SVF als winnaar uit de bus en werd de stand opgetild naar 3-0. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar dat was toch nog duidelijk niet zo. Er volgden nog vele fraaie aanvallen en hachelijke situaties voor beide doelen. Te beginnen met een bijzondere combinatie tussen Arthur van Woudenberg en topscorer Rik van der Mispel. Ook Gerjan Zomer was hier in beginsel bij betrokken, maar die moest vanwege een blessure afhaken richting zijn vakantieadres. De aanval werd dus opgezet door Rik en Arthur, waarbij de bal uiteindelijk bij Henk van Leeuwen kwam te liggen. Henk scoorde met twee stuks sublieme dartborden, welke de hele dag schoten op zich af zagen komen. Schot in de roos, stand 4-0 en we waren eigenlijk nog geeneens op de helft.

Direct na de rust eist Mark Berntssen de bal op met zijn bar-team. Op onnavolgbare wijze weet ook dit team te scoren en werden een aantal bierfusten gepasseerd en voor paal gezet tot lege blikken. Met deze score brachten zij de stand nu reeds op 5-0. Maar de koek was nog niet op, want frontman (en voorzitter) Erwin Rieff had nog een mooi voetbalstaaltje in petto. Hij dirigeerde zowel Herman alsook Kees Mocking naar het middenveld, en de fotografen voelden gewoon al aankomen dat er iets moois ging gebeuren. Erwin (die al gedurende een langere periode mooie acties laat zien) werd hiermee de grondlegger voor de 6-0. Hij speelt het balletje buitenkant schoen naar Kees, die zet Herman met een listige steekpass vrij voor het doel en dan is het dus niet moeilijk meer om af te ronden. Want tsja….., beiden nu met 60 jaar voetbalervaring lieten zij zien dat je voetballen eigenlijk nooit meer verleerd. 😝 6-0 dus en de wedstrijd loopt nu toch wel naar het einde.

Maar eerlijk is eerlijk: één van de mooiste voetballende acties wordt op de mat gelegd in de laatste minuten van de strijd. Het betreft hier een combinatie tussen René Koedam en Gerard Pouw. René is in principe niet zo’n druktemaker en werkt meestal van achteruit, waar Gerard vaak om de bal vraagt en dat dan ook in woord en gebaar duidelijk laat blijken. Om een lang verhaal kort te maken: (want daar is ook uitdrukkelijk om gevraagd door een paar lastige lezers….. 😝) René en Gerard starten een actie en de combinatie is deze keer perfect. René laat Gerard namelijk met een onnavolgbare en katachtige pennenstreek, de 7-0 aantekenen. We mogen zo eigenlijk gerust spreken van een zinderend slot. En nu is het wél einde wedstrijd en er ontstaan begrijpelijk een aantal “stevige ontmoetingen” tussen spelers en staf van de beide teams. Niemand wordt graag weggespeeld en dat zeker niet bij die boertjes in Cothen. Maar hoe raar het ook klinkt: er volgen nu wat vreemde strubbelingen en onverwachte bejegeningen. Waar anders tegenstanders na een 7-0 nederlaag nog weleens narrig willen reageren, gebeurd dat nu op een andere manier. Men valt elkaar in de armen en iedereen is blij dat het einde van de match zonder noemenswaardige spierscheuringen en andere blessureperikelen is bereikt. Heel raar allemaal, want in de kleedlokalen zoekt men elkaar zelfs op met kannen bier…??? En ook in de kantine wordt het heel erg gezellig tussen de verschillende  supportersgroepen, waarbij heel veel mensen elkaar de hand schudden en soms wordt er zelfs (niet op de mond!!!!) gekust. Ook de derde helft wordt zo met veel succes en met nog meer plezier afgerond. Er wordt dan niet meer gescoord en zo gaat deze dag dus de boeken in met een 7-0 eindstand.

De allerlaatste actie wordt gedaan door Renee van Leeuwen en Wim Terwint. Samen laten ze een paar mooie plaatjes zien, op een manier waarbij het lijkt of zij al jááááren met elkaar de voetbalsport bedrijven. Op de onderstaande foto’s kunnen jullie dat trouwens ook zelf zien:

Foto’s NJR Wim Terwint (2 albums)
Foto’s NJR Renée van Leeuwen

We gaan eindigen met het interview waarbij “voetbaldieren” en kenners Martin van Rossum en de broers Ronald en Gerard Pouw een prima en duidelijke analyse geven over deze wedstrijd en deze club. Met als slot (niet Arne) hun gezamenlijke eindconclusie: Er zijn soms van die dagen, dan valt letterlijk alles goed.

En we kunnen niet anders dan deze voetbalkenners het grootste gelijk van de wereld te geven, want zo’n dag was het gewoon vandaag op onze NieuwJaarsReceptie! En de uitslagen van beide gespeelde wedstrijden? Geen idee, maar dat was vandaag ook helemaal niet belangrijk😊

Prettig, gelukkig, sportief en vooral gezond nieuwjaar!!

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy