Slecht slot SVF tegen Austerlitz (1-2)

27 May 2024 | SVF 1

Laten we beginnen met al het moois wat er zich in het weekend van vrijdag 24 en zaterdag 25 Mei afspeelde bij SVF. Vrijdagavond mochten we met 16! teams het traditionele 35+ toernooi beleven, met heel veel sfeer en sportiviteit. Circa 230 á 250 man (inclusief wissels, begeleiding en organisatie) hadden een top-avond op De Nieuwe Kamp en gingen door tot in de vroege uurtjes…… Vervolgens mocht (aansluitend op de zaterdagmorgen) ons derde hun kampioenswedstrijd spelen bij VSC en zij sloten hun competitiejaar af met een 0-3 overwinning bij de geel/blauwen. En zo eindigde ons derde elftal derhalve als eerste in hun klasse en mocht de kampioensschaal mee naar Cothen. En dan is het feest uiteraard en vanzelfsprekend gingen de kampioenen op de (veilige) platte kar door het dorp heen. Zoon en medespeler Rob vertelde overigens deze morgen aan de koffie; dat er waarschijnlijk niemand thuis was langs de route, zodat de rondrit waarschijnlijk door hooguit 4 a 5 mensen gezien is. (Later bleken het er gelukkig toch nog een stuk of 4 a 5 méér geweest te zijn…😊) En dan was er ook nog de geplande gezamenlijke afsluiting met al onze senioren- en achttien-plusteams, met daarbij een hapje en drankje. Daarbij konden dan ook een aantal “verplichte nummers” gedaan worden, waaronder bijvoorbeeld het afscheid nemen van spelers die gaan stoppen.

Bijzonder daarbij is toch wel het afscheid van onze vaste grensrechter bij SVF 1: Jeroen van Schaik. Jeroen heeft er twee seizoen op zitten en inmiddels kent iedereen (zowel bij SVF alsook bij onze tegenstanders) Jeroen als een linesman die eigenlijk altijd wél! eerlijk is. Jeroen vlagt “zijn eigen wedstrijden” en ik kan jullie vertellen: het vlaggen van Jeroen gebeurt in het belang van de scheidsrechter. Je kunt het met hem eens zijn of niet; maar recht is recht en krom is krom bij Jeroen! Als er iemand integer “langs de lijn loopt”, dan is dat gewoon onze Jeroen. SVF mocht er twee seizoenen zijn voordeel mee doen en de dank richting Jeroen van Schaik is zeer op zijn plaats!

Dan gaan we naar de wedstrijd, de laatste van het seizoen thuis tegen Austerlitz. In de uitwedstrijd was het allemaal een beetje raar verlopen, met een gestaakte wedstrijd waar beide tams echt part nog deel aan hadden. Helaas was de toenmalig scheids van dienst aanleiding van het staken. Feit was dat die wedstrijd destijds “in twee edities” verder gespeeld moest worden, met uiteindelijk een fikse 5-1 nederlaag voor SVF.  Vandaag was er dus de kans op revanche en zeker in onze thuiswedstrijden mag je dan verwachten dat de punten gepakt gaan worden. Of in ieder geval: “met het mes tussen de tanden” de strijd gestreden gaat worden om de huidige stand op de ranglijst te behouden. Helaas…., we kwamen van een kouwe kermis thuis, met (ik vertel het maar vast) een geheel onnodige eindstand van 1-2. Een zeer matige pot voetbal van onze mannen, met een wel zeer slechte tweede helft moeten we helaas vaststellen. Wanneer je voetbalt zoals we dat in de tweede helft (in een thuiswedstrijd tegen Austerlitz!!) gedaan hebben, dan win je komend seizoen geen wedstrijd meer.  Zo……, dat moest er effe uit……..

Het begon allemaal nog wel redelijk met een eerste helft waarin beide partijen nog “iets van voetbal” lieten zien. We willen echt niet al te negatief dit deel van de wedstrijd benaderen, maar het was het toch allemaal net niet. Stijn (en ook anderen) die teveel balverliefd is en daardoor het team af en toe in de problemen brengt, géén overtuiging bij onder andere: Sander, Vince, Rik en ook Gijs, zéér matig met afronden, passes en voorzetten welke niet aankomen en regelmatig ook nog matig verdedigen waardoor bijvoorbeeld onnodig corners weggeven worden. De enige kleine positieve elementen welke ik eruit kan pikken zijn de reddingen van doelman Marcel Laros en de resolute ingrepen van Bas Terlouw. Maar ja….., dat zijn onze achterste spelers en dat betekent nou eenmaal vaak dat de rest steken laat vallen. Ben ik nou te negatief ten aanzien van deze laatste THUIS!-wedstrijd van de competitie, of…?  Het is gewoon niet goed en dat weet iedereen natuurlijk ook wel. Ruststand 0-0 en hopen op een beter tweede deel van de wedstrijd.

De scheids van dienst fluit voor de laatste 45 minuten van dit seizoen en ik moet eerlijk zijn: ook deze beste man doet mee in de misère. Zeker in het tweede deel zijn er beslissingen waar we langs de lijn (zowel als Austerlitz aanhangers en ook SVF supporters) geen soep van kunnen koken. Het enige voordeel is dat de beste man dit richting beide partijen doet en zo in ieder geval geen enkel aandeel heeft in winst of verlies. Bijzonder matig allemaal en eigenlijk is dus de referee vandaag ook best wel gelijkwaardig aan de spelers…

Na 8 minuten in de tweede helft denkt de doelman van Austerlitz ook maar een duit in het zakje te moeten doen. Een voorzet van Rik wordt volledig door hem verkeerd beoordeeld en valt via zijn grabbelende handen in het doel. Een wel zeer goedkope 1-0 wordt hiermee bereikt en Rik wordt nu waarschijnlijk onze tobscorer dit seizoen. Het voetbal wordt slechter en slechter van met name SVF en iedereen deelt in de malaise. Bij een vrije trap welke Sander gaat nemen mag de muur op circa 4 a 5 meter blijven staan en de scheids blijft op een meter of 15 afstand de situatie goedkeurend bezien… Een situatie waarbij Joost gevloerd wordt en hij vervolgens met zijn hand op de bal valt, wordt bestraft met hands…?? Afijn, zo mooi en goed als het vorige week uit bij Patria was, zo matig is het allemaal deze keer. We gaan het dan ook maar snel afronden nu: In de 65e minuut kan Austerlitz de 1-1 scoren en vrij snel daarna ook nog de 1-2. En dat wordt dan ook de eindstand na een zeer matige vertoning. Aan de ene kant is er wel begrip. Laatste wedstrijd, (bijna) niks meer op het spel, straks een feestje, en nu maar op richting de vakanties en volgend seizoen dan allemaal maar weer beter 😊 Maar ja…., met dergelijke benaderingen win je geen wedstrijden is weer gebleken en laat dát dan de tweede! les maar zijn.

Na de wedstrijd best nog wel even goed en aardig nagepraat met onze voorzitter en ook met de scheids. En uiteraard en vanzelfsprekend ga je dan op een goeie manier met elkaar om. En ook mag je kritiek uiten, maar dan wel op correcte wijze en al zeker geen mensen beschadigen. Het verlies was trouwens met nadruk en met zekerheid niet!! veroorzaakt door de referee, dat hebben we alleen maar zelf gedaan. Wanneer je blijft voetballen zoals wij vandaag in de tweede helft gedaan hebben, dan win je voorlopig geen wedstrijden meer. Laat dát dan de les maar zijn….., hoop ik. Ik realiseer me nu ook zelf wel dat dit laatste verslag van het seizoen een vrij negatief karakter omvat. Maar ja…., dan kom ik toch effe terug op wat ik over Jeroen vertelde: “recht is recht en krom is krom”. Iets wat slecht is, is nou eenmaal niet makkelijk goed te praten.

En toch gaan we positief eindigen. Want wanneer we terugkijken over het hele seizoen, dan ben ik juist wél positief. Er zaten gewoon hele leuke, maar ook een aantal hele goeie wedstrijden bij. En ook onze tegenstanders waren prima en leuke teams, met als extra toetjes de diverse streekderby’s tegen onder andere Aurora, Schalkwijk en ook DVSA en SVMM. En de scheids van vandaag had dan misschien niet helemaal zijn dag vandaag, feit is dat we over de arbitrage dit seizoen heel weinig te mopperen hadden. En we mogen beschikken over een aantal jonge spelers, waarvan we gerust mogen zeggen dat die een goed seizoen gedraaid hebben. En dat allemaal samen met onze “routiniers”, welke doorgaans ook best hun kwaliteiten getoond hebben. Nogmaals: vandaag was het dan weliswaar niet best, verder was het wel degelijk een mooi en goed seizoen! Alleen jammer dat zo’n laatste wedstrijd dan toch “blijft hangen in mijn mind…….”

We gaan een prachtig weekend afsluiten. Het was top op De Nieuwe Kamp, mede dankzij heel veel vrijwilligers bij onze club. Op 2 juni volgt nog ons traditionele familietoernooi en ook die dag zal ongetwijfeld weer (óók volgens traditie!) heel veel sfeer brengen. Graag toch nog een keer speciale dank aan Jeroen van Schaik! En Jeroen: doe maar effe rustig aan met al jouw werk bij SVF, zodat je straks weer tijd en zin krijgt om zaken op te pakken. Het is dan ook niet voor niets dat jij deze keer benoemd bent tot onze MOTM.

Van harte met jouw “Was-by-Duurstede-bon” en ook nog dank aan onze balsponsoren van vandaag: Ametes en Brameroni. En zeker deze keer wil ik onze loterijsponsor slagerij Bert Zumbrink niet vergeten. Er was dan wel geen loterij vandaag, maar wij doen nooit een vergeefs beroep op onze plaatselijke slagerij van Bert Zumbrink!

Op naar alle andere activiteiten welke nog de rol staan bij SVF en voor daarna wens ik iedereen een mooie vakantieperiode toe. Iedereen dank voor haar/zijn inbreng en inzet! We zien en spreken mekaar weer in het nieuwe seizoen!

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.
Foto’s Renée van Leeuwen staan in een album.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy