S.V.F. – V.I.O.D. 2-0 Ook 2e wedstrijd 3 punten!

03 Oct 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Aan het begin van dit verslag gaan we gaan eerst even een stukje de geschiedenis in. Dit onderstaande artikel is weliswaar op onze site te lezen, maar zeker vandaag vond ik het wel leuk om dit weer eens aan te stippen. Bovendien zal niet iedereen dit stukje op de site ooit gelezen hebben:  

In 1929 werd in Cothen onder de naam van V.I.O.D. (Vooruit Is Ons Doel) een voetbalvereniging opgericht. In 1930 besloot men in de competitie te gaan voetballen en werd de naam veranderd in Fortissimo wat  “zeer krachtig” betekent. Tijdens de tweede wereldoorlog is het voetbal in verval geraakt en bestond de club niet meer. Na de oorlog op 1 augustus 1945 besloten enkele sportievelingen tot de heroprichting van de voetbalvereniging. Het oprichtingsbestuur bestond uit: Theo Mocking (voorzitter), Jo de Gier (penningmeester), Jan Kooyman (secretaris), Theo Janssen en Frans Pastoors. Het doel van de vereniging was en is eigenlijk nog steeds “het doen beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen”. 

Koninklijke goedkeuring volgde op 22 april 1964. Het eerste elftal startte in de tweede klasse, afdeling Utrecht. Na diverse kampioenschappen promoveerde de vereniging in 1953 naar de vierde klasse KNVB. Wat de naam betreft kwam Fortissimo in de problemen, daar er binnen de KNVB reeds een club voetbalde onder deze naam. Het bestuur koos toen voor de naam R.K. vereniging Fortissimo of te wel S.V.F. In een later stadium is het toevoegsel R.K. verdwenen. Kijkend naar bovengenoemde data, bestond S.V.F. in 2005 officieel 60 jaar. Het jaar 2005 was eveneens voor S.V.F. een historisch jaar omdat gelijktijdig het nieuwe sportpark in gebruik werd genomen. 

Zo….., dan zijn jullie maar weer bijgepraat over een stuk historie. Nu dus de wedstrijd tegen V.I.O.D. Een leuke en echte dorpsclub vanuit Tienhoven, vergelijkbaar met ons. Beide elftallen hadden hun eerste wedstrijd met forse cijfers gewonnen en zo werd het heel vroeg in het seizoen al de nummer 1 tegen nummer 2 ? Deze keer op ons kunstgras, omdat het hoofdveld vanwege de vele nattigheid onbespeelbaar bleek. We begonnen met veel wind tégen en het eerste kwartier ging het eigenlijk behoorlijk gelijk op. Na het eerste kwartier begint S.V.F. steeds beter te voetballen en dringt VIOD verder terug. In de 18e minuut was er bijvoorbeeld een mooie aanval via vele schijven: Mick, Rik en Gijs, waarna Sander de bal “over het doel heen jenst”. In minuut 20 moet de aanvoerder van VIOD ingrijpen op onze aanvoerder (Sander), hetgeen met geel bestraft wordt. Een aanval in de 25e minuut wordt door Rik afgemaakt, echter de grens heeft buitenspel geconstateerd. Wij konden dat vanaf onze plek niet waarnemen, echter de grens van VIOD liet (toen wij wél aan zijn kant stonden) zien dat hij op geen fouten te betrappen was. En daar ook onze grens alleen maar vlagt naar eer, geweten en vermogen, maakt het dat voor scheidsrechters gewoon een stuk makkelijker. Hulde derhalve voor beide assistenten.  

Ook VIOD laat zien dat zij vorige week niet voor niets zo’n mooie uitslag neergezet hebben. In de counter blijven zij gevaarlijk, maar Marcel en zijn achterhoede weten telkens deze counters te pareren. Soms een klein beetje chaotisch, maar wel met het behoud van de nul! Tim van Galen blijkt een toegevoegde waarde met zijn rust aan de bal en zijn vaak voetballende oplossingen. Hoewel…..: waarom het tegenwoordig zo nodig is om elkaar achterin met vaak veel risico de bal toe te spelen, blijft voor mij een raadsel en vooral ook spannend voor supporters. 

Nadat Tim en ook Gijs de W. een paar keer goed en degelijk ingrepen bij aanvallen van VIOD, krijgen wij tien minuten voor de rust echt een paar dotten van kansen. Eerst is het Rik die niet weet af te ronden, daarna komen Gijs d W. (de With) met een kopbal en ook Gijs W. (Woudenberg) en Sander aan de beurt. Drie/vier bijna 100 % situaties om de rust met een voorsprong te bereiken, worden niet benut. “Als dat maar weer niet op gaat breken” is dan de gedachte bij menigeen.     

De tweede helft verander er niet heel veel aan het spelbeeld: S.V.F. voetbalt best redelijk goed en VIOD blijft gevaarlijk in de omschakeling. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, hoewel S.V.F. toch wel eerder een doelpunt verdiend. Eerst is het Mick die zijn broer Roy in stelling brengt, maar de bal gaat over.  Een goeie voorzet van Rik wordt door Tygo ook over geknald. Een grote kans voor Gijs W. eindigt naast het doel en een niet goed uitgevoerde lob van Job strand bij de keeper. Ook een vrije trap van Sander kan met moeite gekeerd worden door de doelman. Het wordt dan zo ongeveer de 80e minuut en de conditie gaat nu duidelijk in het voordeel uitvallen voor S.V.F.  Menig speler van VIOD tobt inmiddels met pijntjes of kramp. Sander Mocking speelde vorige week zijn 250e wedstrijd in ons eerste en hij dacht: laat ik dat in de eerstkomende thuiswedstrijd maar eens glans gaan geven. Eerst zet Sander middels een prachtige individuele actie S.V.F. op 1-0. Vijf minuten later wordt Sander “weggestoken” door Vince en wil op snelheid richting doel. Nou kan Sander veel, maar snelheid……..???  De laatste man van VIOD ziet echter geen andere mogelijkheid dan Sander aan te tikken, waardoor een doorgebroken speler ten val wordt gebracht. Rood is zijn deel en S.V.F. mag de vrije bal gaan nemen.  Normaal is dit een klus voor Sander, echter deze keer gaat Vince achter de bal staan. Vince heeft eerder bewezen dat ook hij dit kan en dat laat Vince ook vandaag zien. Met een fraai schot beland de bal in de kruising! 2-0, min of meer onhoudbaar voor Wesley van Barneveld. Wedstrijd gelopen en 6 punten uit 2 wedstrijden. Een prima begin voor het team, maar ook belangrijk: een hele leuke middag tegen een leuke club met leuke mensen. Benieuwd naar de uitwedstrijd later in het seizoen.  

Nog even iets over scheidsrechter Dhr. W. Wennekes: het blijkt dat Dhr. Wennekes pas op latere leeftijd de fluit ter hand heeft genomen. Eigenlijk is hij pas een half jaar bezig. Ik zal zeker niet zeggen dat alles goed ging, maar wanneer hij tijd krijgt (oftewel veel meer wedstrijden gaat leiden) dan kan dit een goeie scheids worden. Het begin vandaag was ietsje onzeker, maar het vervolg was gewoon goed! In ieder geval had Dhr. Wennekes geen invloed op de uitslag en was de 2-0 uiteindelijk zeer verdiend voor S.V.F., daar was vriend en vijand het (tijdens een prettig gesprek in de bestuurskamer) wel over eens.   

MOTM was (voor deze keer…?) Sander, mooie doelpunten, gewoon een leuke pot voetbal, een paar iets te forse overtredingen van beide partijen, uitstekende assistenten, redelijk goeie scheids oftewel: gewoon weer een hele prettige middag op Sportpark De Nieuwe Kamp.  

Groet, Kees 

Wedstrijd foto’s van Wim Terwint hier

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy