Pupil van de week

25 Mar 2019 | Pupil van de week

Zaterdag 23 Maart. Het is de eerste zaterdag van de lente en dat voel je. Prima tempratuur om te voetballen. S.V.F 1 neemt het vandaag op tegen Lienden. Yvette roept vandaag om. Ze vertelt dat FC Lienden op de derde plek staat en S.V.F op de negende maar wetend dat S.V.F vaak goede wedstrijden speelt tegen hoog genoteerde tegenstanders heb ik goede moed. 

Natuurlijk ook omdat mijn jongste zoon Teun vandaag “ pupil van de week” is. 

Vannacht is hij twee keer wakker geworden. “ Ik vind het wel spannend, mam.” Logisch! Ik kus hem en geef aan dat ik meega naar het voetbalveld. Om eerlijk te zijn vind ik kijken bij de voetbal altijd erg leuk mits het weer meewerkt. 

We arriveren op het voetbalveld waar wij met een glimlach ontvangen worden door Yvette en Mick, niet wetende wat ons precies te wachten staat. Teun krijgt wat drinken en er wordt hem verteld wat hij vandaag allemaal gaat doen. Hij kijkt me gespannen aan en glimlacht. “ Ik heb ook een goede raad voor het team mam.” Ik kijk hem aan en vind het grappig dat hij met zijn 1,08 cm denkt goede raad te kunnen geven aan “onze” mannen. “ Als je een doelpunt meer scoort dan de tegenstander, dan heb je gewonnen.” Ik kan hem geen ongelijk geven. Mick glimlacht. Samen vertrekken ze naar de kleedkamer waar Teun kennis maakt met alle mannen en een prachtig shirt krijgt. Zo trots als een aap met zeven…. Ik bedoel, zo trots als een jongen met een “pupil van de week – shirt” loopt hij richting het wedstrijdveld om deel te nemen aan de warming-up. Het is een schattig gezicht om hem te zien lopen tussen alle mannen. 

Dan nog even de kleedkamer in voor tactisch overleg. En daarna het veld op. Met ferme stappen loopt hij het veld op gevolgd door “onze mannen” en de mannen van Lienden. Na een minuut stilte is het tijd voor de aftrap en een geweldige goal van Teun. Dan is het echt tijd om te starten en verdwijnt Teun samen met Mick in de dug-out.

Het wordt een pittige wedstrijd waarbij S.V.F na 8 minuten als eerste scoort. Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd.  FC Lienden speelt op een onsportieve manier. Teun komt in de rust even snel naar me toe en geeft aan dat Lienden naar zijn idee teveel schwalbes maakt en geeft als grap aan, dat nummer 14 en nummer 7 echt niet op zijn kinderfeestje mogen komen. Na rust gaat de wedstrijd in alle heftigheid verder. Lienden scoort na een uurtje de gelijkmaker en een kwartier voor het einde scoort de nummer 14, die inmiddels bij niemand meer op zijn kinderfeestje mag komen, het tweede doelpunt voor Lienden. 

De wedstrijd eindigde met 1-2 voor FC Lienden. Balen! Maar het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt. Ik heb hoop dat dit zaterdag aanstaande al is waar FC Lienden en S.V.F elkaar weer treffen in de gemeente Buren. 

Teun krijgt nog een prachtige bal van S.V.F waar “onze” mannen allemaal hun naam op schrijven. Mick regelt nog even een vet diner voor Teun welke hij boven in, zoals hij het zelf noemt, de kamer voor de belangrijke mensen, op mag eten. 

Het was een geweldige dag. Zijn advies heeft helaas niet geholpen maar wat heeft hij genoten. Onwijs moe van alle indrukken komt hij thuis. Nog even alles vertellen aan zijn broers en zussen, nog even iedereen zijn shirt laten zien maar dan toch echt naar bed. 

Ik ben net bij hem gaan kijken. Hij slaapt, met de S.V.F bal met alle handtekening naast hem in bed. 

Mede namens Teun, wil ik jullie hartelijk bedanken voor deze geweldige middag. Wij wensen S.V.F zaterdag veel succes bij de wedstrijd tegen Lienden. Blijf opzoek gaan naar de overwinning dan komen jullie hem vanzelf tegen, daar hebben we alle vertrouwen in. 

Teun en Willeke van Amerongen 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy