Overtuigend SVF maatje te groot voor Eemboys (7-2)

30 Oct 2023 | SVF 1

We beginnen deze keer effe met het benoemen van enkele sponsoren. De omroepinstallatie haperde deze wedstrijddag, dus we konden de belangrijke sponsoren niet bekend maken. En daar hebben zij natuurlijk wel recht op, dus ik ga ze hier benoemen. Als balsponsoren waren er: Het Zuyvelhuisje van de familie van Rooijen en Loodgietersbedrijf Paul vd Mispel. Slagerij Zumbrink had voor de zoveelste keer weer een heerlijke rollade geschonken t.b.v. de loterij en Was by Duurstede sponsort al zeker 2 jaar telkens een auto-wasbon voor de Man Of The Match. Dat de dank vanuit onze club groot is voor deze bedrijven, dat behoeft geen betoog! De spelers van het eerste hadden vooraf JO14 opgevangen om samen met hen te lunchen en aansluitend de wedstrijdbespreking te doen.

Dan de wedstrijd van vandaag: SVF tegen Eemboys vanuit Baarn. Een opponent waar we vorig seizoen zes punten van veroverden. Nou was dat toen niet echt een héél grote prestatie, want Eemboys eindigde dat seizoen stijf onderaan. Wat ik me daar in ieder geval nog wél van herinner, is het feit dat die ploeg ondanks de vele verloren wedstrijden gewoon fair en correct bezig bleef. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak ik met hun nieuwe trainer Riza Bican en met hun teammanager. Zij vertelden dat er toch zeker 8 a 9 nieuwe spelers thans deel uitmaken van hun eerste elftal en dan denk je toch even van: zozo. En dan zijn we vanzelfsprekend toch wel benieuwd of we de punten weer zo makkelijk in Cothen kunnen houden….

Vandaag werd gespeeld op ons kunstgrasveld, omdat door de vele regen het mooie hoofd-grasveld twijfelachtig bespeelbaar was. Misschien had het alsnog wel gekund, maar ik denk toch een correct besluit van onze consul. En bovendien: dat is zijn taak en daar is bij SVF geen misverstand over. Pupil van de week Ties Huikeshoven mocht vandaag voor de eerste keer de keeper van Eemboys verschalken en vervolgens floot scheidsrechter Mitchel Evers voor de aanvang van deze match. We liepen amper richting onze vaste plekken langs de lijn, toen Freek in de 2e minuut al de 1-0 binnen tikte. Een beetje raar doelpunt, waarbij uit een corner de bal heel hoog weggewerkt werd en Freek kans zag om die hoge bal zuiver binnen te schieten. En dan denk je toch automatisch weer aan een hoge uitslag. Maar dat was toch wel even voorbarig, want direct daarna creëerde ook Eemboys wel degelijk een aantal kansen, c.q. mogelijkheden. Wat vandaag opviel was dat onze ploeg meteen vanaf het begin met overtuiging op het veld stond. Keeper Marcel Laros liet een paar prima reddingen zien en ook Bas Terlouw liet merken dat er in ieder geval wat hem betreft weinig te halen viel voor onze tegenstanders van vandaag. De nummer 9 van Eemboys (Emre Ilbay) is aan de bal best een handige jongen, maar Gijs de With en Nando Koedam hielden hem (samen met Marcel) onder controle. En toch kwam Eemboys op gelijke hoogte, door een communicatiefout tussen Gijs en Marcel. Wát er precies niet goed ging weten zij samen wel, feit was dat de bal via Gijs in het eigen doel belande. Geheel onnodig 1-1 en een leermomentje voor onze achterhoede zullen we maar zeggen. Waar in het verleden zo’n doelpunt nog weleens aanleiding was voor onze ploeg om behoorlijk zenuwachtig verder te gaan, was daar nu geen sprake van. Met overtuiging en best redelijk goed voetbal werd de draad weer opgepakt. Remco en Vince schieten eerst nog niet helemaal met scherp, maar dan volgt het op één na mooiste doelpunt van de wedstrijd.  Een sublieme aanval wordt opgezet door “wingback” Bas, die een prima aanvallende loopactie een vervolg geeft met ook een prima pass op Vince van Ee. Vince zet Rik in vrije scoringspositie en Rik doet waar hij de laatste tijd best goed in is: scoren! SVF gaat met overtuiging door en Eemboys moet er achteraan gaan lopen. Vince weet met de bal aan de voet “het 16 meter gebied” binnen te gaan en wordt gevloerd. Een terechte penalty wordt gegeven door de prima leidende scheidrechter Mitchel Evers. Aanvoerder Sander Mocking neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet onberispelijk en vol overtuiging de 3-1 binnen. Overtuiging is een juiste benaming ten aanzien van het spel in de eerste helft en een aantal spelers, waaronder met name Bas, Remco en ook Sander zijn daar debet aan. Zeker niet alles ging goed, maar langs de lijn werd al wel duidelijk dat vandaag de punten binnen zouden blijven.

Dat werd nóg meer duidelijk toen het snel na rust 4-1 werd. Sander wordt vastgehouden in de 16 meter en weer wijst scheids Mitchel naar de stip. “Makkelijk gegeven”…, hoorden we sommigen zeggen, echter vasthouden waardoor jouw tegenstander de bal niet meer kan beroeren is toch gewoon een strafschop? Afijn: deze keer gaat Freek de penalty nemen en scoort vol overtuiging de stand naar 4-1. Ook op conditioneel gebied kon je zien dat Eemboys het steeds moeilijker ging krijgen. Een goeie kopbal van Remco wordt nog op fraaie wijze gekeerd door Tim van Loon en een schot van Freek treft deze keer geen doel. Rond de 65e minuut vindt trainer Gerard Pouw het tijd om een 4-tal wissels in te brengen. SVF gaat ook met deze “verse mannen” door waar het mee bezig was. Niet verzaken met deze riante voorspong en met goed voetbal verder gaan. En dat lukt ook, want waar Rik een pegel afvuurt welke keeper van Loon niet kan “klemmen”, krijgt diezelfde Rik in de rebound alsnog de mogelijkheid om de 5-1 te maken. Dat Rik lekker op schot is weten we al wel, maar dat Rik even later ook nog zijn derde van de dag binnen kopt, mag toch wel bijzonder genoemd worden. De stand brengt Rik met deze derde goal zo op een fraaie 6-1. Gelukkig voor SVF betreft het vandaag voor Rik een “onzuivere hattrick”, want anders had het de club wéér een bal gekost….. Diverse mogelijkheden volgen nog om de score uit te breiden, echter het is Eemboys dat hun tweede doelpunt scoort. Dit na een ongelukkig misverstand bij ons achterin, waarbij “we geen namen noemen” zal Bas in het interview zeggen.…

Stand op 6-2 en de wedstrijd gaat richting het einde. Jammer is het dat een paar spelers van Eemboys enigszins gefrustreerd enkele vervelende (re)acties op de mat leggen. Eigenlijk toch wel geheel onnodig en zeker niet slim om tien minuten voor tijd en met een achterstand van 6-2 zo te handelen. Maar ja, de tweede helft was SVF echt wel heer en meester en kwam Eemboys er toch eigenlijk niet meer aan te pas. Mogelijk misschien, dat er daarom niet echt goed op gereageerd werd door een paar spelers. Het enige wat voor verbetering vatbaar zou zijn vandaag, was het om de score nog verder uit te bouwen en te leren van de twee  onnodige doelpunten welke we weggaven. Ook Edwin van Rooijen was in de ploeg gekomen, ter vervanging van Bas. En Edwin ging voor het toetje tijdens zijn speelminuten. Hij wordt op rechts prima aangespeeld door Sander en Edwin laat van grote afstand een poeier los op het doel, waar Tim van Loon in het geheel geen antwoord op heeft. Was het wel écht een gericht schot? Of was het als een voorzet bedoeld? We zullen het nooit weten, want Edwin zal uiteraard zeggen dat het een “bewussie” was…, waarbij wij onze bedenkingen mogen behouden… Feit is dat het met 7-2 een vermakelijke wedstrijd was en dat we (na het zien van de andere uitslagen) een klein sprongetje maken op de ranglijst. Volgende week een uitwedstrijd tegen (samen met VVZ) medekoploper ’t Vliegdorp in Soesterberg. Dat is een lastige en goeie tegenstander hebben we vernomen, maar SVF in deze vorm is dat zeker ook!

Opstelling: Marcel Laros, Bas Terlouw, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Freek Scherpenzeel, Rigino Odijk, Sander Mocking, Vince van Ee, Rik vd Mispel en Remco den Broeder. Wissels: Jesse Bongers, Bram Verkuijl, Gijs van Woudenberg, Ewout van Rooijen en Edwin van Rooijen.

MOTM deze keer: Bas Terlouw met als goeie tweede: Rik vd Mispel.

Foto’s van Wim Terwint staan weer in een fotoalbum.

Groet, Kees

P.S. Nando Koedam speelde onlangs (tegen de Posthoorn) zijn 200e wedstrijd in het eerste elftal. Hier hebben wij tot op heden nog niet bij stil gestaan, maar het verdient zeker even de aandacht. Nando heeft in ons eerste elftal heel veel wedstrijden op het middenveld gespeeld. Momenteel wordt hij vooral als centrale verdediger ingezet en doet dat uitstekend. Nando, ga zo door… op naar de 250! Hieronder een paar actiefoto’s door de jaren heen:

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy