O13 en O14 gaan in seizoen 2023/24 verder met vernieuwde spelregels

14 Aug 2023 | Laatste Nieuws

Vorig seizoen startte de KNVB een pilot met vernieuwde spelregels. Meer dan 900 teams uit de JO13-competities (categorie B) in de districten Noord en West I namen deel en speelden voor het eerst met onder andere de zelfpass en de intrap. Door de positieve reacties wordt de pilot in het komende seizoen uitgebreid.

De KNVB zet zich in voor een (veilige) omgeving waarin spelers en speelsters met plezier steeds beter leren voetballen. Daarnaast willen we graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld. Nieuwe spelregels dragen daaraan bij en daarom werd in de pilot van vorig seizoen met vier vernieuwde regels gespeeld: de zelfpass, intrap/indribbelen, een tijdstraf en vliegend wisselen.

De positieve ervaringen van spelers, trainers en scheidsrechters zorgen ervoor dat er in het seizoen 2023/’24 nog meer teams – in totaal ruim 4200 – aan de pilot zullen deelnemen:

In alle districten in de leeftijdscategorie O13 in de categorie B de vernieuwde spelregels gehanteerd. Bij de MO13 teams geldt dit voor alle competities, zowel de Hoofdklasse (categorie A) als de 1e en 2e klasse (categorie B). Daarnaast gaan O14 teams uitkomend in de categorie B in district Noord en West 1 spelen met de vernieuwde spelregels.

Zie de volgende infographic: infographic-pilot-vernieuwde-spelregels
Video nieuwe spelregels: https://www.youtube.com/watch?v=3zn66ZOfdvE

Meer informatie op website van de knvb:

https://www.knvb.nl/nieuws/assist-wedstrijdsecretarissen/assist-wedstrijdsecretarissen/67980/o13-en-o14-gaan-in-2023-24-verder-met-vernieuwde-spelregels 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy