Ná competitie en svf scoort punten

14 Jun 2022 | Laatste Nieuws

Misschien een beetje verwarrend zo’n kop, maar SVF scoorde zondag 12 Juni wel degelijk punten. Familie voetbal is weer helemaal terug van twee jaar effe weg geweest en zo werd het een bijzonder gezellig en fraai toernooi op Sportpark De Nieuwe Kamp. Zestien! teams streden om de eer, maar vooral werd ook gestreden om de sportiviteitsbeker. En natuurlijk (zo hoort het ook) zijn er enkelingen die wat extra strijd ten tonele brengen, maar ons “oudere” scheidsrechterskorps met heel veel ervaring en voetbal-bagage, weet dat toch telkens weer in goede banen te leiden. Uitstekend georganiseerd door een team dat al heel lang dit toernooi telkens weer neerzet, geholpen door heel veel andere mensen, waaronder: EHBO,  (zeer jong) barpersoneel, enkele sponsoren en deze keer een DJ in de persoon van Marco de Bruijn die geheel zonder kosten de muziek verzorgde.

Fantastisch is het dan wanneer de weergoden je ook nog gunstig gezond zijn. Beter weer kun je niet hebben op zo’n dag. Een zonnetje, een temperatuur van zo’n 21 graden, een droge ondergrond zodat je gerust languit op het gras kon gaan liggen, families die elkaar weer op konden zoeken, kortom het was weer als vanouds. Een paar speeltoestellen voor de kinderen maakten de zaak compleet. Compleet zoals zo’n familie toernooi hoort te zijn.

Eén akkefietje moeten we toegeven was aan de orde en dat ging om het feit dat de familie Bero door een administratievefout helaas niet in de finalepoule terecht was gekomen, waar dat wel zo had moeten zijn. Terecht werden daar opmerkingen over gemaakt, maar gelukkig werden de excuses geaccepteerd op een normale en correcte manier. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Niet goed, maar wel inherent aan menselijk handelen. Nogmaals excuses namens de organisatie.

Neemt allemaal niet weg dat de familie Groenen 1 de terechte winnaar werd van dit familie-toernooi, met de familie Odijk als goeie tweede en familie Groenen 2 die als derde eindigde. De familie van Dam ging er vandoor met bukschuif trofee en de allerbelangrijkste prijs, namelijk de sportiviteitsprijs, ging dit jaar naar de familie Bero.  (vd Berg en van Rossum)

Maar echt veel belangrijker dan de prijzen was natuurlijk het feit dat De Nieuwe Kamp weer een smeltkroes werd van een heleboel mensen die elkaar alweer een poosje niet gezien en/of gesproken hadden. Prachtig om te aanschouwen hoe families als: Renger, Groenen, Hofman, van Dam, Odijk, Werdler, Vernooij, vd Berg, van Rossum, Mocking, enzovoorts enzovoorts weer met elkaar in gesprek kondengaan en met elkaar konden dollen. Leuk ook om te zien hoe blij Opa’s en Oma’s, tantes, ooms, kinderen en kleinkinderen, aanhang van de warme kant én van de kouwe kant,rondhuppelden op het gras. Ook goed om te zien hoe sommige families zich verweven met weer andere families. Zelfs heb ik families de polonaise zien lopen en dat is al wel weer effe geleden kan ik vertellen. Verbinding is een mooi woord en wordt alleen nóg maar een mooier woord, wanneer je dit ook nog echt ziet gebeuren. Ik hoorde iemand zeggen: wat is er nou nog mooier wanneer je samen kunt voetballen met je eigen kinderen……….

Kortom:  Het was gewoon een prachtige dag deze 12 Juni 2022. Een dag zoals een familie toernooi hoort te zijn! Oftewel: SVF scoorde wel degelijk punten in de ná competitie, of hoe je het ook maar wilt zeggen: ná de competitie. Volgend jaar gaan we hier gewoon weer verder mee, jullie zijn allemaal van harte welkom!!!

Groet, Kees

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy