Mooie middag op sportpark Vechtzoom: 1-3

21 Mar 2023 | SVF 1

Zaterdag 18 maart 2023 en aan de orde was de uitwedstrijd tegen sv Vechtzoom. Wij hadden natuurlijk nog wel “een appeltje te schillen” met Vechtzoom, want thuis verspeelden wij in blessuretijd de eerste periodetitel tegen deze ploeg. Overigens was dit destijds geheel aan onszelf te wijten, want na een voorsprong van 1-0 verzuimden we de 2-0 te maken en ging de tegenstander er alsnog met een 1-2 overwinning vandoor….

Er waren een paar redenen om vandaag niet geheel overtuigd “de punten op te gaan halen” in het Utrechtse. Ten eerste pleegt Vechtzoom heel soms nog weleens verrassende resultaten te boeken en ook hadden we op voetbal.nl gezien; dat enkele weken geleden een “hectische” wedstrijd voortijdig beëindigd was met een scala aan gele kaarten en ook één rood exemplaar. En ook hebben we “vroeger” op dit park een aantal “pittige” duels uitgevochten met toen nog DSO/Ultrajectum, de club wat nu dus Vechtzoom is geworden. Soms was dat met goede afloop, maar ook hebben we daar wel diverse punten achter moeten laten. Oftewel: redenen genoeg om vandaag met enige gemengde gevoelens deze wedstrijd aan te gaan.

Al heel snel zou blijken dat onze “angstgevoelens” geheel en volledig onterecht waren, zeker voor wat betreft sportiviteit. En zo kun je ook weer zien dat vooroordelen vaak geheel onterecht genomen worden. We kwamen aan op een zonnig sportpark, met een prachtig kunstgrasveld. Ik ontmoette voor de wedstrijd de “oud topspits” van onze dames: Debby van Zetten. Mooi mens die Debby en ze woont tegenwoordig in de buurt van Vechtzoom en zij wilde vandaag haar zwager (en onze linksbuiten) Rik vd Mispel een beetje zenuwachtig gaan maken vertelde zij. Dat haar dat niet gelukt is zal blijken verderop in dit verslag. In de tweede helft raakte ik ook even in gesprek met Brahim Karroum, zijnde de huidige voorzitter van Vechtzoom. En we kregen het over algemene zaken, zoals het gebrek aan vrijwilligers bij ook hún club en ook de resultaten van hun eerste elftal kwamen aan de orde. Maar ook vertelde Brahim dat de jeugd op Vechtzoom uitstekend draait met 16! jeugdteams, mede dank zij ooit Paul Verweel. Want inderdaad: óók kregen we het nog even over Paul Verweel. Paul kende ik nog vanuit de periode toen we tegen Hoograven speelden en deze man heeft echt heel veel betekend voor deze beide verenigingen. Paul Verweel was een verbinder en is helaas veel te vroeg gestorven…

In het gesprek met de voorzitter kon ik het toch niet nalaten om even die wedstrijd met al die kaarten aan te roeren. Brahim vertelde dat ook hij en ook hun trainer en spelers en de vele andere mensen die aanwezig waren, nog steeds niet begrijpen waarom dit zo gebeurde. En laten we eerlijk zijn: heel soms gebeurd dat nou eenmaal. Vaak zijn er wel schuldigen aan te wijzen, maar soms ook gewoon helemaal niet! En we waren het er zeker over eens dat dit zeker op ons niveau niet zou moeten gebeuren. Wat mij in ieder geval opviel vandaag, was dat over sportiviteit helemaal niks te klagen was. En zo werd het dus een mooie middag op Vechtzoom.

We gaan naar de wedstrijd:  Scheidsrechter Evers fluit om 14:10 uur voor de aftrap. Meteen deze man maar even naar voren halen, want Evers blies een sublieme partij vandaag! Het is dat we dat nooit doen, maar de titel “Man of the Match” had ik hem zeker gegund. Niks fout gedaan en vooral de rustige manier welke hij ten toon spreidde wanneer dat alsnog heel effe nodig was, voelde als een verademing. Chapeau heer Evers!! Meteen in het begin een goeie actie van Freek Scherpenzeel, die Bart van Dijk in schietpositie bracht, echter Bart mikt op de paal. Na enkele kansjes voor Tygo Witkamp en ook Bart is het in de 15e minuut toch Rik van der Mispel die de 0-1 op het scorebord zet. Volledig terecht tot dat moment, echter hierna komt Vechtzoom beter in de wedstrijd. Keeper Marcel Laros geeft samen met Nando Koedam echter goed leiding achterin en weten de mogelijkheden van Vechtzoom onschadelijk te maken. Na een half uur is het toch weer S.V.F. wat het initiatief naar zich toe trekt en dit uit zich in vele kansen en mogelijkheden. Vooral schietmogelijkheden zijn er voor Freek, Vince van Ee, Rik en ook voor Roy van de Bildt. Zelfs voorstopper Jesse Bongers zien we op enig moment voorin zijn kunsten vertonen, maar ook Jesse weet het doel niet te vinden. In minuut 35 volgt de zoveelste matig uitgespeelde aanval, met als laatste balcontact voor Bart die over het doel kopt. ’t Was zeker geen eenvoudige kans voor Bart, maar wél weer een kans welke éérder omgevormd had kunnen worden tot een goal. De volgende mooie aanval is wel raak: Tygo passt op Rik en Rik weet de bal panklaar te leggen voor Bart en die tekent nu wel de 0-2 aan. Tot aan de rust krijgen we kans-op-kans om de wedstrijd in het slot te gooien, echter we gaan die periode wel heel erg ruimhartig om met Vechtzoom… Ruststand derhalve 0-2 en gezien de thuiswedstrijd zijn we als supporters nog niet helemaal gerust.

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien. Een best redelijk voetballend S.V.F. en een Vechtzoom wat zeker zijn best doet, maar toch niet echt gevaarlijk kan worden. Een situatie voor het doel van Vechtzoom gaf kennelijk een vertekend beeld: wij dachten langs de lijn dat een schotje van Freek de doellijn gepasseerd zou zijn, echter dit bleek niet het geval. Freek zorgt wel voor één van de mooiste momenten van vandaag. Met een prachtige passeeractie zet hij 3 a 4 spelers van Vechtzoom aan de kant en knalt de 0-3 binnen. Niet alleen een geweldig doelpunt, maar ook is hiermee de wedstrijd beslist. Nog steeds volgen er kansen voor S.V.F. om aan het doelsaldo te werken, alleen laten we dat zoals vaker achterwege. Vechtzoom probeert nog wel iets terug te doen maar zonder resultaat. Een kwartier voor tijd merken we dat S.V.F. ook conditioneel een voorsprong heeft, want enkele Vechtzoomspelers moeten het af laten weten. Mick vd Bildt, Gijs van Woudenberg, Rik van der Mispel en ook Melvin Bril krijgen nog kansen op de 0-4 echter alle vizieren staan vandaag niet echt op scherp. Vechtzoom probeert het nog één keer vanuit een vrije bal en het is een beetje typerend voor vandaag: via het been van Jesse wordt de bal van richting veranderd en eindig achter Marcel Laros in het doel. En zo bereiken we na een best leuke en vooral sportieve pot voetbal een eindstand van 1-3, waar een stand van 2-7 ook zomaar had gekund.

Kortom: in de kop vertelde ik al: het werd een mooie middag op en bij Vechtzoom. Debby heeft niet bereikt wat ze mogelijk wilde bereiken, want Rik was best belangrijk deze middag met een assists en 1 doelpunt…, hoewel een hattrick had zeker vandaag gekund Rik. En eerlijk is eerlijk: scoren kon Debby beter dan jij…😊  Uitstekende jonge scheidsrechter Evers met 2 prima assistenten, gesproken met leuke mensen,  mooi weer, leuk en “pikant” interview met Bas Terlouw die Rik aanwijst als MOTM alleen omdat zijn auto zo vies is…..

Aanstaande zaterdag Cobu Boys thuis om 14.30 uur. Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy