Kees en Harry: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

10 Oct 2017 | Laatste Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor H.J.G.M. van Beek (Harry) en C.H.M.M. Mocking (Kees)
Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd de heer van Beek en de heer Mocking uit Cothen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Poppens zal de bijhorende versierselen uitreiken op dinsdag 10 oktober om 19.00 uur in de voetbalkantine van SVF in Cothen, Overrijnseveld 5. Dit gebeurt voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging SVF.

Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heren van Beek en Mocking spelen een verbindende rol binnen de voetbalvereniging SVF in Cothen. Zij dragen ertoe bij dat de club al jarenlang op volle toeren (mee)draait binnen de regio. Op professionele wijze weten zij hun grote kennis en expertise op het terrein van voetbal, zowel technisch als bestuurlijk, in te zetten en over te dragen op anderen. Ieder draagt op eigen wijze bij aan het sportieve clubklimaat. Jarenlang zijn zij sterk gebleken in samenwerking.

Harry van Beek
De Koninklijke onderscheiding is aan Harry toegekend op grond van zijn jarenlange buitengewoon actieve en veelzijdige inzet voor de lokale sportuitoefening en het lokale basisonderwijs in de dorpsgemeenschap van Cothen. Vanaf 1987 ontplooit hij allerhande activiteiten als vrijwilliger bij SVF. Hij startte als wedstrijdsecretaris en mede organisator van de jeugdweek. Bij de KNVB volgde hij diverse opleidingen. Hij werd KNVB clubscheidsrechter veldvoetbal, praktijkbegeleider en lid van de werkcommissie coaches praktijkbegeleiding en kwaliteitsbewaking. Inmiddels is hij coach ontwikkeltraject voor de KNVB. Vanaf 2003 is hij voorzitter van de technische commissie van SVF Cothen. Op 10 oktober legt hij na ruim 14 jaren deze bestuurlijke verantwoordelijkheid neer. Hij blijft echter actief voor de club; met de indeling van de elftallen, het werven en indelen van trainers, begeleiders en scheidsrechters. Ook blijft hij contactpersoon voor de KNVB.
De heer van Beek heeft van zijn vrijwilligerswerk een dagtaak gemaakt. Vanaf 2010, na zijn pensionering, draagt hij bij aan het reilen en zeilen van basisschool de Toermalijn in Cothen. In zijn rol als klusjesman en conciërge zorgt hij dagelijks letterlijk en figuurlijk voor een optimaal leerklimaat. Leraren kunnen altijd op hem rekenen als het gaat om het faciliteren van zaken binnen en buiten het schoolgebouw en voor de leerlingen.

Kees Mocking
De Koninklijke onderscheiding is hem toegekend op grond van zijn belangeloze en intensieve inzet voor de samenleving van Wijk bij Duurstede in het algemeen en de Cothense sportuitoefening in het bijzonder. In 1975 startte Kees als jeugdleider bij SVF Cothen. Daarna was hij leider van het seniorenelftal en voorzitter van de technische commissie senioren. Jarenlang was hij consul voor de KNVB vanuit SVF Cothen. Hij keurde iedere zondag het veld, organiseerde activiteiten, zat meermaals in de jubileumcommissie en maakte deel uit van de clubscheidsrechters. Kees is nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse jeugdweek en verricht met regelmaat allerlei klussen op en rond het terrein. Vanaf 2003 is hij voorzitter van het bestuur van SVF Cothen. Hij is zeer betrokken bij de teams en treedt op als een echte verbinder. Als vertegenwoordiger van de club onderhoudt hij actief contacten met andere lokale verenigingen en zoekt samenwerking waar nodig en mogelijk. Hij speelde een leidende rol bij de verplaatsing van de voetbalvelden en wist op professionele wijze de verschillende belangen van betrokken organisaties optimaal op elkaar af te stemmen. Kees is nauw betrokken bij de organisatie van maatschappelijke initiatieven, zoals de Samenloop voor Hoop. De sportfaciliteiten van SVF Cothen kunnen zo breed worden gebruikt.
Via de Rotary Wijk bij Duurstede zet Kees zet zich, zowel uitvoerend als bestuurlijk, actief in voor de totstandkoming van maatschappelijke initiatieven. Zo droeg bij aan de opzet van de lokale voedselbank. Als actief lid van de Ondernemers Kring Wijk bij Duurstede (OKW) is hij nauw betrokken bij het tweejaarlijkse evenement rondom ondernemerschap ‘Wijk in Bedrijf’.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy