Keeper Marcel Laros “schiet” SVF in extremis naar remise bij SVP

22 Apr 2024 | Laatste Nieuws, SVF 1

Ik schrijf dit stukje ondanks dat ik geveld ben door de griep. Ik voel me op dit moment ongeveer net zo beroerd als onze tegenstanders van SVP uit Veenendaal, direct na de wedstrijd SVP-SVF, kan ik me levendig voorstellen. Ondanks dat ik al een paar dagen niet erg lekker was, heeft het in de wind en in de buien staan bij Panter, de zaak alleen maar verergert. Ik heb koorts, alles doet pijn en ik hoest en kuch mijn longen zeer en soms ben ik zelfs bang dat mijn ribben op knappen staan.  Maar vooruit maar: het zal ook wel weer over gaan, net als het gevoel bij de Panters ná wat hen zaterdag overkwam.

We kwamen aan op sportpark “de groene velden” en twee dingen vielen op:  ten eerste het ontzettend natte gras-speel-veld en ten tweede de geringe supportersschare vanuit ons aller Cothen. Tsja…. Het moet maar even gezegd……: door er niet te zijn (en ik wrijf ik het er maar even in) hebben jullie zo ook een UNIEK moment gemist! Terug naar het veld: duidelijk aanwezige plassen op (en vooral ook naast) het veld lieten zien dat er iets niet klopte.         De (overigens prima vlaggende) assistent van SVP vertelde dat dit probleem er al heel lang is, maar dat er gewoon niks aan gedaan wordt door de verantwoordelijkheden. Om kort te gaan: sommige delen waren eigenlijk onbespeelbaar terwijl op andere plekken het veld wél redelijk goed was. In combinatie met toch een stevige wind die dwars over het veld stond, was het dan ook moeilijk voetballen. Beide teams hadden daar kennelijk hun tactiek op aangepast, want “de lange bal” was vandaag in hoofdzaak aanwezig. SVF probeert de ballen achter de verdediging te krijgen, hetgeen maar matig resultaat oplevert. Ballen stuiten door vanwege het natte veld, ballen krijgen rare curves mee door de wind en ook worden aanvallen van beide partijen met veel inzet gepareerd. Ook de thuisclub wil graag het middenveld overslaan, waarbij wel meer de lange crosspass gebruikt wordt. En zo wordt het eigenlijk een wedstrijd met weinig goed voetbal, terwijl wel degelijk getracht wordt door zowel SVP en ook SVF om op voorsprong te komen. Er komen kansjes voor beide teams, maar de twee keepers vertolken vandaag best een hoofdrol (ik zei het al: lees verderop in dit verslag) en houden voor rust hun doel schoon. Pauzestand derhalve 0-0 en alles nog mogelijk.

In de tweede helft veranderd er eigenlijk niet zoveel. Waar SVP iets meer aan voetballen toekomt, is het toch SVF wat de beste kansen krijgt. In de 65e minuut krijgt SVF een vrije bal te nemen, welke door Sander uitstekend richting de kruising wordt gejaagd. Tijdje geleden dat we zo’n goeie vrije bal hebben gezien Sander…… maar dat even terzijde. Helaas voor ons weet de doelman op bijzonder fraaie wijze alsnog de bal uit het doel te ranselen. Mooie acties van beide spelers! De corner die daar op volgt wordt “kort” genomen door Sander. Sander krijgt de bal terug en brengt de bal voor het doel. Met een fraaie kopbal weet Joost de voorzet van Sander een prima vervolg te geven met de 0-1 stand. Goeie goal! Snel daarna wordt het trouwens alweer gelijk. Scheidsrechter Emik ziet (een naar onze mening) duidelijke handsbal over het hoofd en vanuit de voorzet welke daarop volgt wordt door SVP de 1-1 ingekopt. Inmiddels worden er door beide partijen enkele stevige overtredingen gemaakt. Eerst is het de aanvoerder van SVP die zich kennelijk niet in kan houden en komt goed weg met de gele kaart. Daarna is het onze Tim van Galen die met een pittige tackel de SVP spits van scoren af moet houden. En eerlijk is eerlijk: ook hier had een andere kleur gekund. Wel bijzonder dat gewoon de verkeerde verdediger van ons deze kaart toegewezen wordt. De scheidsrechter van vandaag mag dan ook best een beetje “warrigheid” worden verweten. Niet slecht maar ook niet goed is de boodschap aan de heer Cemik.Maar wel uiteraard weer dank voor de leiding!

Het spektakel zit aan het einde van de strijd van vandaag. De actie waarbij Tim in moest grijpen levert uiteraard in de 83eminuut wel een vrije bal op voor SVP, een stukje buiten de 16 meter. De muur wordt opgesteld door Marcel en alles wordt in het werk gesteld om een punt mee naar Cothen te nemen. Dat gaat toch moeilijk worden blijkt, want een bijzonder fraaie ingestudeerde vrije bal van de Panters, wordt echt schitterend ingeschoten. Ik kan best genieten van zulke mooie doelpunten. Maar effe richting SVF: stond er dan toch iets niet goed vraag ik me af, of waren we niet oplettend genoeg? Feit blijft dat het een fraaie goal was. Nog 7 minuten en blessuretijd om de gelijkmaker te noteren, maar eigenlijk hebben we daar langs de lijn niet zo veel vertrouwen in. SVP heeft best een stugge ploeg en zat er terecht niet mee om nu de ballen naar voren of over de zijlijn te jagen. Zou ik ook gedaan hebben met een voorsprong van 2-1 vlak voor tijd. En dan ineens krijgt Sanderalsnog een grote, zeg maar gerust 100% kans. Vanuit een soort van aanvallende/verdedigende klutssituatie kan Sander plotseling alleen op de keeper af. Tot ontzetting van alles wat SVF is, gaat de poging van Sander net náást het doel. Dit had de 2-2 kunnen en eigenlijk moeten zijn. En nog minder verwachten we nu om enig resultaat mee te nemen, want de klok geeft aan dat de reguliere speeltijd inmiddels is verstreken. De wissel- en blessuretijd gaat in en scheidsrechter Cemik laat uiteindelijk bijna 9 minuten doorspelen. Daar zou je over kunnen twisten, hoewel met het grote aantal wissels en toch ook wel enig oponthoud dit ook best weer als terecht gezien kan worden. We kunnen allemaal niet op het klokje van de scheids kijken. Bovendien heb ik geleerd om me daar maar niet meer druk over te maken, scheids beslist en nogmaals: ik denk dat het uiteindelijk ook wel te billijken was.

En dan gebeurt het!!!! Op zaterdag 20 april 2024, bij SVP-SVF op sportpark de Groene Velden gaat iets UNIEKS gebeuren. Er zijn inmiddels circa 7 minuten van de extra voorbij wanneer SVF een vrije bal mag nemen op circa 20 meter van het doel. Heel SVF gaat terecht mee naar voren, met de gedachte van: “of je nou verliest met 2-1 of met 3-1, dat maakt ook niet uit.” Ook keeper Marcel Laros “trekt ten strijde” en maakt het de doelman van SVP lastig. Voldoende op tijd weet Marcel zich aan buitenspel te onttrekken en precies op dat moment knalt Sander de vrije bal laag en hard de “16 meter” in. Wat Marcel daarna deed moeten we in de herhaling nog maar eens terug kijken. Feit is dat de bal plotseling in het mandje ligt, achter de verbaasd kijkende keeper van SVP, maar ook tot groot verdriet van alles wat SVP is. We zijn nog steeds in conclaaf hoe Marcel dit doelpunt op zijn naam mocht schrijven, Was het een kopbal? Schampte de bal de rug van Marcel? Of ging de snoeiharde vrije trap van Sander via de “tere billetjes” van Marcel het doel van SVP in?                                                                          Het doet er allemaal niet meer toe. Gedurende 65 minuten was het eigenlijk maar bijzonder saai, terwijl dus het spektakel daarna pas op gang kwam, met een zeer bijzondere apotheose. Ik heb het bij SVF1 echt nog nóóit meegemaakt dat een keeper gescoord heeft, en zeker niet in de laatste minuut zo nog een punt pakt in een uitwedstrijd. Dit zul je op menige verjaardag als prijs kunnen vertellen Marcel….. 😊 Dit gaat echt als UNIEK de boeken in. Vader Ton zal blij en ook een beetje trots zijn. En tsja….., wat moet je er verder over zeggen? Natuurlijk voelde dit voor SVF als een overwinning en voor SVP als een grote domper en verlies. Maar  dit zijn momenten welke het voetbal ook zo mooi kunnen maken. Want ondanks dat mijn griep tijdens de wedstrijd alleen maar erger is geworden, had ik deze bijzondere gebeurtenis toch niet willen missen.

Volgende week zijn we vrij en daarna spelen we bij VOP. Maar dan zal ik genieten van een (welverdiende) vakantie, tenminste….: als de griep voorbij is.

Opstelling, met deze keer daar een keertje cijfers bij: Marcel Laros 9, Bas Terlouw 8, Nando Koedam 8,5, Gijs de With 8,5, Stijn Brandts 7, Sander Mocking 8,5, Rik Resink 7, Joost Pouw 8, Rigino Odijk 7, Rik vd Mispel 7, Wahib el Makrini 7,5   en…….   trainer Gerard Pouw 8.                                                                                                        Wissels: Tim van Galen 8, Edwin van Rooijen 7, Bram Verkuil 7, Tygo Witkamp 7.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy