JO11-1 helpen coach René van HDS trauma af!!!

04 Dec 2016 | JO11-1, Pupillen

SVF JO11-1 helpen trainer/coach René de Jong van HDS trauma af!!!

In zijn eigen voetbalcarrière had René nog nooit gewonnen van HDS. Dit zat hem tijden niet lekker en maakte dit afgelopen week meerder malen kenbaar. Vandaag konden onze jongens hem van dit trauma af helpen om bij HDS te winnen en de punten mee te nemen naar Cothen.

Helaas moesten de jongens het vandaag doen zonder Merijn die ziek is. Merijn volgt de wedstrijd wel via live verslag op de groepapp.

Op een schitterend gelegen voetbalveld waar het zonnetje door de bomen kwam begonnen de jongens erg fel. Het was Bram die door middel van een mooie steekpass op Jason voor het eerste gevaar zorgde. De keeper stopte de bal,de bal kwam weer voor de voeten van Jason maar deze inzet ging net naast. De toon was gezet de SVF boys hadden er zin in!!! HDS zet een snelle aanval op en de spits kwam met de bal naast Wessel deze tikte de bal net op tijd weg voordat de spits uit kon halen. Corner voor HDS deze word wederom weggewerkt door Wessel de bal komt bij Jason die snel op de counter gaat en af legt op Toon maar deze word gehinderd voordat hij hard uit kon halen.

Nu is Lucha aan de bal en maakt een prachtige actie aan de zijkant, geeft hem voor op Toon en op het moment dat hij uit wil halen word hij in de rug gelopen geen vrije trap. De scheidsrechter laat veel toe en dat merken ook onze jongens.  Onze dekking stropen de mouwen nog wat verder op en laten zien wat verdedigen met passie is. Bram, Wessel en Rens staan zeer sterk en laten de HDS jongens weten dat het vandaag niet hun wedstrijd gaat worden. SVF is vooral veel op de helft aan HDS en er volgen meerdere corners. Net naast Jason, net over Rens net naast Lucha . Je voelt dat hij er aan komt!!!!

Het is Bram die mee op komt en de bal hard voorgeeft op Lucha maar HDS is net op tijd om de bal weg te tikken. De keeper van HDS speelt een belangrijke rol, want in korte tijd weet hij het schot van Lucha en Jason te stoppen. Rens komt geregeld mee naar voren en dan ….. een schitterende voorzet van Rens op Jason en daar is hij dan de 1-0.
Voor de rust is er nog een hard afstand schot van Wessel die maar net naast gaat. Een actie van Lucha die hem aflegt op toon die er net wat beter voor stond pfffff op de lat. Rens met een solo en komt 1 op 1 met de keeper die de bal goed stop. Lucha die een voorzet geeft vanaf rechts en Toon die over de bal heen schiet.

RUSTSTAND 0-1  (maar wat een kansen!!!)

HDS probeert weer op de helft van SVF te komen. Corner HDS word hard ingeschoten maar SVF heeft Liam op de goal en deze redt schitterend. Lucha aan de bal en speelt zijn tegenstander uit en komt alleen voor de keeper hij probeert het met een lob maar helaas is die te kort,de 2 poging gaat net naast. Een corner voor SVF deze word natuurlijk genomen door de specialist koen. Hij geeft hem precies op maat en het is Wessel die hem binnen tikt 0-2 Na wat heen en weer voetbal is het HDS op de counter koen werkt samen met Rens goed weg.

Dan volgt er een periode van een kwartier waar onze Toon de hoofdrol speelt. Hij krijgt kans naar kans maar weet de bal niet achter de keeper van HDS te krijgen. Net naast, net over, lat, paal en zelfs zijn zelf verdiende penalty krijgt hij er niet in. Hij laat zijn koppie niet hangen hij blijft ervoor gaan maar het is echt niet zijn dag. Ook Rens , Lucha en Wessel krijgen kansjes maar ook zij krijgen hem niet meer in het doel van HDS.

1 minuut voor tijd is het dan toch de spits van HDS die mooi weg draait en scoort. 2-1

Om 12.03 fluit de scheids af !!!!! De punten gaan mee naar cothen en René is van zijn trauma af. Hij kon het toch niet laten om in de kantine van HDS zijn blijdschap uit te spreken . Zijn weekend kon niet meer stuk.

Volgende week zaterdag is de revanche wedstrijd bij SVF. Om 10.15 is het dan SVF 11-1 tegen HDS 11-1

KOM KIJKEN HET BELOOFD WEER EEN SPANNENDE WEDSTRIJD TE WORDEN!!!!!