Interview met Sharon Terschegget, de nieuw gekozen penningmeester

26 Oct 2022 | Interview

Naam 
Sharon Terschegget.  Meisjesnaam Sharon van Wijngaarden, maar getrouwd met Patrick. Sharon is een dochter van mijn zwager Koos van Wijngaarden, broer van mijn vrouw en derhalve is Sharon dus een nichtje van mij.  

Woonplaats 
Cothen en daar komen we straks nog even op terug verderop in dit interview.  

Schoenmaat
37 en over schoenen hebben we het straks ook nog effies 

Werk/school 
Sharon is ooit begonnen met vakantiewerk in pannenkoekrestaurant “De Wensput”, bij velen welbekend. Ook nog een jaar fulltime gewerkt in de pannenkoeken, maar toen alsnog geswitcht richting administratie/boekhouding. Een HBO opleiding accountancy gedaan en gewerkt bij het buro Mazaar en dan met name in de MKB branche. Manlief Patrick komt vanuit de autobranche en woonde in Lage Vuursche en dan zeg je uiteraard meteen: “Pannenkoeken”. Ook Patrick heeft menig uurtje achter het pannenkoeken-fornuis gestaan en zo bleef bij beiden toch “het vuurtje een beetje branden”. Beiden hadden in hun hoofd om “ooit” een eigen pannenkoekenrestaurant te starten en toen deze gelegenheid zich voordeed, hebben ze “de stoute schoenen aangetrokken.” En zo ontstond “De Jonge Graaf”.       

Favoriete Kleur 
Dat is blauw! Gewoon blauw. Natuurlijk nu ook een klein beetje groen….. zeker als wedstrijdshirt is groen (met een klein beetje wit) de mooiste kleur….. 

Allerbeste koop ooit
Het is niet echt een allerbeste koop verteld Sharon, maar het besluit om terug te gaan naar Cothen is het beste wat we ooit gedaan hebben. Toen het huis van mijn ouders beschikbaar kwam, hebben we dit snel aangegrepen om terug te keren naar Cothen. Met name ook voor de kinderen vonden we dit een goed besluit. We woonden in Maarssen en dat is toch allemaal wat “stadser” dan hier. Lekker vertrouwd het dorpse leven, waarbij de kinderen gewoon heerlijk en veilig kunnen opgroeien. Maarssen was ook prima, maar dit is nog veel beter. Jammer alleen dat we destijds ons huis met verlies moesten verkopen. Maar nogmaals: dit is het beste wat ons overkomen is.   

Leeftijd 
39,
Dus nog geen 40! ?

Allerslechte koop ooit
Pfoe…….. daar moet ik wel effe goed over nadenken. Kan me niet echt hele grote miskopen voor de geest halen. Kom ik later op terug.  

Favoriete Vervoermiddel 
Dat is gewoon de auto. Neen, geen fiets of paddelac of iets anders, de auto daar vervoer ik mezelf mee.  

Aller mooiste auto
Tsja…, dat heb ik dan weer niet. Mijn jongens weten haarfijn wat ze de mooiste auto vinden, maar ik zou bijvoorbeeld heel tevreden kunnen zijn met een gewone Seat Ibiza. Dan wel een blauwe natuurlijk of zo’n matgroene die je weleens ziet. Maar het merk maakt mij echt niet uit, als hij maar rijd……. 

Hobby (naast SVF) 
Ik heb eigenlijk geen hobby’s verteld Sharon. Mijn kinderen, die zijn eigenlijk mijn grootste hobby.  

(Ik probeer nog een paar dingen te noemen, bijvoorbeeld breien, tuinieren of lezen) En dan meld Sharon dat lezen toch inderdaad een hele grote hobby is. Vooral Thriller boeken vindt ze mooi om te lezen. Het komt er wel niet heel vaak van, maar als er effe tijd over is, dan leest ze graag thrillers. 

Leukste bij SVF
Heel vastberaden meld Sharon dat het gemoedelijke bij onze dorpsclub voor haar heel belangrijk is. Samen met elkaar bezig zijn met mensen die zich gedurende lange tijd inzetten bij S.V.F. vindt ze echt prachtig. En die gemoedelijkheid en inzet zie je overal terug. Of het nou bij de jeugdtrainers is, of bij de bardiensten, of bij de PR: het echte dorpsclub zijn, dat vindt ik mooi.  

Minst leuke bij SVF 
Ik zou het niet weten. Nu Sharon het penningmeesterschap gaat doen, trekt ze een heel klein beetje terug….. ik zou het nog niet weten zegt ze….. ? maar je weet maar nooit.  

Favoriete muziek, Popgroep of artiest 
Ik hou erg van Queen en van Phil Collins. Dat is mijn favoriete muziek en dat zijn de artiesten, waar ik graag naar luister.  Ik heb bijvoorbeeld de film van Queen al minimaal drie keer gezien.   

Wie moet (na Rutte)   nieuwe minister president worden  
Dat had eigenlijk Jeanine Hennis Plasschaert moeten worden. Zij was ooit  voormalig minister van Defensie. Die had ik graag als minister president gewild, want zij was zeer capabel in mijn ogen. Maar ja, ze is uit de politiek helaas. Nu maar niet meer Rutte maar effe een frisse wind er doorheen. Het liefst ook een dame nu, maar ik zou nu effe nog niemand weten. Edith Schippers is dan wel weer terug in de politiek (eerste kamer), maar of zij dit kan…??  

Grootste dwaas die op aarde rond loopt 
Zeer beslist meld Sharon: Dat zijn alle mensen die kinderen iets aan doen.  

En inmiddels is ook een dwaas Thierry Baudet. Wat die man er onlangs allemaal uitkraamde is gewoon lachwekkend. Het is zelfs zo lachwekkend, dat we dit gerust dwaas kunnen noemen.  

Als ik zeg vakantie, waar denk jij dan aan? 
Ohhhhhhh….., roept Sharon: heerlijk met man en kinderen in de auto richting Italië en daar diverse plaatsen bezoeken.  Lekker relaxt van appartement naar BenB en zo samen mooie dingen bekijken en genieten van mooi weer. Heerlijk lijkt me dat en het hoeft trouwens niet perse Italië te zijn.  Wij zijn geen kampeerders, dus voor ons geen tent of caravan.  

Heb jij verklaring voor het feit dat mensen die al erg druk zijn……..vaak alsnog bereid zijn om bestuursfuncties en/of vrijwilligerswerk te gaan aanvaarden?
(Ik meld dat we, naast overigens wel degelijk ook mensen in loondienst, heel vaak zelfstandigen tegenkomen in besturen. Mensen die veelal toch minimaal 50 a 60 uur (of nog meer) met hun zaak bezig zijn, hebben kennelijk toch nog tijd over. 

Pfoe…., nee. Je overvalt me hier een beetje mee, niet over nagedacht. Ik denk dat het vooral enthousiasme is. Enthousiasme om samen dingen aan te pakken en daar het leuke en goede van inzien. Misschien ook goed dat zo’n taak weer heel iets anders is dan je dagelijkse werk. En misschien is het wel handig dat zelfstandigen hun tijd soms wat makkelijker in kunnen delen. Als het in De Jonge Graaf effe rustiger is, dan kan ik gewoon mijn laptop erbij pakken om dingen voor S.V.F. te doen. Dat kan bij diverse andere mensen natuurlijk niet. Het lijkt mij in ieder geval gewoon leuk om samen een club als S.V.F. een mooie dorpsclub te laten zijn.   

Wie bel je als eerste wanneer je echt in de shit zit 
Mijn moeder of mijn jongste zus. Mijn jongste zus hoort inmiddels gewoon bij het interieur hier ?  

(ik vraag wat Patrick van dit antwoord zal vinden) Het antwoord van Sharon is: Patrick weet hoe deze zaken er voor staan en dat vindt hij prima!   

Waar heb je het meeste spijt van 
Nergens van. Ik kan me niet bedenken dat er dingen zijn waar ik spijt van heb.  

Hoe kom/kwam je bij SVF terecht    

Ik kwam bij S.V.F. via het damesvoetbal. Lekker gevoetbald destijds met bijvoorbeeld leider Annemarie Scherpenzeel. Zo ben ik ooit gestart bij S.V.F. En later natuurlijk met onze kinderen, waarvan er nu nog eentje voetbalt.  

Wat denk jij op dit moment ?
Op dit  moment denk ik welke vragen er nog komen? Meld Sharon.   

(ik stel Sharon gerust met het antwoord dat er nog maar twee vragen op mijn formuliertje staan. Het blijft natuurlijk wel een onderneemster, want dit interview doen we in De Jonge Graaf en er zitten mensen op het terras)  

“Maar ga maar gewoon door hoor…. “ Zegt ze. 

Gewetensvraag: heb jij alle vragen naar eer en geweten beantwoord? Of ….. ?
Sharon antwoord dat ze alle vragen naar eer en geweten heeft beantwoord. (ik vraag me een heel klein beetje af of de voorgaande vraag wel helemaal eerlijk beantwoord is. Het is goed weer tijdens het interview en mensen gaan buiten op het terras zitten, oftewel het wordt weer drukker deze zaterdagmiddag met goed weer. En natuurlijk ben je dan ondernemer en wil je die mensen helpen. Ik zou me daarom voor kunnen stellen dat Sharon denkt……… opschieten graag ?)  

Wil je nog iets dringend  kwijt? 
Nou….. eigenlijk nog die vraag over die allerslechte koop ooit: Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog weleens schoenen koop die ongedragen in de kast komen te staan. Dan zie ik hartstikke mooie schoenen in een winkel en tijdens het passen weet ik dan eigenlijk al dat ze mij te klein zijn. Maar dan vindt ik ze wel mooi en dan maak ik mezelf wijs dat ze tijdens het dragen nog wel iets uitlopen. En dat is uiteraard geheel tegen beter weten in………  

Dus dat wilde ik nog kwijt: koop nooit schoenen waarvan je eigenlijk tijdens het passen al weet dat ze gewoon te klein zijn…..  

Ik bedank Sharon voor dit openhartige interview en ik wens haar heel veel succes en vooral ook heel veel plezier bij het uitvoeren van haar penningmeesterschap bij onze mooie club.  

En de lezers:  veel leesplezier.

Groet: Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy