Interview met Ortwin Alexander Vieira, trainer/leider JO13 en zaterdag 2

17 Sep 2022 | Nieuws

Als dat geen mooie naam is…… !  We gaan Ortwin even aan jullie voorstellen. Ortwin is inmiddels bij S.V.F. trainer/leider van JO13 en tevens trainer/leider van zaterdag 2.   

Naam : Ortwin Alexander Vieira 

Woonplaats : Spakenburg  

Schoenmaat : 42, maar eigenlijk 41. Omdat Ortwin nogal brede voeten heeft, neemt hij toch telkens maat 42. Een klein maatje voor zo’n grote kerel merk ik op, maar ja zegt Ortwin: ik kan er niks anders van maken. Hij leeft dus niet “op grote voet”.  

Werk/school : Ik ben beveiliger vertelt Ortwin. Normaal gesproken bij een winkel, maar ook soms bij evenementen of feestjes. 

Favoriete Kleur : Rood! Heel gedecideerd komt dat uit zijn mond. Zijn vrouw vind dat niet leuk verteld hij, want die houd van meer rustige kleuren. En soms botst dat dan nog weleens.  

Allerbeste koop ooit : onze huidige auto. Alle vorige auto’s van mij waren “katten in de zak.” Ik heb al veel auto’s gehad, maar altijd van die goedkope dingen welke heel snel kapot gingen. Ik heb  niks met auto’s, mijn huidige vrouw kreeg een nieuwe Clio van haar vader en de eerste keer dat ik ‘m mee nam kwam er een fietser pal in mijn deur rijden…… Weg mooie nieuwe auto……. 

Leeftijd : Vorige week zondag ben ik 59 geworden. Ik heb dat nog niet echt gevierd. Ik ben in Suriname geboren, maar op mijn 5e a 6e jaar al naar Nederland gegaan. Wanneer ik volgend jaar 60 wordt dan wil ik voor ’t eerst een keer naar mijn geboorteland. Ik ben er nog nooit geweest, vooral ook omdat ik vliegangst heb. Maar volgend jaar moet het er toch maar een keer van komen heb ik afgesproken met mijn vrouw. 

Allerslechte koop ooit: Tsja…., ook dat was een auto en wel een Toyota Celica. Ik had zelfs nog geld geleend (iets van 2000 gulden) om dat ding te kopen. Na 1 week rijden viel de achter-as er onderuit en kon dat vehicle naar de sloop. Ik kreeg er daar nog 200 gulden voor……. Daarna kocht ik weer een Toyota, maar dan ééntje op gas (LPG) Meestal moest je destijds zo’n auto op benzine starten en dan tijdens het rijden over schakelen naar gas. Op een gegeven moment sta ik benzine te tanken, toen bleek dat ze de benzinetank er uit gehaald hadden en vervangen hadden door een kleine jerrycan. Wist ik veel, en zo liep er 25 a 30 liter benzine zo de kofferbak in……. Weer een drama….. 

Vervoermiddel:  Ja…, ondanks dat ik niks met auto’s heb, toch maar mijn huidige auto.  Ik woon in Spakenburg, dus ik  moet wel een eindje rijden om hier te komen.     

Aller mooiste auto: Dan kies ik toch gewoon voor een goeie gezinswagen. Doe maar een Mercedes of een Volvo, want dat zijn degelijke auto’s denk ik.  

Hobby (naast SVF) : Ik doe heel graag aan sport en dat heb ik dan ook altijd gedaan. Fitness, kickboksen, judo en natuurlijk ook voetbal. Onder andere bij: VVIJ, DHSC, Stichtse Boys en Rivierwijkers. Ik vertel Ortwin dat wij met name wedstrijden uitgevochten hebben met deze clubs, hoewel minder tegen DHSC, omdat dit later een fusieclub werd.  

Leukste bij SVF: Oooooi……., dat is een goeie vraag. Ik ben er natuurlijk nog niet zo lang, maar ik vind dat ik hier heel prettig en in een goeie sfeer ben ontvangen. Prettige mensen bij deze club. We waren heel snel rond.  

Minst leuke bij SVF : Ook een lastige vraag, maar ik beantwoord ‘m wel: Ik mis wel een beetje de 100% beleving bij een aantal spelers. Er wordt soms makkelijk afgezegd bij het trainen en ik heb af en toe de indruk dat men er niet helemaal bij is. Daar kan ik niet zo goed tegen. Ik ben gewend zelf heel veel te geven en dat hoop ik ook bij spelers terug te zien.  

Popgroep of artiest: Eigenlijk hou ik van alle muziek. Van house tot en met Reggae en van soul tot en met Nederlandstalig.  Er steekt voor mij één persoon duidelijk bovenuit en dat Ed Sharon. Muziek is belangrijk in mijn leven. Lekker swingen en dansen, mensen geloven dat vaak niet: maar ik dans iedereen er uit !!  

Favoriete politicus (hoeft niet jouw partij te zijn) : Ik heb echt he-le-maal niks met politiek. Ze doen maar en laat mij er alstublieft buiten.  

Grootste dwaas die op aarde rond loopt : Dan denk ik toch aan mensen zoals Poetin en ook Trump. Het gaat bij die mensen volgens mij alleen maar om macht. Het zijn eigenlijk gewoon dictators.  

Als ik zeg vakantie, waar denk jij dan aan? Hahaha…., ik ben nu één keer, JAJA jullie lezen het goed: één keer met vakantie geweest naar Malia in Griekenland. Verder ben ik nog nooit op vakantie geweest. Ja…, wel een dagje hierheen of daarheen, maar dus 1x maar met echte vakantie. Het interesseert me gewoon niet, ik vind het hier ook goed. Ik vertelde al dat ik toch graag een keer naar mijn “roots” toe ga, dus wellicht volgende jaar op mijn 60e naar Suriname.   

Meest favoriete trainer: Ik had vroeger echt een pesthekel aan Louis van Gaal, maar nu heb ik juist veel respect voor hem. Hij heeft gewoon heel goed gepresteerd op heel veel plekken en zeker met het Nederlands elftal heeft hij goeie resultaten behaald. Ik vind Van Gaal nu, samen met Pep Guardiola de beste trainers.   

Wat denk jij op dit moment ? Hoe bedoel je….? Wat ik nu denk?? vraagt hij…….  

En dat bedoel ik dus inderdaad ja: wat denk je NU? Oké…zegt Ortwin: ik denk op dit moment nog steeds aan van Gaal. Ik vond hem vroeger echt een Kl…..zak…. en nu vind ik hem een Toptrainer.   

Wie bel je als eerste wanneer je echt in de shit zit : dat is er maar één: dat is mijn huidige vrouw. Ik heb meerdere partners gehad, maar dat is voorbij. Ik heb vier kinderen, 2 jongens en 2 meiden waarvan er nog ééntje van 13 jaar thuis is.  

Waar heb je het meeste spijt van : dan heeft dan toch te maken met de vorige vraag. Laat ik zeggen: ik heb spijt van sommige mensen waar ik in mijn leven mee ben omgegaan.  

Hoe kom/kwam je bij SVF terecht: Ik ben bij deze club gekomen door onder andere Remco den Broeder en door Robbie van de Beldt. Ik heb bij Robbie ooit een voetbal-clinic gegeven voor zijn verjaardag en later tijdens een borreltje kwam SVF ter sprake. De volgende dag werd ik reeds gebeld door Renée Koedam met de vraag of ik het tweede wilde gaan trainen. Ik kan nogal slecht “nee” zeggen en zo zat ik eigenlijk gewoon op een gegeven moment bij SVF.     

Wil je nog iets kwijt? Nee hoor, ik heb verder niks te melden. Ik wil gewoon lekker aan de slag en lekker gaan voetballen met JO13 en met het tweede. Iedereen weet dat ik om de zaterdag moet werken en dat ik er dan niet bij kan zijn. Maar ook iedereen vindt dat oké, dat hebben we goed besproken en dus nogmaals: lekker aan de slag met elkaar.  Ik vind het dan ook leuk om te zien dat in zeer korte tijd de JO13 nu al veel beter voetballen als toen we begonnen.  

Kortom: we hebben nu kennis gemaakt met Ortwin, een leuke kerel met hart voor voetbal en ook volgens mij een clubmens. Bedankt Ortwin, van harte welkom en we hopen dat je hier veel plezier gaat beleven, dan komen de resultaten vanzelf!   

 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy