Interview met een SVF’er

15 Jul 2021 | Laatste Nieuws

Het zijn lastige tijden voor clubs in het algemeen en voor ons cluppie S.V.F. in het bijzonder. Corona heeft zijn sporen nagelaten. Inmiddels ziet het er allemaal wat beter uit, hoewel………. Het lijkt er nu al weer op dat Corona zeker nog niet helemaal voorbij is.

Toch gaan we verder en is bijvoorbeeld de nieuwe indeling van ons eerste elftal reeds bekend. Veel wedstrijden tegen dorpsclubs uit de regio gaan we beleven. We hopen daarbij op veel publiek met mooie en interessante discussies na de wedstrijden, onder het genot van een drankje en hapje.

Oftewel: we gaan weer beginnen!!

Maar eerst vakantie nu, dat hebben we wel verdient toch? Ik ben alweer terug en merk dat het op dit moment wat lastiger is om SVFers te bereiken.

Vandaar deze keer iets anders: een interview met mezelf……

Wij wensen jullie veel leesplezier.

Groet, mede namens de activiteiten commissie:

Kees Mocking

 

Deze keer:  ikzelf dus

 

Naam

Kees Mocking. Volledige namen: Cornelis Hermanus Michael Maria Mocking.  Alleen mijn zus Wil en ik hebben 4 doopnamen meegekregen in ons gezin, alle anderen hebben er maar drie!

Waarom dat zo gebeurd is zou ik niet weten. Katholiek geboren en opgevoed dus, maar niet heel erg praktiserend meer.

 

Schoenmaat

Zeven en veertig! Ik leef letterlijk op grote voet. Eigenlijk is ‘t 46 maar ik heb nou eenmaal een pesthekel aan schoenen. En zeker heb ik een hekel aan schoenen die net iets te strak zitten. Wij Mockingen hebben veelal last van enige claustrofobische afwijkingen en ik merk gewoon dat mijn voeten dat ook hebben. Vandaar maat 47 welke overigens maar mondjesmaat te krijgen zijn in leuke uitvoeringen.  Meestal kocht ik mijn (goeie) schoenen bij Manny ter Steeg, maar zijn zoon Mark gaat er mee stoppen begrijp ik.

 

Werk/school

Inmiddels bijna volledig gepensioneerd! Ik werk nog alleen op de maandagen en op woensdagen voor Onderlinge Verzekeringen, de rest wordt gedaan door de nieuwe directeur (Mark Mocking) Ik moet (mag) nog een paard dingetjes afronden en ga per 01-09-2021 alleen nog maar leuke dingen doen…….. Voorheen deed ik twee dingen zoals de meesten wel weten: ons hoveniersbedrijf en de Onderlinge. Thans volgens mij beide bedrijven in goede handen van onze zoons Rob en Mark.

School wordt ook gevraagd…: en dan moet ik eerlijk bekennen dat ik een rare lijn gevolgd heb. Ik heb diverse scholen bezocht, maar weinig scholen afgemaakt. Dat betekende dat ik op latere momenten “aan de (studie)bak moest”  en dat heb ik dan ook weer wel gedaan. Assurantie B en echt heel veel cursussen heb ik gevolgd om mijn werk te kunnen (blijven) doen.  Ik zou er een boek over kunnen schrijven.

Ouders opgelet: vertel jullie kinderen maar dat dit niet de meest beste en verstandigste weg is……

Bloed, zweet en tranen gaat het kosten wanneer je pas later gaat studeren.  

 

Kleur

Mijn kleur is geel en dat heeft een reden. Ik ben namelijk zo kleurenblind als een mol. Wanneer Marian en ik aan het fietsen zijn, dan wijst zij mij bijvoorbeeld heel vaak op de mooie klaprozen die op dit  moment heel veel in bermen staan.  Maar met de kleuren groen en rood hebben mijn ouders bij mij kennelijk iets niet helemaal goed gedaan. Ik zie dat gewoon niet, behalve wanneer ik zowat plat op mijn buik voor zo’n klaproos lig.

Die kleurenblindheid speelde me waarschijnlijk ook parten wanneer we bijvoorbeeld tegen Oranje-Wit moesten voetballen. Menige verkeerde pas werd mij dan verweten, terwijl ik daar niks aan kon doen uiteraard.  

 

Allerbeste koop ooit

Pfoe….., ik merkte dat ook vorige geïnterviewde personen moeite hadden met deze vraag.

Toch noem ik dan de huizen welke we gekocht hebben. Eerst op de Zandweg in Waik en daarna “Hoeve de Ooievaar” in de Wijkersloot. Een unieke plek om te wonen, om te werken en om buiten lekker bezig te zijn.  Nu nog proberen om die windturbines van circa 250 meter hoogte weg te houden en dan blijft het ook mijn unieke plek. En dat weghouden van die windturbines begint vorm te krijgen. De laatste uitspraken van de Raad van Staten en het Europese Hof lijken ons gunstig gezind. 

Als tweede noem ik toch ook onze elektrische fietsen. Iedereen mag daar anders over denken, maar voor mij is het één van de beste investeringen van de laatste 7 jaar! 

 

Allerslechte koop ooit

Ook hier moet ik lang over nadenken maar ik ben er uit. Dit betreft namelijk de oude brommer welke ik overnam van mijn Ome Hein. Geen Puch, geen Zundapp en ook geen Kreidler, want daar had ik de financiële  middelen destijds gewoon niet voor. Ik “leerde” nog en ik bezocht de Rijks Middelbare Tuinbouw School op het Zwanenvechtplein te Utrecht/Zuilen en later de Middelbare Fruitteelt school in Tiel.  Toch beiden een kilometer of 25 bij de Wijkersloot vandaan. Normaal gesproken fietste ik dat dagelijks op en neer, maar ik dacht dat dit met de brommer van Ome Hein wel makkelijker zou zijn. En zo nam ik de Berini automaat van Ome Hein over voor een prikkie. Dat heb ik geweten….. Tijdens de reis naar Zuilen had ik iedere tocht twee soorten parels. Eén soort diverse parels in de bougie van dat ding en nog meer parels op mijn voorhoofd.  Zwarte tengels van de reparaties en een vieze broek was standaardmijn deel. Na een keer of vijf/zes met de  Berini op pad te zijn geweest, ben ik weer snel terug gegaan naar de fiets.

 

Vervoermiddel

Dit is wel een grappige. Ik fiets veel op mijn elektrische fiets en auto rijden is voor mij ook geen straf. Daarnaast zit ik graag op mijn zitmaaier en ook op mijn trekkertje waar ik diverse werkzaamheden mee verricht in de Wijkersloot. Dus eigenlijk heb ik wel vier favoriete vervoermiddelen.

 

Mooiste auto

Er zit verschil in de  mooiste auto en de auto welke ik heel graag zou willen hebben.  De mooiste vindt ik misschien wel dat ding waar Max Verstappen zijn overwinningen mee behaald, maar de auto welke ik het liefst zou willen hebben is een VOLVO XC 60 automaat en dan de elektrische uitvoering. Met een VOLVO kun je overal mee aankomen is mijn mening, op je werk, prive en ook op andere momenten of activiteiten. Dat is gewoon anders trouwens dan met een dure Mercedes of BMW. Maar wees gerust: ook zo’n VOLVO ga ik niet meer kopen. Veel te duur sinds ik met pensioen ben en bovendien kan ik de BTW niet meer verrekenen.  De niet zo dure Mercedes B 180 automaat waar ik nu al weer 7 jaar mee rijd houd het zeker nog wel 10 jaar vol!  

 

Hobby (naast SVF)

Dat is met name lekkere stukken elektrisch fietsen samen met Marian, maar ook lekker bezig zijn in de Wijkersloot. Gewoon snoeien, maaien, plukken, dingetjes maken en/of repareren, met dien verstande dat alles mag en niks hoognodig mot. Lekker een beetje klooien zonder dat er druk op zit. Op zijn tijd een bak koffie, op je gemak rondneuzen en de tijd krijgen om de dingen te doen, daar kan ik wel blij van worden.

  

Leukste bij SVF, of een mooie anekdote

Het leukste bij SVF vindt ik dat we een echte dorpsclub zijn. Een club met een grote sociale functie binnen onze dorpsgemeenschap. Begrijp me a.u.b. niet verkeerd: ik respecteer best clubs die er alles aan doen om zo hoog mogelijk te willen spelen, maar voor mij hoeft dat allemaal niet. Ooit heb ik samen met Jack Balk een keer met een interview in de VI gestaan en dat vonden andere verenigingen destijds niet zo leuk. Dus voordat anderen weer gaan reageren soms: niet nodig, ik respecteer jullie ook!

En bijzonder bij onze club vindt ik het; dat er telkens weer mensen zijn die de kar gaan trekken. Op heel veel gebieden is er die saamhorigheid gelukkig nog steeds, ik hoef alleen maar te denken aan: “SVF doet, de jeugdweek, het Familietoernooi, de senioren klusgroep, de tribunebouwgroep destijds,” enz. enz.

En dan hebben we het  nog geeneens over alle voetbaltechnische zaken natuurlijk.   

Een leuke anekdote? Nou die heb ik in het verleden al wel gedaan toch?   

 

Minst leuke bij SVF

Daar heb ik zoals politici vaak zeggen: geen actieve herinneringen aan………

 

Popgroep, favoriete muziek

Ik vindt heel veel muziek mooi, behalve dat “rappen” en hoe heet dat gekke gedoe: “skrunch” of zoiets? Maar verder vindt ik de meeste muziek (zelfs sommige klassieke muziek) wel mooi, met een paar nog positievere uitzonderingen en dat zijn dan: Rowwan Heze, Boudewijn de Groot en ook Munford and Sons.

Met een aantal andere Cothenaren hebben we diverse keren het slotconcert van Rowwen Heze bezocht, tot het moment dat het echt te groot en massaal werd voor ons.

Mooie herinnering heb ik ook aan die keer dat de band “Normaal” bij onze club was.      

 

Favoriete politicus (hoeft niet jouw partij te zijn)

Heel veel mensen doen daar zeer krampachtig over. Die willen dan zogenaamd niet laten weten waar ze op stemmen en zo……. en vinden dat een ander dat ook niet hoeft te weten en zo……

Ik heb dat niet, ik ben daar maar duidelijk in. Mark Rutte is mijn favoriete politicus. Hij heeft bewezen de laatste circa 10 jaar dat hij een land als Nederland op een goeie manier kan leiden. We staan er op diverse fronten best goed voor in de hele wereld en ik zou op dit  moment niet weten wie dat nog beter had kunnen doen.    

 

Minst favoriete politicus

Hier geldt hetzelfde als bij het vorige punt: ik doe daar niet moeilijk over. Ik houd niet van politici die overal en altijd zitten te zeiken en zeuren, maar zelf niet met oplossingen komen.  Of ze komen met heel absurde ideeën. Wel zijn er voor mij mindere favoriete politici, waar ik het dan overigens weer wel op bepaalde punten mee eens ben.

Maar tsja…., dan hebbe n ze in hoofdzaak weer andere standpunten waar ik helemaal niks mee heb. Voor mij dus  minst favoriete politici zijn:  Geert Wilders, Thierry Baudet en ook die mevrouw Marijnissen van de SP zijn niet mijn mensen. En voorheen had ik echt een hekel aan die mevrouw van groen-links die nu de huidige burgemeester van Amsterdam is. Alleen de  manier al waarop zij praatte vond ik eng. En hoewel die hekel in middels een heel klein beetje minder is geworden, vindt ik het nog een raar mens.

Overigens vindt ik dat de huidige politici veel te veel met zichzelf bezig zijn.  Ik mis echt heel erg het samenwerken aan vraagstukken en ik mis het samen oplossen van problemen. Het is allemaal veel te veel partijpolitiek geworden, met daarnaast ook veel te weinig respect voor elkaar. En dan heb ik het nog maar geeneens over al die kleine partijtjes, of die politici die plotsklaps als eenmansfractie verder gaan.  Dus ook Pieter Omtzicht: heel veel respect voor wat je gedaan hebt: maar ga a.u.b. weer snel terug naar waar je hoort en ga samen aan de slag! 

En voor de goede orde: al dit bovenstaande mag iedereen anders over denken, want respect voor die genoemde mensen heb ik bijvoorbeeld dan weer wel. Maar dan wel in verschillende percentages J  

 

Vaccineren ja of nee

Jazeker en graag zo snel mogelijk. Ik heb mijn vaccinaties al gehad, maar wellicht zullen we in het najaar nog wel een keer moeten? Ik heb helemaal niks met al die complotdenkers enz. Ik geloof er gewoon niet in dat mensen op die manier bezig zijn. Ik wil gewoon zo spoedig mogelijk van dat Corona gedoe af. Maar ook hier geld dat ik andere meningen dan misschien wel niet begrijp, maar wel degelijk respecteer.  

 

Als ik zeg vakantie, waar denk jij dan aan?

Dan denk ik aan Zeeuws Vlaanderen, oftewel een appartementje in Zeeland, dicht aan de kust. En dan lekker fietsen door de duinen en af en toe naar zo’n strandtent om de inwendige mens te versterken. ’s Morgens verse broodjes en de krant halen en vooral de tijd nemen om te ontbijten.

Wij zijn nu net terug  van onze eerste vakantie in een caravan. Wij zijn aan het uitzoeken wat we nou echt leuk vinden. Al een keer of drie vier zijn we met een campertje op stap geweest en ik noemde het appartement in Zeeland al.  Ook allemaal leuk, binnenkort gaan we beslissen.  

 

Als ik zeg vrijwilligerswerk bij SVF wat zeg jij dan?

Dan zeg ik twee dingen :

  • Zonder vrijwilligers kan een club niet bestaan
  • Het gevoel bij vrijwilligerswerk is vaak onbeschrijfelijk positief, je wordt er gewoon echt heel blij van!

 

Wat denk jij op dit moment ?

Op dit  moment denk ik: is het eigenlijk niet gek dat ik een interview met mezelf doe?

En eerlijk is eerlijk: als ik er nogeens over nadenk dan is het ook een beetje gek en is het gewoon gemakzucht. Op dit moment beginnen de vakanties en ook ligt ’t helemaal stil bij SVF, dus ik dacht: ik zie en spreek komende periode weinig SVF mensen, dus we gaan maar effe een keer behelpen en dan doe ik het een keer op deze  manier. 

 

Wie bel je als eerste wanneer je echt in de shit zit

Dit is best een lastige realiseer ik me. Het ligt er aan wat het probleem precies is. 

Maar toch zeg ik dan: Marian, want dat geeft haar ook een goed gevoel….. (denk ik)   

 

Waar heb je het meeste spijt van

Ik heb eigenlijk alleen maar spijt van sommige dingen welke ik NIET gedaan heb. Maar ik heb bijna alles gedaan wat ik graag wilde, oftewel ik heb nergens spijt van.   

 

Wil je nog ergens op terug komen of wil je nog iets kwijt?

Nee hoor, ik heb gezegd en geschreven wat ik wilde zeggen en schrijven J

 

Ik wens iedereen een prachtige vakantie periode met heel veel goed weer.

En daarna gaan we weer lekker voetballen.

 

Dank !

 

 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy