Interview met een SVF’er: Sander Mocking

16 Apr 2021 | Laatste Nieuws

Het zijn lastige tijden voor clubs in het algemeen en voor ons cluppie S.V.F. in het bijzonder. Corona laat zijn sporen na helaas. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en we proberen het voor iedereen toch een beetje leuk te maken en te houden. Wellicht kunnen we over een paar maanden weer met sommige dingen aan de slag. Ik zie er (net als jullie waarschijnlijk) heel erg naar uit.  

In deze “stille” periode dachten wij dat het wel aardig zou zijn, om te weten hoe het er met een aantal SVF’ers voor staat. Iedere maand zullen wij een SVF’er effe naar voren halen.  Van jong tot oud, van vrijwilliger tot sponsor, van lelijk tot knap, van scheidsrechter tot speler, van barmedewerker tot schoonmaker. 

Wij wensen jullie veel leesplezier. 

Groet, mede namens de activiteiten commissie: 

Kees Mocking

Deze keer:  Sander Mocking, zoon van Gerard en Erica Mocking, bekende mensen bij de club. 

Naam 

Sander Mocking dus.

Schoenmaat

Slipper maat 10 (hij heeft slippers aan) en schoenmaat 43. Lengte 1,84, gewicht 80 kilo en daarom is de BMI van Sander best in orde. 

(Bij mij niet helemaal in orde maar dat komt volgens mij gewoon omdat BMI de verkeerde rekenformules gebruikt)

Werk/school 

Manus van alles noemt Sander zichzelf. Maar zijn beroep is assurantieadviseur schade verzekeringen. Inmiddels is Sander medevennoot bij Bakker en Koopmans geworden, dus wellicht zal dit binnenkort “Bakker en Koopmans en Mocking”worden.   

Kleur 

Zwart! Luid en duidelijk dus: zwart. Sander draagt graag zwarte kleding en ook zwarte sport tenues vindt hij mooi. Ook rijdt hij in een zwarte auto. Ik vindt zwart gewoon een mooie kleur zegt hij. Overigens kun je voor de verzekeringspremiesniet zwart betalen…… 

Allerbeste koop ooit

Pfoe….., moet ik toch wel effe nadenken. Maar na dit gedaante hebben verteld hij dat dit een Nintendo 64 spelcomputer is.Op zijn 7e jaar gekregen, mee gespeeld tot ongeveer zijn 14e jaar  en nog steeds doet hij er soms wat mee. 

Allerslechte koop ooit

Dat zij een paar voetbalschoenen geweest. Ik had deze eigenlijk net iets te klein gekocht en dan zitten ze gewoon voor geen meter. Maar ja…., ik had ze inmiddels wel een keer aan gehad, dus ze konden niet meer terug. Weg ruim € 100,00 en dat vond vriendin/partner Nathalie niet echt heel erg prettig…. 

Vervoermiddel 

Gewoon de auto. Ik doe alles met de auto en ik ben ook nu met de auto. Sander woont op dit moment zo ongeveer 500 meter vanaf het voetbalveld, maar hij gaat gewoon met de auto. 

Zijn smoes is dat zijn fiets helemaal achterin de berging staat. 

Mooiste auto

Deze vraag intrigeert veel mensen en dan vindt ik leuk. 

Echt heel veel mensen geven aan dat zij een soort van “droomauto” in gedachten hebben. Bij Sander is dat ook zo en hij is gek van een Ford Mustang Shelby GT 500 uit 1967.  In zo’n auto zou hij graag eens willen rijden en liever nog zou hij zo’n auto willen hebben. 

Hobby (naast SVF) 

Drinken met vrienden dat vindt ik leuk. In een kroeg, of bij S.V.F. op donderdagavond of na de wedstrijd, of bij iemand thuis, dat maakt allemaal niet uit. Als het maar gezellig is. En ook klaverjassen doen ze dan graag. 

Kijk, en dat intrigeert mij dan  weer. Ik dacht dat jongeren helemaal niet meer kaarten?? Maar dat is dus anders dan dat ik altijd dacht. Tip natuurlijk voor Wim van Dijk en Frans van Leeuwen als organisatoren van de kaartavonden bij S.V.F.

En ook WARZONE ??? is nog wel een hobby van Sander. (doet mij een beetje gewelddadig aan ?)

Leukste bij SVF, of een mooie anekdote 

Het leukste bij SVF vindt ik de evenementen, zoals : -trainingskampen, -feesten, -jeugdweek, enz. 

En over een trainingskamp weet Sander nog wel een anekdote te vertellen en dan met name het trainingskamp ooit in Medemblik. Je bent dan met 20 tot 25 man bij elkaar en dan gebeuren er vaak mooie en speciale dingen. Zo kwamen we een keer om half zes ’s morgens ergens uit een kroeg op ons slaapverblijf. De ontbijttafels waren reeds gedekt en Rik van de Mispel was in de veronderstelling dat er chips op tafels stonde. Na lekker doorgezakt te zijn in de kroeg zag Rik het verschil niet meer tussen chips en cornflakes. Maar die cornflakes waren keihard en Rik gooide een handvol van dat spul op de grond, waar vervolgens Damien Schoonderwoerd blootsvoets doorheen liep. Maar omdat dat spul zo scherp was, haalde Damien zijn voeten open en bloeide hij als een rund. Misschien niet echt leuk voor Damien, maar hebben wel hard gelachen toen.

Maar nogmaals: feesten bij SVF zijn altijd leuk en Sander baalt er ook stevig van dat het jubileumfeest in 2020 door dat Corona niet door kon gaan. 

Minst leuke bij SVF 

Ik heb een heel slechte herinnering aan het mislopen van de promotie in het laatste jaar dat we op zondag speelden. We moesten twee beslissingswedstrijden tegen Bennebroek (club uit Noord-Holland) spelen. De uitwedstrijd speelden we gelijk met 3-3- en thuis verloren we in de verlenging met 3-4. In de verlenging kwamen we zelfs nog op een 3-2 voorsprong.

Dus nogmaals: dat is het minst leuke wat ik bij S.V.F. heb meegemaakt.  

Popgroep, favoriete muziek

Mumfords en Son dat is mijn favoriete groep en mijn mooiste muziek. Ook wel Coldplay, dat ligt er ook wel een beetje aan waar je bent. Maar van Mumfords luister ik bijna alles. 

Favoriete politicus (hoeft niet jouw partij te zijn) 

Mijn favoriete politicus is Yannick Balk. Yannick is lid van de VVD en als ik op politiek gebied iets wil weten vraag ik dat aan hem. Ik heb dit jaar zowel de stemwijzer alsook kieskompas ingevuld en telkens kwam ik uit bij de VVD. 

(Ik zeg tegen Sander dat ik net zo vaak de stemwijzer ingevuld heb totdat ik bij de VVD uitkwam…) 

Minst favoriete politicus 

Jesse Klaver, daar heb ik een hekel aan. Die man is gewoon niet écht voor mij. Plus: zijn gedachten zijn niet mijn gedachten. Baudet ook niet, die heeft van rare “geintjes” uitgehaald dus dat spreekt voor zich. 

Vaccineren ja of nee 

Een dikke ja. Geen verdere discussie. Zo snel mogelijk uit deze crisis zien te komen. 

Als ik zeg vakantie, waar denk jij dan aan? 

Zon, zee, strand, ontspannen! Vier kernwoorden als ik denk aan vakantie. Overigens zijn we een keer naar Curaçao geweest en dat was ook een hartstikke mooie vakantie.  Ik zou nog wel heel graag een keer zo’n tour door Amerika willen maken. Bijvoorbeeld met een camper van Oost naar West of andersom, maar dat zou ik wel heel graag willen.  Ik ken mensen die dat gedaan hebben en die zijn daar helemaal lyrisch over. 

Als ik zeg vrijwilligerswerk bij SVF wat zeg jij dan?

Dan zeg ik: ik draai bardiensten, ik doe mee in sommige organisaties zoals 35plus toernooi, de DOE dag en bij feestweken en dat vindt ik gewoon leuk. Samen iets voor elkaar maken met na afloop effe samen een biertje, dat is gewoon  prettig. 

Wat denk jij op dit moment ?

Op dit moment ?? vraagt Sander? 

En ja dus…., dát is de vraag: wat denk jij op dit moment. 

Tsjesus…, nou ja: ik moet zo trainen en dan denk ik er aan wie ik straks ga “poorten”. Zet er maar bij dat ik Rik van de Mispel straks ga poorten… J J J

Of…, doe maar niet, want Rik moet dit natuurlijk als PR persoon bij SVF op de site gaan zetten? Doe dan maar niet dus, want dan gaattie dat toch veranderen ben ik bang. 

(Maarre…. beste Rik: dat gaat niet gebeuren he.., aan deze interviews mag jij niks veranderen……, die worden geplaatst zoals ze aangeleverd worden….) 

Wie bel je als eerste wanneer je echt in de shit zit 

Altijd toch weer een beetje een precaire vraag. 

Hier ligt eerlijk zijn en tactisch zijn heel dicht bij elkaar. 

Nathalie zegt Sander, ik bel Nathalie wanneer ik echt in de shit zit. 

(En dan vraag ik me dus weer af: is dat nou echt waar of is dit een tactische keuze…., of een politiek correct antwoord?

Waar heb je het meeste spijt van 

Ai…., dat is een gewetensvraag. Schrijf maar op dat ik er het meeste spijt van heb, dat ik op de middelbare school gewoon geen flikker uitgevoerd heb. Ik zat op het Revius en ik heb de HAVO met de hakken over de sloot gehaald. Meer geluk dan weisheid dus. 

(ik zeg dan ook tegen Sander dat wijsheid met een lange ij is….  J )    

Gijntje natuurlijk, maar wel is het eerleik gezegd zo zegt Sander: dat wanneer je op de middelbare school niks doet, je dat later in avondstudies moet inhalen. 

Dus nogmaals: van zijn geklooi op het Revius heeft hij speit. 

(spijt is ook met een lange ij) 

Wie is de beste voetballer bij S.V.F. ? 

Oké….., gaat dat om de beste voetballer van dit moment ? Of gaat het om de beste voetballer ooit bij S.V.F. ? 

Dat mag jij bepalen zeg ik. 

En dan komt Sander met een antwoord waar ik me ook helemaal in kan vinden. 

Schrijf maar op zegt hij: dat ik voor Bart van Oudbroekhuizen de meeste bewondering heb. Hoe Bart zich gedraagt bij de club en hoe hij presteert, daar heb ik echt bewondering voor. 

En nogmaals: ik ben het volledig met Sander eens! 

Wil je nog ergens op terug komen of wil je nog iets kwijt? 

Nee ik wil nergens op terug komen, maar ik vindt het hartstikke leuk dat je dit doet met die interviews. 

Dank !

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy