Interview met een SVF’er

14 Aug 2023 | Laatste Nieuws

De geïnterviewden weten inmiddels dat we “van de hak op de tak springen” tijdens deze interviews.

Gewoon om lezers een goed beeld te geven over wat voor persoon we het hebben.

Groet, mede namens de activiteiten commissie:

Kees Mocking

Deze keer:

Gerard Pouw. Mijn doopnamen hoeven er niet bij.

Gezinssituatie:

Partner en 2 kinderen. Dochter Frederique en zoon Joost.

Woonplaats:

Al heel lang tot tevredenheid in Cothen op Nieuwland 24.

Schoenmaat:

44 hetgeen een klein maatje is tegenwoordig.

Leeftijd:

Jaha………50 !!!!

Werk/school:

Ik ben al mijn gehele werkzame leven bezig in de grafische wereld. Ik ben zogenaamd grafisch afwerker. Drukwerk maak ik af met sommige benodigde handelingen. Heel trouw al 17 jaar bij Colorspace.

Favoriete Kleur:

Eenvoudige vraag, maar hier moet Gerard toch lang over nadenken. Uiteindelijk wordt het dus: Rood! Als interviewer vraag ik nog of dit te maken heeft met de kleuren van zijn voormalige clubs als trainer Aurora en Saestum, maar dat blijkt niet het geval. De kleur rood is in de grafische wereld een veel voorkomende en makkelijk kleur. Het valt op en het dekt meteen heel goed.

Je hebt een verleden als speler bij onze club. Herinner jij je nog het allermooiste voetbalmoment wat je hebt meegemaakt bij SVF?

Dat is dan toch het kampioenschap met heet eerste thuis tegen Odin onder trainer Wim Gelhard. Het regende pijpenstelen die zondag, maar we wonnen met iets van 5-1 of zo.

Allerbeste koop ooit:

Tjeetje, lastige vraag. Ik denk dan toch aan mijn Opeltje GSI. Een snelheidsmonster waar ik bijzonder trots op was, omdat ik deze eerste auto zelf bij elkaar verdiend had. Een racemonster zei ik al en eigenlijk veel te snel voor mij.

Allerslechte koop ooit:

Ik zou het niet weten, maar dat zal ongetwijfeld iets van Ali Express zijn….?

Favoriete betaalde club:

AJAX. Een duidelijk antwoord.

Hobby (naast SVF):

Jaha…….. Dat zal je misschien verbazen, maar ik vindt graffiti spuiten leuk. Ik doe dat heel soms met mijn dochter in Amsterdam. Overigens doe ik dat op plekken waar dat mag, want ik ben geen “bruggen en/of viaduct spuiter”. Mijn dochter woont in Amsterdam en kan heel goed tekenen en street-art is een gezamenlijke hobby van ons. Ook daar wordt veel gebruik gemaakt van de kleur rood, want die kleur valt erg op. Wellicht hebben wij wel enige grafische genen in ons lichaam.

Hoe ben je weer bij SVF terecht gekomen? Je hebt een goeie reputatie als trainer met mooie resultaten bij o.a. CDW, Maarssen, Aurora en Saestum. Clubs voor het uitzoeken zou je zeggen en dan kom je toch bij (je oude club als speler)  SVF terecht.

Tsja, altijd wel met SVF in kontakt gebleven. Mijn zoon voetbalt nog steeds bij de club en zo kwam ik nog steeds op De Nieuwe Kamp. Nu voetbalt hij in O19 en die voetballen meestal tegelijk met het eerste, dus dat wordt lastiger.

En dan belt Rene Koedam plotseling met de vraag of we niet eens kunnen praten over het hoofd-trainerschap bij SVF. Ik was ook al in gesprek met een paar andere clubs en dan gaat opeens toch je gevoel heel erg mee spreken. Ik had overigens altijd al in mijn gedachten om ooit bij SVF aan de slag te gaan en nu was het gevoel gewoon goed. Bij één club waar ik mee in gesprek was stonden de ideeën die daar aan de orde waren mij zeer na aan het hart, maar soms moet je gewoon bepaalde keuzes maken in je leven.

Wat is VTON ?

Dat is eigenlijk een voetbal app waarmee je probeert om jeugd op voetbalgebied op te leiden. Het betreft een vrij kostbare app waar ik bij voorgaande clubs wel mee gewerkt heb om andere (jeugd)trainers beter mee te maken. Nieuwe dingen interesseren mij en zo ook deze nieuwe app. Overigens werkt het voor een aantal mensen, maar ook merkte ik dat de interesse bij veel mensen wegebde. We gaan bij SVF wel proberen (jeugd)trainers beter te maken, maar dat kan ook op andere manieren.

Wat heb je aangetroffen bij SVF, ik bedoel: toen je aan de slag ging, wat viel je meteen op?

Heel gedecideerd: ik trof een zeer leergierige groep aan. Ik merk dat wanneer je met Gerard

Over voetbal praat er eigenlijk geen rem op zit. Een leergierige groep dus, waar op een paar fronten nog wel verbetering in kan zitten. Vooral op het gebied van “voetbalgogme” zijn er wel slagen te maken. Gewoon een beetje intelligenter met dingen bezig zijn en ook meer lef hebben is het credo van onze nieuwe trainer. Je eerste man passeren zodat anderen vrij komen,  een bal laten lopen waar toch geen gevaar in zit, slim en handig opstellen als spits wanneer je weet dat een back vaak terug speelt op zijn keeper, als laatste man je hand omhoog steken bij vermeend buitenspel zodat de scheids eigenlijk al met zijn fluitje naar zijn mond gaat…… Eigenlijk gewoon slimmer worden dus. En dat kun je leren! En ook belangrijk: gefloten door de scheids is: KLAAR. Je verandert er niks meer aan.

Favoriete muziek, Popgroep of artiest:

Ik hou van Nederlandstalige muziek en ben echt fan van Andre Hazes. Ben ook bij enkele concerten geweest. Maar eigenlijk hou ik van heel veel soorten muziek.

Wie moet (na Rutte) de nieuwe minister president worden

Ja goh……, Politiek interesseert me wel degelijk iets, maar ook weer niet echt héél erg veel. Laat ik zeggen dat ik me er toch iets te weinig in verdiep om hier een goed antwoord op te geven. Mijn mening is dat Mark Rutte het eigenlijk nog niet zo verkeerd gedaan heeft. Hij werd niet voor niks een aantal keren onze premier. Doorgaans hebben we het hier in dit kleine landje best goed, toch…..? Wel zitten we in een lastige periode en slaan we bijvoorbeeld te ver door in het milieu vraagstuk. Vraag me ook af of Frans Timmermans wel de opvolger van Rutte zou moeten zijn. Wat mij betreft in ieder geval niet.

Grootste dwaas die op aarde rond loopt:

Er zijn wel meer “rare mensen” op de wereld maar als eerste noem ik dan toch die huidige leider in Noord-Korea.  Wat die Kim Jong-un daar allemaal uitspookt is natuurlijk gekkenwerk. Maar er zijn nog wel een paar van zulke gasten, kijk maar naar bijvoorbeeld Rusland en zelfs soms in Amerika.

Als ik zeg vakantie, waar denk jij dan aan?

Heel duidelijk: Griekenland! Zon, zee en strand en vooral weinig tot niks doen. Heerlijk vind ik dat, ieder jaar weer en zelfs proberen we soms in de winter daar nog een keer naar toe te gaan.

Wie bel je als eerste wanneer je echt in de shit zit?

Altijd toch wel een klein beetje een gewetensvraag, maar niet voor Gerard. Dat is mijn vrouw! is het duidelijke antwoord. Ik probeer nog om Gerard een beetje te beïnvloeden, maar dat is vergeefse moeite.

Waar heb je het meeste spijt van?

Oei, ik ga niet alles vertellen. Er zijn best wel dingetjes waar ik achteraf spijt van heb, maar die hou ik voor me. Overigens komt dat bij mij niet veel voor.

Wat zijn jouw ambities bij SVF ? Heb je al wel ambities, ofben je nog niet zover…….?

Ik heb zeker wel ambities. Ik ga altijd voor prijzen zoals een kampioenschap of een periode titel. Daar ben ik al lang mee bezig als voetbaltrainer en ook kom ik naar SVF om te presteren. Ik heb best wel ervaring opgebouwd inmiddels, om iets op te bouwen en een ploeg beter te kunnen maken. Ook mijn ervaringen bij andere clubs neem ik mee om binnen de leiding (tegenwoordig heet dat: “staf”) goed met elkaar om te gaan. Verantwoordelijkheid neerleggen bij mensen zodat je samen daar beter van wordt. Ook ben ik van mening dat ik wedstrijden goed kan “lezen” zodat ik kan omschakelen waar dat nodig is. Ik heb best wel e.e.a. meegemaakt als trainer en ook voor wat betreft het maken en nakomen van afspraken. Mijn leidraad daarbij is: DOE NORMAAL! En wanneer we dat samen kunnen doen, dan wordt het een mooie samenwerking. Ik heb er zin in verteld Gerard. (En ik ook uiteraard….)

Wat denk jij NU op dit moment ?

Telkens best wel weer een beetje verrassend deze vraag.

Ik denk op dit moment dat ik erg tevreden ben over de eerste trainingsweek verteld Gerard. Mooie opkomst en leergierige groep.

Gewetensvraag: heb jij alle vragen naar eer en geweten beantwoord? Of ….. ?

Jazeker! Ik hoef nergens op terug te komen.

Wil je nog iets dringend kwijt?

Ja, ik vind het echt heerlijk om morgen weer bij de Krasse Knarren mee te kunnen doen. Lekker vrijblijvend een balletje trappen met een aantal mensen. Mooi om te zien dat sommigen nog steeds leren en dat anderen precies weten hoe je een bal in de voeten wilt krijgen. Prachtig ook de sfeer onder elkaar. Ik vertel Gerard dat ook ik nog steeds een balletje trap, weliswaar onder het mom van “walkingFootball”. Echter ook wij hebben de spelregels inmiddels enigszins aangepast, want je wilt soms echt effies een bal binnen houden of met iets meer snelheid 😊 op het doel afgaan. Gewoon omdat die drive nou eenmaal in je zit. Ik vertel ook dat het mij verbaasd dat er niet meer mensen in Cothen zijn die mee willen doen met Walking Football, tegenwoordig noemen we ons “Old stars”. Voetbal is en blijft een mooi spelletje!

Dank aan onze nieuwe hoofdtrainer Gerard Pouw!

We gaan er een prachtig seizoen van maken!!

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy