In Memoriam Teus van de Weerd

17 Mar 2018 | Laatste Nieuws

In Memoriam Teus van de Weerd    1934 – 2018

Op 84 jarige leeftijd is ons erelid en oud bestuurslid Teus van de Weerd op 15 maart overleden.

Op 12 jarige leeftijd kwam Teus vanuit Langbroek voetballen bij s.v. Fortssimo. Teus was al gauw bereid om iets meer te doen als alleen maar voetballen. Dat meer is in de loop der jaren een hele waslijst geworden.

In 1959 nam hij zitting in de jeugdcommissie. Trainer van de jeugd en leider van een jeugdelftal was hem op het lijf geschreven. Oud 1e elftal spelers zullen hem ook nog kunnen herinneren als grensrechter. In 1974 werd hij in het bestuur gekozen en was in het bijzonder belast met het onderhoud van ons  sportpark “de Kamp”. Deze functie heeft hij bekleed tot 1987.

Naast zijn werkzaamheden als bestuurslid nam hij, in 1975, samen met Stef van Wijck het initiatief om reclameborden rondom het eerste veld te krijgen. Voor al zijn werkzaamheden werd hij onderscheiden door de KNVB in 1982. Hij liet het niet merken maar was hier zeer trots op en terecht, zo ook toen hij in 1985 benoemd werd tot erelid van SVF.

Was hij al veel te vinden op het sportpark, in de periode 1990 tot 1997 was dat ook nog  iedere zaterdag en zondagmorgen. Als consul van de KNVB was hij belast met de keuring van de velden. Het was voor hem ook een sport om de velden te vrijwaren van mollen, dat heeft hij zelfs nog gedaan op ons nieuwe sportpark.

De ouderen onder ons zullen Teus herinneren als een stille kracht. Weinig woorden maar veel daden, zoals een echte Feyenoord-supporter betaamd.

Kort en bondig kan  Teus omschreven worden als een echte SVF-er met heel veel clubliefde.

Teus heeft nu zijn rust gevonden na drie zorgelijke jaren. Onze gedachten gaan ook uit naar Riet zijn vrouw die hem met heel veel liefde verzorgd heeft en daarbij willen wij ook niet vergeten Miranda en Rob, Etienne en Ilona en Teus zijn oogappel Mats.

Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Namens S.V.F.
Wim Terwint

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy