Goeie en verdiende winst voor SVF bij VIOD (1-2)

13 Feb 2023 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Op weg richting Tienhoven komen we langs de eerste carnavals-activiteiten in Werkhoven. Zoals bekend is daar de optocht altijd een week eerder en de wagens zijn zich aan het formeren richting de leutbunker. Ik hoop dat we vandaag ook met het voetbal de leut er in kunnen houden, zeker na twee verliespartijen en een gelijkspel van ons eerste elftal. De weg naar V.I.O.D. blijkt een min of meer toeristische route te zijn. Na een mooie reis over veel binnenwegen komen we op een bijzonder sportpark aan, waar ik in ieder geval nog nooit geweest ben. De kantine bevindt zich bijvoorbeeld in het dorpshuis van Tienhoven en wat mij erg opvalt is de bestuurskamer van deze club, welke zich alleen door het opschrift “bestuurskamer” onderscheidt binnen deze ruimte. Een bijzondere locatie dus, maar zeker met ook enige charme.  V.I.O.D. is een echte dorpsclub en ik hou nou eenmaal van echte dorpsclubs….

We hoeven niet meer uit te leggen dat onze staf, bestaande uit trainer Joost Kooijman, teamleiders Robert Otten en Sam Odijk, alsmede “stageloper” Patrick van Woudenberg, ook vandaag weer met een andere opstelling moest beginnen, in vergelijking met alle! voorgaande wedstrijden. En dat zal misschien bij andere teams ook wel een probleempje zijn, maar bij SVF is het toch wel héééél erg aan de orde is gewoon een feit dit seizoen… Joost heeft het niet echt getroffen met 2 coronajaren en de vloedgolf aan blessures (en ook enkele schorsingen) bij SVF.  Zo begon bijvoorbeeld vandaag Tygo Witkamp in de basis en ook Roy van de Bildt mocht starten. En laat nou net deze twee spelers een belangrijke rol gaan vertolken vandaag…..

Onze tegenstander van vandaag heeft min of meer eenzelfde weg bewandeld als SVF. Sterk begonnen, maar inmiddels toch wel behoorlijk afgezakt. Onder leiding van scheidsrechter Martijn Lange beginnen we precies op tijd aan dit duel. VIOD pakt meteen het initiatief en SVF zakt iets terug en kijkt de kat uit de boom. Vrij snel blijkt dat VIOD beschikt over 3 goeie voetballers; namelijk de centrale middenvelder met nummer 10, de stevig gebouwde kalende persoon die net achter het middenveld opereert en de jonge linksbuiten. Helemaal niks ten nadele van de andere spelers van VIOD, echter dat zijn toch eigenlijk meer de keiharde werkers in dit elftal. Want net als SVF moet ook VIOD het vooral hebben van een gezonde strijdlust, met af en toe acties welke daar nét even bovenuit steken.  En zo’n actie legt Tygo Witkamp op de mat, na een niet goed verwerkte corner bij het doel van keeper Niels de Kruif van VIOD. De bal komt op enig moment voor het linkerbeen van Tygo en die besluit een schot(je) los te laten welke door een kluwen van spelers de 0-1 betekend. En dat is een opsteker voor de groen-witten, want tot aan dit moment was VIOD de betere ploeg. Het vervolg van de eerste helft gaat over en weer. Zowel VIOD alsook SVF krijgen mogelijkheden, maar echte grote kansen blijven achterwege. De mooiste actie komt van Jesse Bongers, die als centrale verdediger een diepe bal vanuit de lucht aanneemt en “doodlegt” op zijn schoen, om vervolgens een prima pass af te leveren. Echt een prachtige actie waarvoor mensen graag naar het stadion gaan…😊  SVF is trouwens na het doelpunt wel beter gaan voetballen en weet de gevaarlijkste spelers van VIOD aardig aan banden te leggen. We worden iets dreigender met onze aanvallende acties, zonder echt gevaarlijk te worden en zo bereiken we de rust met de voorsprong van 0-1, gescoord door Tygo.

Vijf minuten na rust komt VIOD op gelijke hoogte. Waar een aantal mensen denken aan buitenspel, laat het arbitrale trio doorgaan en kan de spits van VIOD scoren. Meteen maar iets over de leiding dan: scheidsrechter Marcel Lange fluit eigenlijk best een goeie partij. Wat mij betreft zou hij overigens niet bij ieder fluitsignaal zijn vele uitleg behoeven te geven, maar nogmaals: op zich kan hij terug zien op een goeie wedstrijd. En tóch wordt het 10 minuten voor tijd een beetje lastig voor de heer Lange. Een situatie na een blessure van VIOD geeft enige onduidelijkheid. SVF was weliswaar aan de bal op het moment van de blessure en na de stuitbal (welke op zich terecht aan SVF gegund wordt door de scheids) speelt men door. En dat vonden de spelers van VIOD niet zo leuk en een opstootje volgt. Misschien had de scheidsrechter hier ietsje meer “de lead” kunnen nemen, maar ja…, misschien had SVF die bal ook gewoon terug kunnen geven……?  Feit is en blijft; dat de scheids en zijn assistenten vandaag een forse voldoende scoorden. Ik geef hen alle drie een dikke 7,5 !

Even terug naar de wedstrijd, want één van de mooiste acties in deze wedstrijd volgt in de 10e minuut na rust. Freek wordt prachtig weggestoken door Vince (maar dat kan ook Najib geweest zijn..?) en Freek passeert met een paar weergaloze acties 2 spelers van VIOD én hun keeper. Ook hier vernemen we achteraf dat er iets van buitenspel in het geding zou zijn geweest. Maar het prachtige doelpunt van Freek, welke we al een poosje niet meer gezien hebben blijft staan. Chapeau Freek Scherpenzeel!

Stand 1-2 en SVF krijgt mogelijkheden om de score uit te bouwen. Eerst volgt een schot van Freek welk (zonder enige houdbare kans voor de keeper) op de lat uiteen spat. Dan een mogelijkheid voor Rik waarbij hij net een paar centimeters tekort komt en ook Najib El Makrini en Rigino Odijk krijgen mogelijkheden, echter zonder succes. Gijs van Woudenberg speelt een prima partij en heeft behoorlijk wat meters in de benen zitten vandaag. Goed gespeeld dus en na zijn vele loopwerk mag Gijs gaan zitten en komt Ralf van Zanten in de ploeg. SVF zou het zich behoorlijk makkelijker kunnen maken wanneer de mogelijkheden die men krijgt, beter uitgespeeld zouden worden. Net als vorige week creëren we best veel, maar in de voortzetting kan (en moet) het eigenlijk veel beter. Ook VIOD krijgt zeker nog mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, echter zij hebben in ieder geval vandaag kennelijk dezelfde probleempjes als SVF. Mogelijkheden worden niet op de juiste manier afgerond en Marcel Laros is weer op zijn post met enkele goeie reddingen. Er is trouwens nog wel één situatie waar we als toeschouwers niet gerust op waren en dat was een bal welke over Marcel en (gelukkig ook voor ons supporters) via de lat over het doel heen gaat. Invaller Bart van Dijk krijgt nog een goeie kans na een vrije bal van Najib. Bart kan alleen richting het doel gaan, maar wordt gevloerd door een verdediger. Met een gele kaart komt deze speler goed weg, want een andere kleur had hier ook zomaar gekund. Een rode kaart (na twee keer geel) volgt nog wel voor Lars Liersen van VIOD, na een domme en vooral onnodige overtreding op het middenveld. Niet zo slim van deze jongen, zeker niet omdat deze wedstrijd daar ook helemaal niet naar was. We eindigen met de 1-2 overwinning voor SVF en meteen maar de belangrijkste conclusies:

Goeie en verdiende overwinning voor SVF, bijzonder sportpark in een mooie omgeving (hier ga ik op zeker maar eens fietsen van de zomer…) twee echte dorpsclubs maakten er best een aardige wedstrijd van, een goed doelpunt van Tygo en een prachtig doelpunt van Freek, een goeie teamprestatie vandaag met onder andere een prima wedstrijd van Roy van de Bilt, interview met Tygo die uiteindelijk Vince als MOTM aanmerkte,  een mooie reis terug naar Cothen voor de weer in grote getale aanwezige Cothense supporters!

 

Maar naast het doelpunt van Freek, was de mooiste actie deze middag voor mij toch echt de sublieme balcontrole-actie van Jesse Bongers 😊

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy