Gehavend SVF pakt volle buit bij VSC 0-3

06 Mar 2023 | SVF 1

Het was zo’n zaterdag dat met pijn en moeite een representatief eerste team samengesmeed kon worden door onze staf; bestaande uit Joost Kooijman, Robert Otten en Sam Odijk. En dat gaf toch wel enige zorgen, want thuis werd het met moeite een benauwde 3-2 overwinning tegen VSC, de uit-opponent van vandaag. Tim, Gijs de W., Edwin, Mick, Roy, Najib, Vince, Sander en ook Melvin waren óf niet aanwezig, óf begonnen door andere oorzaken op de bank. Oftewel: min of meer negen! vaste eerste elftal spelers moesten door trainer Joost Kooijman vervangen worden. En het mooie is: dat gebeurde met verve!

Uiteraard hebben ook andere clubs te maken met vele wissels, dus laten we hier maar niet al te lang bij stil staan. De breedte maakt je sterk als club, tenminste… We noemen meteen maar even een aantal jonge krachten die vandaag vooral met strijd en passie, en soms zelfs ook met behoorlijk voetbal het VSC lastig maakten. Marcel Odijk die als rechtsachter al heeft laten zien dat hij dit aankan, Tygo Witkamp die met zijn techniek iets toe kan voegen en Bram Verkuijl die weliswaar in de opbouw soms niet helemaal de juiste dingen doet, maar die met zijn loopvermogen en inzet heel veel ballen veroverd en terug brengt bij S.V.F. En verderop in de wedstrijd komen ook nog onze junioren Finn van Straalen en Sjoerd Terlouw het team versterken. Ik moest nog wel even vragen wie deze twee “mannen” waren, die ook lieten zien dat we al wel degelijk een beroep op hen kunnen doen. Het is een mooie gedachte dat we in de breedte best wel goed tevoorschijn kunnen komen.

Voorafgaand wilde ik Harry van Beek nog ondersteunen bij zijn bestuursdienst, echter we hebben tot 5 minuten voorafgaand aan de wedstrijd niemand in de bestuurskamer van VSC kunnen ontdekken. En om daar nou alleen met Harry en Piet Sneijders te gaan zitten (net als bij VIOD) leek ons toch ook weer niet de bedoeling 😊 Ik zag in deze ruimte nog wel een prachtige oude affiche hangen, met de aankondiging van een wedstrijd tussen VELOX en Celeritudo… Dat waren destijds wedstrijden met drie rijen dubbeldik publiek langs de kant, gespeeld op “heilige grond”. Oude glorie zullen we maar zeggen, maar heel erg leuk om op de website van VSC eens te kijken wat hier vroeger allemaal gebeurd is en wat hier nog steeds gebeurt.

Dan de wedstrijd. De eerste helft was echt eenrichting verkeer naar het doel van VSC. In de 5e minuut krijgt Rik van der Mispel al een enorme kans om te scoren. De keeper kan dit nog net voorkomen, maar het was het sein voor SVF om onze tegenstander van vandaag de duimschroeven aan te gaan draaien. Een schot van Tygo Witkamp kan maar net tot corner verwerkt worden. Gijs van Woudenberg wordt bij een goeie actie duidelijk vastgehouden binnen de 16 meter, echter scheidsrechter Leemkuil ziet er geen aanleiding in om een penalty te geven. Meteen maar iets over deze scheidsrechter en daar kunnen we heel kort over zijn. Deze leidsman was gewoon eigenlijk helemaal niks op aan te merken en dan doe je het dus gewoon echt goed! Overigens mocht hij vandaag twee teams fluiten die ook helemaal niets vervelends in petto hadden, dus het werd hem ook wel erg makkelijk gemaakt. Ook in mijn actieve “voetbalcarrière” heb ik VSC altijd meegemaakt als een erg leuke en vooral sportieve club, waar het goed toeven is. Toch houden we het er op dat deze sportieve wedstrijd vooral ook de verdienste was van scheidsrechter Leemkuil. Prima werk dus, ook door de assistenten.

In de 28e minuut valt de 0-1 door Rik van der Mispel. Marcel Odijk zet uitstekend door op rechts en weet een prima voorzet af te leveren, welke door Rik alleen maar ingeknikt hoeft te worden. Twee minuten later levert keeper Marcel Laros een diepe bal af, welke door Bart van Dijk met een lob over de doelman tot de 0-2 getransformeerd wordt. Prima doelpunt! SVF zet door en krijgt weer een corner waaruit gevaar gesticht kan worden. Rik van der Mispel zorgt voor een bal welke bij de tweede paal ingekopt kan worden door Tygo Witkamp. Stand in tijd van een kleine 10 minuten dus naar 0-3 en dat is dan ook zeer verdiend. Een prima actie van Gijs van Woudenberg levert helaas niets op, maar SVF laat zien dat we op deze voet dóór willen. VSC zet hier maar weinig tegenover en daar komt men met dit team bij deze club eigenlijk ook gewoon voor tekort. Alleen de aanvoerder met nummer 10 is een goeie voetballer, de rest moet het toch echt afleggen tegen zelfs dit gehavende SVF. Best wel een beetje gek wanneer je als club over 16! seniorenteams beschikt, waar (volgens mensen van VSC) heel veel betere spelers in voetballen dan in hun huidige eerste elftal. De “nieuwe” tijd zal dit wel met zich mee brengen; lekker voetballen met vrienden wordt steeds belangrijker dan twee keer per week trainen en dan zaterdagen op resultaat voetballen in een eerste elftal. Let wel: we veroordelen dit niet he, ik denk dat een club als VSC deze keuze maakt en hier wel bij vaart. Het zorgt in ieder geval voor behoorlijk wat “reuring” in de kantine en dat is ook veel (Euro’s) waard…. En ook bij SVF hebben we inmiddels “ander” voetbal dan alleen maar op zaterdagen. Onze krasse knarren, het Walking Footbal, het 18-plus team en ook 45-plus zijn daar voorbeelden van. En daar is niks mis mee wat mij betreft! Voetbal en SVF is voor iedereen, van jong tot oud.

Afijn, we gaan weer terug naar de wedstrijd: ruststand 0-3 en de tweede helft kunnen we eigenlijk heel kort over zijn, want het wordt nu wel erg rommelig allemaal. VSC lukt het niet (op 1 moment na) om gevaarlijk te worden en SVF lijkt het zo wel prima te vinden. Rigino Odijk kopt vanuit een corner nog wel een keer over, Gijs van Woudenberg knalt na een prima actie op de lat, Vince van Ee krijgt een 1 op 1 kans maar weet niet te verzilveren en een goeie actie van Rik van der Mispel kan net niet afgerond worden door Gijs. Wel noemenswaardig vind ik het feit dat twee van onze (ik noem het nog steeds) A-junioren nog ingezet worden. Finn van Straalen en Sjoerd Terlouw mogen hun debuut maken in SVF 1. Goed gedaan mannen en dit geeft een prima gevoel voor komende jaren. Ik noemde nog één moment waarbij VSC gevaarlijk werd, maar Marcel Laros weet op prima wijze deze kans onschadelijk te maken en veroverd zodoende weer een clean sheet. Onze achterhoede onder leiding van Nando Koedam en Jesse Bongers houden verder de zaak schoon en zo halen we drie belangrijke punten op vanuit het Utrechtse. We kruipen op deze manier weer heel stiekempjes naar boven op de ranglijst en zo kunnen er misschien nog leuke dingen gaan gebeuren in de rest van het seizoen… En dat houdt het best wel weer interessant 😊

In het kort: Goed resultaat voor een gehavend SVF, prima werk door alle invalkrachten, 3 mooie doelpunten, sportieve wedstrijd, goeie scheidsrechter, leuke club dat VSC met veel “studententeams”, rommelige tweede helft, interview met Bram Verkuijl en MOTM Marcel Laros met de auto-was-bon van onze sponsor Was by Duurstede. Kijk vooral ook naar de mooie foto’s van Wim Terwint en we zien jullie graag weer aanstaande zaterdag thuis om 14:30 uur tegen Eemboys.

En als allerlaatste: Op vrijdag 17 maart zijn er de hele dag heerlijke warme wafels te koop in de kantine bij onze club!

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy