FC Delta sports J08 tegen SVF J08-2

13 Nov 2017 | Pupillen, SVF JO08-2

Verzamelen om 07:30 uur. Gelukkig is het door de wintertijd minder donker dan tegen Jonathan. Daardoor oogt men wakkerder. Als dat nog niet zo is, dan worden we wel wakker op de parkeerplaats. Brrrr een koude snijdende wind waait door Cothen. Per slot van rekening is het de 11e van de 11e. Koning winter niet ver meer weg.

Delta Sports is een oude bekende. Eerder in september ontmoet. Grote(re) jongens. Hopelijk hebben onze bikkels er zin in en vreten ze Delta Sports op…..

Maar…..een meevaller! We staan blijkbaar op het verkeerde veld. De nieuwe tegenstander oogt kleiner. En de leider van Delta Sports waardeert onze tactiek om ze op het verkeerde been te zetten.

08:30 begin van de wedstrijd. Het is echt de 11e van de 11e. Tim Beckenbauer is zijn voetbalschoenen vergeten, dan maar even keepen. Het veld is glad, met gladde zolen lastig te bespelen. Naast de koude wind begint het ook nog eens serieus te regenen. Deze elementen beïnvloeden de scherpte bij onze SVF’ers. Het wordt al (te) snel 1-0.

Het spel golft al snel op en neer. Het SVF strijdmonster lijkt langzaam te ontwaken. Het leidt tot een dot van een kans voor Bente, net naast. Maar in een tegenaanval komt de stand door een zaterdags zondagsschot op 2-0.

Tijd voor verandering; druk zetten! Het resulteert direct in een grote kans voor Tom, maar de actie strandt naast de goal. De ouders en supporters laten ook weer van zich horen. Aanmoedigingen zijn nodig want de kids hebben zichtbaar last van de kou.

Tigo, Freek en Lars zijn aan het opruimen achterin. Is ook wel nodig want de druk is in het tweede deel van de eerste helft even de verkeerde op. Tim doet goed mee, hij kijkt een schot op de paal maar kan niet voorkomen dat de rebound er wel in gaat. 3-0.

Een onrustige fase breekt aan. Delta Sports neemt SVF verder in de tang. Bente krijgt 2 ballen vol in haar buik. Jayden en Vigo doen hun best maar worden overlopen op het middenveld. Het is werken (tegenhouden) richting de rust. Toch krijgt Tom in de 18e minuut een prachtige kans, maar de keeper (van 10 jaar?……maar enfin) stopt ‘m.

Maar dan, het kantelmoment, een goal op slag van rust. Tom maakt het 3-1 na een superactie en dito rush. De scheids fluit voor de rust. Het is koud…….en het regent. De kids moeten bewegen om warm te blijven. In de limonade drijven nog net geen ijsblokjes.

De leider voert een tactische wissel door. Bente gaat op de goal, Tim komt terug in de verdediging.

Na de rust toch weer een fase dat Delta Sports aandringt. Het leidt tot 4-1 en aansluitend, na een schot dat van richting wordt veranderd, in 5-1. De leider pept de boel weer op; “druk zetten”! Haha jaja hierdoor een fout bij Delta Sports, Tim rost de bal erin 5-2!!! SVF kruipt uit haar schulp, gooit alle schroom aan de kant en zet aan voor het Cothens kwartiertje. Er volgt een schot van Tigo, helaas net naast. De scheids staat te dutten en negeert 2x een zuivere handsbal bij Delta Sports. Normaal gesproken geen punt, nu wel!!!

SVF is getergd. Tom gaat er wederom als een blitzkrieg vandoor en scoort 5-3. m aansluitend ook nog de 5-4 erin te knallen.

Delta Sports staat op wankelen. Een klein zetje is nodig….maar helaas fluit de scheids af. In onze ogen uiteraard te vroeg in verband met mogelijk meer resultaat, maar feit is ook dat de kids klaar zijn.

Moegestreden en nagenoeg versteend door de kou snel naar de kleedkamer. Die penalty’s zijn nu even minder belangrijk.

Belangrijk is wel de getoonde inzet en veerkracht van onze SVF-ers. Grote complimenten!!

Volgende week om 08:45 uur thuis tegen CDW. Komt allen! Een klassieker, derby en beloofde kraker.

Robert Otten

 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy