Even voorstellen: onze nieuwe voorzitters

24 Oct 2017 | Laatste Nieuws

Oktober 2017: Van de Voorzitters (VdVs)

Het is alweer ruim een week geleden dat onze burgemeester twee bijzondere mensen heeft benoemd in de Orde van Oranje-Nassau.  Een zeer emotioneel moment dat we nog lang zullen herinneren. Iedereen die hiervoor een bijdrage heeft geleverd willen we daarom hartelijk danken.

Als duovoorzitter stellen wij ons graag aan u voor:

Claudia Klein
Ik ben getrouwd met Andre Verbeek en trotse moeder van Rodey en Tyler. Toen Rodey wilde gaan voetballen zijn we bij SVF terecht gekomen. Omdat wij het belangrijk vinden om betrokken te zijn bij de club en omdat we graag willen dat onze kinderen ook lekker kunnen voetballen besloten Andre en ik om samen de D3 te trainen en te begeleiden. Op dat moment waren daar geen trainers/leiders voor. Dus daar sta je dan als goedwillende moeder naast een fanatieke jeugdcoach er maar voor te zorgen dat de kindertjes het naar hun zin hebben en dat we elke week weer compleet bij de tegenstander aan komen. Ik vond het een leuke tijd!!

Via een vriendinnetje hoorde ik dat het Afsluitweekend nog vrijwilligers zocht en heb ik aangegeven dat ik daar wel mee wilde helpen. De voorbereidingen werden getroffen en het weekend ging van start. Naderhand was ik net zo afgedraaid als de kids maar dat is al snel vergeten als ze zeggen “dank je wel voor het leuke weekend”.  Andre hoorde dat er bij de PR Commissie nog vrijwilligers gezocht werden en heeft mij toen opgegeven omdat “dat wel wat voor mij was”. Vanuit het bestuur was er aangegeven dat ze dringend een kleding beleid nodig hadden en dat er een voorstel moest komen. Daar heb ik me in vastgebeten en samen met Paul van Dinten, en later Hans de Ligt, een voorstel gemaakt en dat uitgevoerd. Regelmatig zagen de leden van SVF mij weer met bloemen sjouwen als er weer een team in het nieuw gestoken was door een sponsor. Ik ben dan ook super trots dat we alle teams toen in het nieuw hebben kunnen steken.

Toen ben ik benaderd door Kees Mocking of ik geen interesse had om secretaris te worden en Inanda te vervangen. En nu 2 seizoenen later ben ik samen met Erwin Duo Voorzitter van SVF. Het is wel even wennen want in plaats van zelf dingen te gaan regelen moet ik nu gaan delegeren ? Maar gelukkig hebben we nu Caroline Balk. Ze heeft me al eens op mijn vingers moeten tikken dat ik dingen los moet laten. De afgelopen maanden ben ik al bij veel dingen betrokken en hebben we als bestuur veel dingen opgepakt. Zo hebben we natuurlijk het nieuwe kunstgras, we zijn op zaterdag gaan voetballen (wel even wennen) en zijn we druk met het beleidsplan en het vrijwilligersbeleid. Ik heb er veel zin in, om samen met het bestuur en Erwin, deze prachtige club te besturen.

Erwin Rieff
Al meer dan 10 jaar ben ik lid van SVF. Dit heb ik te danken aan onze jongste zoon Martijn. Na het behalen van zijn zwemdiploma mocht hij een sport uitkiezen. Dit werd voetbal. De kleuren van SVF spraken hem aan en de keuze voor deze club was dan ook snel gemaakt. Bijkomend voordeel was de warme ontvangst door Joop Balk. Via Michel de Gier kwam ik in contact met het toenmalige 5e. Dit elftal werd in de beginjaren nog de zesserianen genoemd. Eigenlijk wel bijzonder! Een elftal met veel oudgedienden, die al jaren samenspeelde. Een van de spelers was overigens Kees Mocking. Er werd veel gelachen en als buitenstaander voelde het als een warm bad. In de jaren erna stopte veel spelers om diverse reden en daarom voetbal ik nu bij het 2e. De spelers van toen hebben de schoenen in de wilgen gehangen en samen met Henk Stoof zijn we de laatste van dit team.  Ook dit hoort erbij.

Vanaf dag 1 ben ik vrijwilliger. Gewoon omdat ik het leuk vind. Kees vd Berg wist mij enthousiast te maken voor de kantine dienst. Daarnaast was ik leider van het elftal van Martijn en vorig jaar ook trainer van zijn team. Getrouwd met Yvette en tevens vader van Stephan. Inmiddels 53 jaar en werkzaam als Key Accountmanager bij SUEZ.  SVF geeft me positieve energie en ik ontmoet veel mensen. Het is leuk om te zien als kinderen na de wedstrijd balletje trappen op het kunstgrasveld. Dit doet mij denken aan mijn jongere jaren toen ik als voetballer bij Oliveo in Pijnacker speelde. Inmiddels loop ik sinds november mee in de bestuursvergadering. Eerst als jongste bediende maar niet veel later als PR voorzitter. Gedurende de maanden leef je toe naar het moment dat je voorgedragen wordt als duo voorzitter.  Best wel spannend!  Als het dan zover is moet je er klaar voor zijn. Tijdens de ALV heeft Kees  eervol het bestuurdersstokje overgedragen. En hoe vreemd het dan ook klinkt, dan ben je ineens voorzitter.

Met de benoeming van Caroline Balk als secretaris hebben we een waardig opvolger gevonden voor Claudia Klein. Haar aanpak verraad dat ze uit een ondernemersfamilie komt. Inmiddels loopt ze alweer enkele maanden mee en acteert ze alsof ze deze functie al jaren vervult.  Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar het tegenovergestelde is het geval. We zijn ons zeer bewust dat het uitvoeren van een vrijwilligersfunctie een vak op zich is. Een vrijwilliger ben je niet zomaar en vraagt enkele uren van je vrije tijd. Je moet het allereerst leuk vinden. Daarnaast moet het type functie je ook aanspreken. Naast talent, opleiding en achtergrond (bijvoorbeeld werkervaring) helpt het ook als je een gedreven persoonlijkheid bent. Vrijwilliger wil je zijn om ergens bij te horen. Een voetbalvereniging is hiervan een mooi voorbeeld. Vrijwilliger zijn is ook niet vrijblijvend. En wat we hiermee bedoelen is dat iedereen een steentje moet bijdragen om vereniging te laten functioneren. Zonder vrijwilligers is er geen vereniging en dus geen voetbal. Ondanks de vacatures, die je op de website kunt lezen, is er ook goed nieuws. De PR commissie is uitgebreid met jonge enthousiaste leden die SVF graag beter op de kaart willen zetten. Mooie voorbeelden zijn: de SVF website, facebook en maandelijkse digitale Loeier.  Daarnaast diverse nieuwe sponsoren en recent de Rabobank clubactie.

Claudia en ik hebben een aantal speerpunten benoemd waarmee we de komende maanden aan het werk gaan. We vinden het belangrijk om de leden en vrijwilligers van SVF beter te leren kennen. Daarom zullen we ook regelmatig op het sportpark zijn, om te horen en zien wat er bij de mensen leeft. Ook willen we de commissievergaderingen regelmatig bijwonen. Hiermee krijgen we inzicht wat er speelt en dit helpt ons wat men belangrijk vindt. Ook al zit het SVF DNA in onze bloed, we willen meer gevoel krijgen bij de cultuur van de vereniging.
Ook wordt er hard gewerkt aan de structuur.  Samen met de vertrouwenscontactpersonen bereiden we ons voor op de introductie van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor alle bestuurders, trainers en leiders. Het is belangrijk dat we een vereniging zijn waar iedereen welkom is en zich veilig voelt.

Al met al hebben we een volle agenda en samen met de andere bestuursleden bruisen we van energie om de vereniging stap voor stap verder te brengen.

Middels deze VdVs houden we jullie op de hoogte van de onderwerpen die ons aangaan. We zijn immers allemaal onderdeel van SVF, het groen wit waar we trots op zijn.

Met sportieve groet,
Claudia en Erwin

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy