Een tweetal verslagen JO9-1

13 Jan 2020 | JO09-1

Verslag JSV Nieuwegein JO9-3 – SVF JO9-1

Op de woensdag van de training een verrassende melding in de groepsapp van het team. Een oplettende vader (ja, ja, scherpe Feyenoorders bestaan nog) appt dat het team midden in de lopende competitie alsnog “gepromoveerd” is naar de eerste klasse en we de komende weken nieuwe tegenstanders treffen. De beslissingen van de KNVB zijn soms onnavolgbaar maar deze wordt door zowel ouders, spelers als trainers met gejuich ontvangen en dank aan iedereen ook binnen SVF die daar zijn steentje aan heeft bijgdragen. Eerste wedstrijd is uit naar JSV Nieuwegein. De jongens zijn licht zenuwachtig, want wat kunnen ze verwachten. Op maandag hebben ze nog een berg zelfvertrouwen getankt, door maar nipt te verliezen van CDW JO9-1 (hoofdklasse) . Maar we missen ook onze topscorer Dean die vandaag uitgeleend is aan JO10-1, gelukkig hebben we een waardige vervanger gevonden Sem de Gier van J09-2 komt na zijn eigen wedstrijd onze kant op. Om aan te geven hoe de wedstrijd ook bij de jongens zelf leeft, Dean “baalt” er stiekem best wel van dat hij niet mee kan nu, volgens zijn moeder. Zo erg blijkbaar, dat ook hij na zijn wedstrijd met onder tien met de hele familie nog afreist naar Nieuwegein. Iets wat nog heel goed voor hem blijkt uit te pakken, onze wedstrijd begint namelijk een half uur later dan gepland waardoor ook Dean zijn minuten nog kan maken en uiteindelijk……….laten we de de uitslag alvast maar eens weggeven de winnende 6-5 binnenschiet.

Maar voordat de wedstrijd begint is er duidelijk wat koud watervrees. Grote vereniging (spelen op veld 7C) , fysieke grote tegenstander (oh nee dat blijkt een onder 10 team te zijn), kou (we waaien weg), “de 1e klasse (nu zal het wel heel moeilijk worden) publieke druk (alle ouders zijn er, soms met meerdere en ook een paar opa’s), geen idee maar we beginnen rommelig. De tegenstander gaat daar gelukkig ook in mee. Maar je merkt dat zij net ff scherper en slimmer aan de wedstrijd wat na een paar schermutseling ook resulteert in de 1-0. De 1-1 laat niet lang op zich wachten, schot van Tim 1-1. Het scoreverloop geeft verder aan hoe spannend de wedsrijd was. Een goede wedstrijd was het van beide kanten zeker niet wel rommelig en, weer iets waar onze mannen aan moeten wennen, een harde wedstrijd maar de spanning vergoedt vandaag veel. Nieuwegein schuwt de duels niet en gaat er af en toe (te) hard in, phoe dat is wennen. JSV maakt de 2-1 wat weer snel beantwoord door de 2-2 en 2-3 beiden van Tim. JSV neemt het stokje dan weer over en komt terug tot 4-3. Via Tim en Dean loopt SVF uit naar 4-5 en vijf minuten voor tijd staat het dan 5-5, waarbij de komt van Dean ook weer een boost is voor het team. Uit een strakke pas van Rens tikt Dean professioneel de 5-6 binnen. De laatste drie minuten zijn een soort alles of niets van JSV die veel druk uitoefenen op het Cothense doel van Japser die keurig zijn doel schoonhoudt. In de allerlaatste minuut ontfutselt Bram nog op de achterlijn de bal van de JSV Keeper maar het lukt hem niet deze mooie actie te bekronen. Het mooiste moment wordt echter bewaard voor het moment van affluiten. Het hele team staat echt luid te juichen en elkaar te feliciteren. Ze voelen zonder uitzondering aan dat ze hard hebben moeten werken voor deze overwinning maar dat die wel 100% verdiend uit het vuur wordt gesleept doordat ze allemaal zijn blijven knokken voor elkaar.

De eerste punten in de eerste klasse gaan mee naar Cothen. Is de werklust dan zaligmakend? Nee zeker niet maar het scheelt wel de helft. Tom en Sem de Gier (speelde en werkte prima mee, top!) laten zich goed gelden op het middenveld. Jasper keeped vandaag een hele degelijke wedstijd met een aantal mooie reddingen en goede spelhervattingen. Een van de lessen van de oefenwedstrijd tegen CDW was dat we veel alerter moesten zijn bij intrappen van de tegenpartij en brutaler als we zelf aan de bal zijn. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd, Bram bijvoorbeeld sprint de bal letterlijk voorbij zijn tegenstander en levert op die manier twee van zijn drie assists vandaag. Tim heeft zijn vizier op scherp qua schieten. Het verdedigend blok staat als een huis, Rens en Sem werken zich een slag in de rondte en zien toch nog mogelijkheden om af en toe mee op te komen en hun aanvallende acties te maken. Goed ook dat de verdedigers ook gesteund worden en rugdekking krijgen van Tom, Sem, Bram waar nodig. Week na week zie je het positiespel en voetbal er meer inkomen, mannetje pakken, vrijlopen en misschien wel het belangrijkste van allemaal elkaar coachen. Volgende wedstrijd: thuis tegen PVC, thuisvoordeel en hopelijk net zoveel spanning als vandaag!!

Verslag SVF JO9-1 – Jonathan JO9-2

Nieuw jaar (beste wensen allemaal), nieuwe SVF-hoodies, nieuwe speler (welkom Bram van Leeuwen), maar vooral nieuwe competitie en dus nieuwe uitdaging. Nadat we geheel onverwachts halverwege de vorige competitieronde van de 2e naar de 1e klasse overgeplaatst zijn door de KNVB zijn we na een paar goede uitslagen daar meteen ingedeeld in de hoofdklasse, dat gaat wel heel snel…slik….spannend…nieuwsgierig.. ..mooi…..maar in ieder geval leerzaam met zeven mooie wedstrijden om er vol voor te gaan. Als voorbereiding op de eerst wedstrijd tegen Vreeswijk volgende week oefenen we vandaag tegen een andere hoofdklasser en een serieus voetbalbolwerk; Jonathan, benieuwd hoe de krachtsverhouding liggen. Voordeel voor ons; Sem moest de training deze week geblesseerd afbreken maar is gelukkig op tijd hersteld om mee te doen.

Startende zes van vandaag. Tom in de goal, verdedigend blok achterin met Rens en Sem, middenveld Jasper en voorin Tim op rechts en Bram van Leeuwen, vanaf nu Bram (l) op links. Eerste reserves Dean en Bram Rijpers, vanaf nu Bram (r), game on! Na een paar weken rust moeten beide partijen er weer een beetje inkomen. Veel balverlies over en weer, combineren lukt niet echt en het spel speelt zich vooral af op het middenveld richting de verdediging van SVF. Sem, Rens en Japser kunnen meteen vol aan de bak en hebben de handen vol aan aan de aanvallers van Jonathan. Jonathan heeft in de eerste tien minuten duidelijk het beste van het spel. Tom hoeft echter geen hele grote reddingen te verrichten. Ondanks dat er meer en meer druk op SVF komt, lukt het onze jongens tijdig om de angel uit de meeste aanvallen te halen. Voorin is het nog even wennen en zoeken. Bram (l) stoort vroeg waar het moet en passed en rent alsof hij er al weken bij is, top! Tim loert op zijn kansje maar de verdedigers hier zijn toch net wat allerter, sneller en beter dan voorheen, dus de versnelling over rechts met de bekende kapbeweging is iets minder succesvol. Toch slaagt hij er nog net voor tijd in om een eerste schot op goal af te vuren, wat helaas net geblokt wordt. Slordige maar leuke eerste 10 minuten en ook aan de kant merk je dat er met plezier en gezonde spanning meegeleefd wordt.

Tweede tien minuten, Dean en Bram komen er in voor Tim en Jasper. Geen idee wat het is, maakt ook zeker niet uit wie er wissel staat maar de eerste tien minuten lijken onze jongens altijd even op gang te moeten komen. Blijkbaar eerst even zelfvertrouwen tanken, kat uit de boom kijken en dan gas er op. Er wordt net iets aanvallender gespeeld, iets beter gepassed etc.etc. We beginnen waar we voor rust geeindigd zijn, puntertje van Sem op goal (net naast) en Dean die net overschiet. Jonathan is echter niet onder de indruk. Een mooie aanval over hun rechterkant kan op onnavolgbare (en een tikkie onregelmentaire wijze) door een goed uitkomende Tom gestopped worden. Soms moet je de scheids ook een beetje mee hebben………Toch komt Jonathan op een wat ongelukkige manier aan de verdiende 0-1. Een corner wordt snel genomen, wij staan even niet op te letten, hard schot in de korte hoek en via de handschoenen van Tom gaat hij binnen. Kan gebeuren niets aan de hand. Aan de andere kant krijgt SVF ook kansen, Dean gaat een keer alleen op de keeper af (net te ver voor zich uitgespeeld) en ook Bram (r) heeft last van hetzelfde euvel nadat hij op links zich vrijgespeeld heeft. 0-1 bij de rust.

Omdat JO 10-1 een mannetje te kort komt, gaat Dean een veld verder voetballen. Aanvallend jammer voor ons, maar de jongens hebben vaker laten zien dat dit geen probeem hoeft te zijn. De koppies staan erg goed. Niemand is echt onder de indruk, dit is gewoon een voetbalwedstrijd als alles andere, dat het een hoofdklasser is maakt niets uit. Ze zitten nog vol energie, zijn strijdbaar en luisteren aandacht naar Jeroen.
Tim en Jasper keren terug in het veld en Bram (l) is nu reserve. Meteen een wake up call, vanaf de aftrap, combineert Jonathan zich richting Tom en knalt op de paal. Het (b)lijkt een afleidingsmanoevre te zijn want de minuten daarna zijn echt voor SVF. Rens strooit met mooie(diepte)pasjes en Tim, Bram (r) en Sem zelf komen steeds vaker in kansrijke positie. Na twee schoten en een mooie rush van Bram (r) die wederom iets te ver voor zich uitspeelt valt dan toch de verdiende 1-1. Ook deze keer een ware frommelgoal maar die tellen ook. Bram (r) heeft 1 ding heel goed onthouden wat Jeroen hem ingeprent heeft na de wedstrijd tegen CDW, snel indribbelen bij een uitbal, tikke opzij en gaan. Of hij dat altijd helemaal volgens de regels toepast geen idee, maar het werkt wel, hij wurmt zich er langs en schiet op goal. De bal gaat via de keeper door maar blijft net voor de lijn liggen, waar de verdedigers van Jonathan hem niet goed wegkrijgen. Gelukkig geen enkel probleem voor een goed meegelopen Tim, 1-1.
Het spelt golft daarna op een neer, Tom moet een aantal maal flink aan de bak en mede door goeduitkomen en hulp van Rens en Sem weet hij zijn doel verder schoon te houden. De mooiste uitbraak komt over rechts, waar Rens, Jasper bereikt die zichzelf mooi vrijspeelt, de bal binnen kan houden en ondanks meerdere spelers van Jonathan mooi kan opstomen over de rechterkant, waar hij net niet Tim weet te bereiken. Stand 1-1 na 30, minuten, laatste kwart, Rens naar de kant en Bram (l) er weer terug in.
En Bram (l) maakt meteen de beste en belangrijkste overtreding van de middag. De beste omdat de scheids gewoon laat verder spelen en de belangrijkste omdat dit het kantelpunt is in de wedstrijd. Hij bezorgt de bal daarmee bij Sem, die uithaalt en de keeper rechts net onder de kruising kansloos laat met een schitterend schot 2-1. Mooiste om te zien? De ontlading bij de spelers zelf ze zijn echt blij voor en met elkaar. Ze zijn ook fysiek niet onder de indruk van de over het algemeen fysiek grotere en sterkere tegenstanders. Als je kijkt hoe “De Brammetjes” (samen by far de kleinsten op het veld) rennen, schouderduwtjes uitdelen, tackelen etc top. Speciaal compliment hier voor Rens. Vorig jaar speelden we ook tegen dit fysieke team en had hij het best zwaar achterin, vandaag staat hij als een huis, schuwt de fysieke duels niets maar nog mooier weet het vaak met zijn snelheid voeballend op te lossen waarbij ook de keeper goed betrokken wordt, mooie ontwikkeling.

Jonathan heeft zijn beste keeper er als laatste ingezet. Dankzij meerdere mooie reddingen weet hij onze aanvallers van scoren af te houden. Maar de aanhouder wint, Jasper weet op links Bram (r) te bereiken, die zich vrijspeelt en voor kan zetten naar Tim, die wederom goed op zijn plek staat en de 3-1 op het bord zet. Het slotakkoord is echter voor ons en niet onbelangrijk. Het hele jaar leeft het fenomeen “kopgoals” nogal in de groep, geen idee waarom maar onderling wordt minitieus bijgehouden wie er “hoe vaak” met zijn hoofd gescoord heeft. Rens komt er in deze discussie meestal slecht vanaf………hij neemt namelijk de corners! Maar…….de 4-1 is een kopgoal. Dankzij goed storen van Bram (l) bij een “indribbel” van Jonathan, komt de bal bij Sem die een mooie steekpass naar links geeft, helaas net te hard maar via een Jonathan-been toch een corner. Bij afwezigheid van Rens trapt Bram (r) de corner en die lepelt hem panklaar op het hoofd van Jasper, die netjes de 4-1 eindstand binnenkopt.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy