Drieklapper Freek bezorgt SVF de winst bij SVP

08 Mar 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Zaterdag 5 Maart was een belangrijke dag voor SVF 1. Nadat we de afgelopen drie weken zowel de nummer 1 alsook de nummer 2 en zelfs de nummer 3 van de competitie mochten bestrijden, was nu een wedstrijd aan de orde tegen een tegenstander waar we meer kansen tegen zouden hebben. Althans: dat was toch wel de gedachte bij spelers, staf en ook bij de trouwe supporters die ook nu weer present waren op een zonovergoten sportpark “de Groene Velden” in Veenendaal. Dat het alsnog niet een makkelijke pot zou worden dat wist iedereen ook wel, zeker omdat enkele belangrijke pionnen niet aanwezig waren, waaronder Nick, Rigino en ook Bas. En ook is bekend dat wij bij SVP maar heel weinig punten opgehaald hebben in het verleden. Ook vandaag stonden er bij SVP weer “forse mannen” klaar om te trachten de punten (bij deze overigens leuke club) thuis te houden. Gelukkig werden de “loze” plekken bij SVF goed ingevuld door Rik, Lucas en Vince. En ook was het veld vandaag best zwaar, waardoor wij met onze lichtere spelers in de loop van de wedstrijd toch wat in het voordeel waren zou blijken na afloop. Goed om te zien dat onze “reserves” met een gerust hart ingebracht kunnen worden.

Scheidsrechter van der Veer floot af voor het begin en laten we meteen maar iets zeggen over deze scheidsrechter: Veel respect heb ik voor deze man die al heel lang als scheidsrechter de velden  betreed en die we met regelmaat ook bij SVF mogen ontvangen. Ervaring genoeg dus, maar ik ben maar eerlijk wanneer ik zeg dat Dhr. van de Veer vandaag niet zijn allerbeste wedstrijd floot. Zijn kaartenbeleid kon menigeen niet goed volgen en een 100% penalty jegens Wahib werd ons toch duidelijk ontnomen. Supporters van SVP waar ik in de buurt stond moesten dit zelfs beamen. En toch houd ik mijn respect voor dhr. vd Veer, want zijn beslissingen hadden verder zeker geen invloed op de uiteindelijke uitslag van deze match.

We gaan weer even naar de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag, waarbij we meteen in de eerste minuut al Marcel met een goeie actie zien, om een grote kans van SVP onschadelijk te maken.  Gelukkig dachten we nog: we zullen toch niet weer heel snel op achterstand komen. Totdat in de 5e minuut de nummer 10 van SVP geheel vrijstaand de 1-0 binnen kon schieten. En op dat moment ga je dan toch weer denken in de sfeer van: wéér een snelle achterstand en wie moet bij ons in hemelsnaam de bal in het netje achter de keeper van SVP zien te krijgen? In de 7e minuut wel een hele goeie actie van scheids vd Veer met een voordeelregel (na een fikse overtreding van SVP) waarbij Rik een kans krijgt. De bal wordt tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop krijgt Lucas een 100% kans om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar de bal gaat tot ontzetting van geheel SVF over het doel. Er volgt een periode waarin SVF laat zien dat we vandaag geen genoegen willen nemen met weer een nederlaag. Met name Wahib met zijn balvastheid en zijn overzicht laat zien belangrijk te zijn voor het elftal. Een pass van Wahib waarbij Lucas op kan stomen naar het doel, wordt met een overtreding gestopt.  In dergelijk situaties zou een gele kaart toch minimaal van toepassing moeten zijn, echter de kaart werd niet getoond. Er volgt weliswaar een vrije bal voor SVF, maar deze werd slecht genomen door Rik. Er volgen over en weer wat kleine mogelijkheden, totdat net voor rust de nummer 10 van SVP weer een giga kans (gelukkig voor ons) om zeep hielp. Geheel vrijstaand schiet hij ver over. En zo bleef het 1-0 bij de rust, waar het ook 2-2 had kunnen zijn….

Naar mijn stellige overtuiging is hier toch wel degelijk iets te halen in de tweede helft. Ondanks het verhaal van de trainer van SVP welk via de pers mij ter inzage is gekomen, heb ik geen grote verschillen gezien voor wat betreft het voetbal in de eerste helft. “Met minimaal 4-0 of zelfs 5-0 had SVP voor moeten staan” verteld hij, maar dan vraag ik me toch echt af of we naar dezelfde wedstrijd hebben zitten kijken….? Maar vooruit…: respect blijven houden en iedereen mag zijn eigen mening hebben zullen we maar zeggen, even goeie vrienden.

Met best wel redelijk voetbal en vooral met heel veel strijd gaat SVF de tweede helft in. Ik kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat met name de conditie van SVF (met de lichtere spelers) op dit veld beter uit de verf komt. SVF is gewoon iets beter nu en met schotjes van onder andere Lucas en Freek bestoken we het doel van SVP, zonder groot gevaar. Zonder groot gevaar dus, maar we creëren dus wel degelijk kansen vandaag. In de 51e minuut volgt de situatie waar we het eerder over gehad hebben. Wahib wordt duidelijk voor iedereen gevloerd in het 16 meter gebied. Alleen onze leidsman van vandaag ziet het anders en dat vonden dus zelfs supporters van SVP best wel vreemd. Maar goed…., ook scheidsrechters mogen fouten maken en het siert SVF dat zij doorgaan met hun betere spel. Vanuit de dugout wordt het strijdplan enigszins aan gepast, waarbij Bart de punt in gaat samen met Freek en zo zakt Wahib iets verder terug om van daaruit onze spitsen te bedienen. En zo ontstaat onder andere een prima kans voor Freek welke deze keer nog geblokt wordt. Ook SVP krijgt zeker nog wel mogelijkheden en Jesse moet een keer ingrijpen met een gele kaart tot gevolg. Ik wil toch wel gezegd hebben dat de nummer 10 van SVP zich voor de zoveelste keer in de wedstrijd op een irritante wijze bemoeid met de leiding. Had ik de leiding gehad vandaag, dan was deze beste nummer 10 niet zonder geel de kleedkamer in gegaan. De actie van Jesse gaf wel aan dat SVF op verbeten wijze verder ging en zo langzamerhand in de gaten kreeg dat er minimaal een punt behaald zou moeten en kunnen worden. Alleen nog steeds stelden we ons de vraag: “oké een gelijkspel zou op basis van de tweede helft zeker verdiend zijn, maar wie gaat er dan scoren….?” In de 70e minuut kwam hier de verlossing bij weer een actie van Wahib, waarbij hij voor de tweede keer onderuit gehaald werd. En nu nam dhr. vd Veer wel degelijk de juiste beslissing: penalty! Het is Freek Scherpenzeel die plaats neemt achter de bal en hij laat de keeper van SVP kansloos. 1-1 en SVF neemt ook hier geen genoegen mee. Vol overgave gaan onze spelers verder om voor drie! punten te gaan en zo wordt het alsnog een wedstrijd met veel spanning en beleving. Ook SVP begrijpt dat er uit een ander vaatje getapt moet gaan worden om de punten alsnog thuis te houden.  Deze keer is het geluk aan onze zijde, tijdens een rommelige situatie voor het SVP doel, rommelt Freek in minuut 75 zijn tweede treffer binnen, oftewel 1-2!  Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar dat was toch echt nog niet zo. SVF moest nog stevig aan de bak om de overwinning mee te nemen, totdat Freek zijn hattrick (een echte!) volmaakt. Vanuit een prima aanval zet hij de 1-3 op het scorebord. Weer “wedstrijd nou wel echt gespeeld” zou je dan denken, echter SVF zou SVF niet zijn om het zich alsnog weer even heel moeilijk te maken. In een overtal situatie richting het doel van SVP doen we het gewoon niet goed en in de omschakeling weet SVP alsnog de 2-3 binnen te koppen. De spanning wordt nog even opgevoerd in de (terechte) extra tijd. Gelukkig blijkt ook die extra tijd tekort voor SVP en zo eindigen we met een prima overwinning, uit bij SVP! MOTM is uiteraard Freek Scherpenzeel met zijn fraaie hattrick en zo de auto-was-bon van sponsor Was by Duurstede verdiend. Maar vooral feit is;dat deze driepunter ook voortkomt vanuit een prima teamprestatie. Alle spelers, maar ook trainer en leiders (en ook een klein beetje de weer trouwe supporters) mogen hier een naam in hebben. Dit geeft de burger echt extra moed om de komende periode in te gaan. Op naar de bovenste plek in het rechter rijtje zou ik zeggen, vanuit een prima sfeer en een optimale wedstrijdmentaliteit!!

IMG_9743

Foto’s van Wim Terwint staan in een fotoalbum.

Aanstaande zaterdag de derby tegen Aurora uit Werkhoven. Ook dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden, die uiteraard ook meedoet voor de Hans van Echtelt bokaal. Ook het tweede en het derde en zelfs JO 19 spelen die dag thuis, reden vanuit de sfeercommissie om hier extra aandacht aan te schenken. DJ Chiel zal aanwezig zijn en een “special guast”zal om 22.00 uur zijn of haar kunsten vertonen…… ???Iedereen van harte welkom wanneer je van gezelligheid houd, dan gaan we er een mooi feestje van maken. (maar dan wel graag winnen van onze noorderburen….. ?)