DEV JO9-1 – SVF JO9-1

08 Oct 2019 | JO09-1

Kwart over acht vertrekken……….dus…….dat is toch even wennen, vooral voor de ouders van dienst. Geluk bij een ongeluk, de motor van de auto heeft niet eens de kans om echt warm te worden, want we spelen uit in Doorn. Bijzonderheden van vandaag. Onder 10-1 heeft een kwaliteitsinjectie nodig dus Rens speelt vandaag bij hen mee (en draagt meer dan zijn steentje bij aan hun 5-4 overwinning). Gelukkig kunnen we Bowie lenen van O9-2 die pas om kwart over tien hoeven te spelen. Dus met zeven spelers beginnen we aan de warming up. Bram is aanvoerder vandaag en Jasper is de startende doelman. 

Vandaag is het de topmatch van deze competitieronde. Vorige seizoen hebben beide teams hele spannende potjes tegen elkaar gespeeld. 6-5 verlies in de beker en 6-5 winst in de competitie. DEV heeft net als ons al haar wedstrijden ruim gewonnen, kortom game on.

De eerste aanval begint veelbelovend en de eerste minuut bouwen onze jongens aan een lange aanval die letterlijk over alle SVF-spelers gaat. Enige wat mist is de afronding, hun goede en vooral lange keeper redt prima en uit de tegenaanval is het meteen raak. Lange bal naar voren en met een mooi stiftje maakt de DEV-spits er 1-0 van.

En DEV houdt de druk er op, bij de aftrap verliezen wij snel de bal en voor ze het weten wordt er weer net naast het doel van Jasper geschoten. Wakker worden SVF!!!!! We zijn begonnen!!!!! Er zijn duidelijke wat opstart problemen,, de felheid is er (nog) niet, passing slordig en de boys laten zich een tikkie afbluffen in het veld, “dat is wennen, een tegenstander die zoveel tegengas geeft”. Voor ze goed en wel bekomen zijn van de schrik ligt nummer twee er ook in voor DEV. Een communicatiefoutjes tussen verdedigers en onze keeper wordt genadeloos afgestraft door de attente aanvallers van DEV 2-0.

Vanaf de kant ook mooi om te zien dat beide ploegen de afgelopen gewend zijn om veel aan te vallen, vrij consequent zijn aan beide kanten drie aanvallers ver voorin te vinden. Als je dan zoals ons alleen even niet de aanvallende partij bent dan betekent het alle hens aan dek voor de mensen achter in. Kortom de “gewone” speelstijl staat onder druk en ze worden gedwongen om deels uit een ander vaatje te tappen.

Ook de 3-0 valt snel en wederom een combinatie goed kort op de bal van DEV en iets te veel risico bij ons achter in, rondspelen met de keeper erbij loopt iets minder goed af en wordt vakkundig afgemaakt door de tegenpartij. Daarna volgen de eerste echte tegenstootjes van SVF. Bram rommelt wat op links, Dean kapt en draait maar heeft steeds een mannetje of 2-3 om zich heen maar het is Tim met het eerste echte schot op goal, wat helaas net naast gaat. Nadat Bram zijn wekelijkse waarom-zou-je-in-hemelsnaam-zo’n-harde-kopbal- kopbal gemaakt heeft mag DEV indribbelen, voorzet en via een onfortuinlijke Tim achter onze Jasper, die er een tikkie moedeloos van wordt. “Kop Jasper, kan gebeuren, we zijn niet lekker begonnen, maar drie van die vier goals zijn niet door DEV gecreëerd, schouders er onder en gaan!!!!”.

Maar wat een begin voor DEV. Vanaf de aftrap komt de eerste aanvallende druk van de groen shirts. Sem strooit met een van zijn goed doordachte pasje, bal komt via Tom bij Bram, die net naast schiet. De keeper van DEV besluit om kort uit te gooien en dat had hij beter niet kunnen. Dean jaagt de verdedigers op, verovert zelf de bal, speelt twee man en schiet beheerst binnen, klasse Dean en SVF staat eindelijk op het scoreboard, 4-1. Dat geeft de burger moed. Tim en Sem zetten samen een aanval op, Sem gaat goed door maar weet de bal uiteindelijk niet bij een aanvaller te krijgen.

De tegenaanval is echter weer dodelijk en wederom een schot van afstand waait mooi binnen 5-1. Op de een of andere manier komen onze jongens niet aan het onderdeel “schieten” toe. Dean kan gelukkig nog eens zijn eerdere goal kopiëren en tekent voor 5-2. Op het middenveld draait Bowie prima, geen last van podiumvrees. Uit een mooi aanval die start bij Tom, met daarin een lange solo van Sem, weet Dean de 5-3 te maken. Vanaf de aftrap gaat Bram er op Links vandoor maar na een mooie solo weet hij hem helaas niet succesvol af te ronden. Het is echt duwen, sleuren, trekken, en vechten voor elke meter bij ons, zonder dat we er echt goede kansen uitkrijgen, terwijl bij DEV elke uitval gevoelsmatig raak is. Het groene werkvoetbal levert echter wel de 5-4 op uit een assist van Tom (die uitschiet als keeper en Dean bereikt) maakt Dean nummertje vier. De hoop aan de kant is duidelijk terug en de jongens worden aangemoedigd om nog een tandje bij te doen. Met Bram en Dean voorop in de strijd worden er de nodige felle duels uitgevochten, maar alles fair.

Een van de DEV ouders/ leiders is het daar echter niet mee eens en loopt half briesend het veld in na een goede schouderduw van Dean. Niets van aantrekken Dean, zeker niet omdat de man in kwestie serieus last had van de bekende ziekte “meten met twee maten”. Voor zijn neus is een van de DEV spelers al een tijdje bezig met op zijn minst wat -gele-kaart-achtige-acties, maar die schijnt hij niet gezien te hebben. Geeft niets, omdraaien en weer doorgaan. Met Jasper als verse kracht op het middenveld hebben we een extra motor er bij. 

Het vele jagen en harde werken eist ook zijn tol. En achterin komen we regelmatig een mannetje te kort. Bram, Tim en Sem weten veel aanvallen in de kiem te smoren, maar DEV weet goed te profiteren van onze slordigheden. In no time wordt er voornamelijk via schoten op afstand , de zesde, zevende en achtste goal gescoord door DEV en bij nummer acht was Bram wel erg behulpzaam door wat ongelukkig door het doel voor iemand uit te willen kappen en wegdraaien. Hierdoor loopt het verzet en de hoop aan SVF kant een stevige deuk op. Gevolg? DEV krijgt meer ruimte om op onze keeper af te gaan en ze weten dat efficiënt om te zetten in goals. Tom wordt stevig (soms letterlijk, hij moet nog even kennismaken met de wonderspons van Jeroen) onder vuur genomen en hoe goed Bowie, Sem, Bram en Jasper ook hun best doen ze kunnen het tij niet meer keren. Na goed doorgaan van Jasper en Tim, scoort Dean nog een troost-treffer, maar uiteindelijk staat er een 12-5 eindscore op het bord.

Terecht? Zeker, maar de score doet niet helemaal recht aan de spanning van de wedstrijd. De voorzetten en felheid van Rens werden zeker gemist, maar overall lagen de ploegen veel dichter bij elkaar dan de uitslag doet vermoeden, maar wel met een meer dan terecht winnaar, De Elf Vrienden uit Doorn. Volgende week de laatste wedstrijd van deze korte competitie, thuis tegen Leersum.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy