DEV Doorn JO13-2G tegen SVF JO13-1

25 Feb 2018 | JO13-1, Pupillen

Op 24 februari om 10.15 speelden we uit een bekerwedstrijd tegen DEV Doorn. Het was een koude ochtend, maar gelukkig met volop zon. Jammer genoeg waren er drie van ons niet bij, omdat de krokus vakantie net was begonnen. Gelukkig mochten we drie spelers van de JO13-2 lenen, daar zijn we heel dankbaar voor. We hadden er allemaal zin in om dit team uit te schakelen en weer een ronde verder in de bekercompetitie te komen.

Wij mochten beginnen met de aftrap. Na een paar keer overspelen werd de bal al snel afgepakt door de tegenpartij. We konden de bal nog net over de achterlijn weg werken. Corner voor DEV, de bal konden we weer wegwerken bij de zijlijn, weer een corner van DEV. Deze keer een in draaiertje waarvan we dachten dat onze keeper hem net voor de lijn het tegen gehouden, maar de scheids keurde het goed als een doelpunt. 0-1 voor DEV Doorn.

We waren waarschijnlijk nog niet helemaal wakker want even daarna scoorde de tegenpartij weer. 0-2, en ze waren nog niet klaar met ons. We zagen al snel dat hun linksbuiten heel snel was dus was het lastig hem altijd tegen te houden. Hij kwam er daarom langs en tikte hem langs onze keeper. 0-3 DEV. Nu waren wij aan de beurt. We gingen en de tegenaanval en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Finn net niet helemaal recht voor het doel, hij zag dat Jasper er beter voor stond dus hij speelde hem naar Jasper en die scoorde hem voor open doel. De grensrechter had gezegd dat het buitenspel was maar de scheids had het beter gezien en telde het als een goal. 1-3.

DEV maakte de laatste minuten van de eerste helft nog een actie naar voren. Een schot op ons doel waar Duncan, onze keeper, net niet bij kon. Hij zou naast gaan maar bij de doelpaal stond nog iemand van de tegenpartij die hem intikte. Gelukkig voor ons werd het doelpunt afgekeurd door buitenspel.

De tweede helft. Door de korte break waren we wakker geschud en we speelden beter dan in de eerste helft. Ondanks dat we beter speelden kwamen ze er nog wel langs. Hun linksbuiten rende ons eruit en hij kreeg een vrije kans op het doel, dat jammer genoeg een goal werd. 1-4 voor DEV Doorn. Nu waren wij weer en we kwamen er langs. Rens schoot op het doel maar de keeper kon hem nog net tegenhouden. De keeper had hem niet klem en Finn stond daar ook nog. Dus die tikte hem onder de keeper door, 2-4.

Toen kwamen er een tijdje geen doelpunten meer, beide kanten wisten de bal tegen te houden totdat wij een corner kregen. De bal kwam mooi bij het doel en landde daar op de grond. In alle chaos schoot Sam hem recht het doel in: 3-4. Nog maar twee minuten dus we probeerden er alles aan te doen het gelijk te maken, maar we kregen de bal er niet meer in.

Eindstand: 3-4, jammer. Volgende keer beter.