Derby’s

22 Aug 2021 | Laatste Nieuws

Het seizoen 2021-2022

De nieuwe indeling van ons eerste voor het seizoen 2021-2022 kennen we inmiddels wel, maar tegen wie we gaan starten weten we nog niet. Het worden gewoon allemaal derby’s! Voetballen dus tegen echte dorpsclubs, waarbij we vele bekenden tegen zullen komen in het veld, maar vooral ook in de kantines en in de bestuurskamers.

Ik heb mijn oor eens te luister gelegd en moet vaststellen dat de meningen verdeeld zijn ten aanzien van het voetballen tegen “naaste buren”.

En dan probeer ik voor mezelf duidelijk te krijgen waarom sommigen daar tegenop zien.

Natuurlijk: in derby’s komen vaak andere krachten naar voren, dan wanneer je speelt tegen een “verre”, of min of meer onbekende tegenstander.

Maar wat is er nou mooier om derby’s te spelen denk ik dan, met veelal toch behoorlijk meer publiek langs de kant en vooral ook meer beleving. Ik denk dan bijvoorbeeld terug aan de wedstrijden tussen S.V.F. en E.M.S. destijds, waarbij ooit ook  nogeens onze beste spits aller tijden Corry Kosterman de euvele moed had om van S.V.F. naar E.M.S. te verhuizen. We praten dan over de “jaren zeventig”, zijnde de jaren dat S.V.F. en E.M.S. in de “grote bond” speelden, waar veel van onze buren toen nog enkele klassen lager acteerden.

Gelukkig was er destijds nog geen Facebook, waarop Corry de huid vol gescholden kon worden gelijk Steven Berghuis, die van Feijenoord naar aartsrivaal AJAX is vertrokken………

Stel je voor zeg, dat de vrouw en kinderen van Corry dergelijke bagger toentertijd mee hadden moeten maken, ik moet er niet aan denken.

Zover ging het destijds gelukkig niet dus, hoewel de kranten er toen wel vol van stonden.

 

Maar wat is het dan? dat sommigen er zo tegen opzien om komende jaar al die dorpsderby’s te spelen. Zou het soms kunnen zijn dat er nog wat sentiment zit van vroeger? Vroeger dus, toen we met S.V.F. toch wel (samen met E.M.S.) de toon aangaven in de Kromme Rijnstreek. “Vroeger”, toen we “hoger speelden” dan Dorestad, Aurora, Beverweerste Boys, S.V.L, ’t Goy, Odijk, SVMM, DVSA, Schalkwijk en S.V.W.?

De tijd dat er spelers vanuit Wijk bij Duurstede bij “ons” kwamen voetballen omdat het niveau gewoon hoger was? De tijd dat wanneer we 10 keer tegen onze naaste buren zouden spelen, wij negen keer als winnaar uit de strijd zouden komen?

Zou het moeilijk zijn om te erkennen dat die tijden al lang vervlogen tijden zijn? Zou het zijn omdat sommige buurclubs ons gewoon voorbij gestreefd zijn? Zou het zijn dat wij tegenwoordig gewoon heel moeilijk kunnen winnen van onze buren?

 

Laten we er maar niet over speculeren. Ik ben er maar duidelijk in: ik zie inmiddels persoonlijk wél met heel veel genoegen uit naar komend seizoen. Lekkere derby’s uitvechten, hoewel ik ook wel weet dat dit “uitvechten” voor spelers tegenwoordig veel minder telt. Spannend uitzien naar hoe de buren zich versterkt hebben met veelal spelers vanuit hun eigen gelederen. A-junioren (zo noem ik ze nog steeds) die de stap gemaakt hebben naar het eerste. Gesprekken met ouwe bekenden over jaaaaren terug, toen alles uiteraard nog veel beter was……..

De jaren van alleen de KPJ en de voetbal…. en verder gewoon niks…. (nou ja: het SOL toernooi in Werkhoven dan nog wel natuurlijk..)

 

Tijden veranderen! En dat zag ik gisteren op ons sportpark. Onze derde elftal speelde daar een “vriendschappelijk potje” tegen een team van C.D.W. Twee teams waarvan iedereen elkaar goed kent, net als destijds in de jaren zeventig tussen S.V.F. 1 en E.M.S. 1.

Het ging er best fanatiek aan toe, zonder dat de scheidsrechter fors op diende te treden. Er was minder publiek, maar het was wel gezellig. Beide teams wilden winnen, net zoals het hoort en ik heb er met genoegen naar gekeken.

Na de wedstrijd dronken ze samen een biertje en sterker nog: na enige tijd vertrokken ze gezamenlijk naar een locatie waar ze samen van een gezellige BBQ mochten genieten, zowel de S.V.F.ers als ook de spelers van C.D.W.!

Zo kan het dus ook!! En ik zou me voor kunnen stellen dat komend seizoen dit tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Zo een goeie zaak zijn: S.V.F. – Schalkwijk, ondanks de uitslag een gezamenlijk BBQ na afloop voor spelers en supporters….

 

Ik ben u nog de uitslag van de wedstrijd verschuldigd: S.V.F. – CDW  4-2!

(Betrap ik me er nou op dat ik van die uitslag nou nog het meeste van genoot…….???)

 

Ik wens iedereen hele leuke dorpsderby’s toe!

 

Groet,

Kees Mocking

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy