De gelukkigste wint: Faja Lobi-KDS – SVF 2-3

15 May 2023 | SVF 1

Vandaag voetballen op hoog niveau. Maar dat “grapje” is natuurlijk al door heel veel andere clubs en spelers gemaakt en betreft “afgezaagd nieuws”. Op het dak van Ikea heeft Faja zijn accommodatie en daar is niks mis mee. Wel een kantine met een zeer matige akoestiek viel mij op, mogelijk kunnen ze daar ooit nog iets aan doen. Verder is Faja Lobi KDS een leuke club waar wij altijd op een prima manier ontvangen worden en onze wedstrijden doorgaans behoorlijk sportief spelen. Van andere clubs hoor ik nog weleens dat dit soms niet helemaal strookt met onze ervaringen, maar dat nemen we dan maar voor kennisgeving aan. Ook vandaag was het weer goed toeven op dit niveau bij Faja, vooral ook door de heerlijke versnaperingen welke daar te koop zijn. Samen met broer Gerard had ik bestuursdienst en omdat we de auto in de verkeerde parkeergarage gestald hadden, mochten wij vooraf (en voornamelijk door onwetendheid van deze “dorpse jongens”) met een forse wandeling in de benen het sportpark uiteindelijk bereiken. Ook hier kwamen we weer oude bekenden tegen, bijvoorbeeld Roland Grando die nog onze dames ooit getraind heeft. Ik meldde Roland dat wij als bestuursdienst optraden en zo ging hij even hun voorzit(st)er optrommelen, welke al snel te kennen gaf dat Faja een bestuursdienst “niet gewend is”, en daar ook eigenlijk niet meer aan doet. Ook goed… is dan onze reactie, maar wel jammer.

We gaan naar de wedstrijd en we kunnen nu al zeggen dat dit weer een enerverende wedstrijd werd, met veel verrassing en een bijzondere afloop. Scheidsrechter Evers gaf hier leiding aan en we kunnen daar meteen heel kort over zijn: prima gefloten door deze man! Rustig en zonder poespas trad hij op en dat had zeker zijn weerslag op de spelers. Waar men het (uiteraard) soms niet eens was met zijn beslissingen, dwong deze scheids door zijn optreden wel respect af. Geen gepraat en geen gedoe: fluiten waar nodig en duidelijk zijn was zijn manier van leiden. Even tussendoor: we mogen dit seizoen sowieso best tevreden zijn met de scheidsrechters is mijn mening en dat mag ook weleens gezegd worden.  Bij deze dus 😊 beste scheidsrechters van dit seizoen!

Er ontstond zo een aardig potje voetbal met kansen en mogelijkheden voor zowel Faja alsook voor SVF. Reeds in de 4e minuut een aanval via Freek Scherpenzeel, waarbij Rik van der Mispel maar net een stukje tekort komt om af te ronden. S.V.F. pakt “de lead” in met name het eerste kwartier en krijgt ook mogelijkheden om te scoren. Het is echter Faja dat in de 18e minuut de grootste kans krijgt: een diepe bal word niet goed verwerkt en de nummer 14 van Faja komt 1 op 1 voor Marcel te staan, maar schiet gelukkig voor ons voorlangs. Faja komt beter in de wedstrijd, waarbij ik me niet kan onttrekken aan het feit dat we dit zelf veroorzaken. Met name in de opbouw van achteruit zijn we zeer onnauwkeurig met de passing. Geheel onnodig leveren we keurig netjes en erg sociaal de ballen in bij de spelers van de thuisclub. Zelfs een ingooi geven we rechtstreeks aan onze tegenstander van vandaag. Toch krijgt ook SVF mogelijkheden en zeker een aanval tussen Edwin van Rooijen, Mick van de Bildt en Freek had meer verdiend. Op een vervelend moment, drie minuten voor het rustsignaal komen we op achterstand. Slap verdedigen zorgt er voor dat de nummer 9 van Faja kan scoren en we hoeven niet te zeggen dat dit eigenlijk geheel onnodig was.

Tijd genoeg om dit recht te zetten, hoewel Faja Lobi de tweede helft behoorlijk scherper begon dan SVF. Het balbezit was dan ook meer voor en bij Faja, maar wij kregen toch de betere kansen. Zowel Mick van de Bildt alsook Rik van der Mispel gingen daar beiden nog te lankmoedig mee om. Duidelijk werd wel dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was en dat uitte zich in schoten op doel van Rigino Odijk en ook Jesse Bongers. Individueel beschikt Faja over best goede spelers, waarbij de nummers 4, 8, 9 en 11 vooral opvielen. Echter: SVF staat bekend om zijn team-mentaliteit en af en toe kunnen we ook echt wel aardig voetbal laten zien. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de 75e minuut toen een prachtige aanval tussen Najib el Makrini en Vince van Ee bekroond werd door Rik van der Mispel. 1-1 werd het dus en Rik weet de laatste tijd menig doelpunt te noteren. Een schot van Roy van de Bildt wordt nog van richting veranderd, maar treft zo geen doel. In de 35e minuut een prima omschakelmoment van SVF, waarbij Najib met een fraaie bal Freek vrij weet te zetten voor het doel. Freek laat deze kans niet onbenut en zet gedecideerd de 1-2 op het bord. Faja moet nu echt komen, want willen zij nog titelaspiraties behouden, dan moet er gewonnen worden vandaag. En Faja komt dus ook met druk naar voren. Er volgt een hectische periode waarbij Faja zowel de lat als ook de paal in het spel weet te betrekken… Een lastige periode voor SVF, maar het loopt gelukkig goed af. En zo hopen we de overwinning over de streep te trekken, maar ook vandaag zit het venijn in de staart van de (wed)strijd……

In de 88e minuut volgt een corner voor Faja welke weer door de nummer 9 tot doelpunt getransformeerd wordt. De gelijkmaker op 2-2 dus en eerlijk gezegd is dit een stand welke best wel de verhoudingen op een juiste manier weergeeft. Maar nóg was het hiermee niet gedaan en bleef het spannend tot en met de blessuretijd. Bij een aanval van SVF wordt niet goed ingegrepen door Faja en Freek weet de bal via een subtiele actie bij de vrijstaande Rik te krijgen. En Rik is de laatste tijd in de “scorende mood” en zo zet hij in de 90e minuut de 2-3 als eindstand neer. Want de prima scheids laat nog wel terecht een aantal blessureminuten doorgaan, maar de 2-3 blijft staan. En zo werd het voor ons een leuke middag op het dak van IKEA en voor Faja uiteraard een stuk minder, zeker ook gezien de andere uitslagen. Feit blijft dat we een interessante en vooral ook sportieve match gezien hebben. Het was zeker niet allemaal goed voetbal wat we mochten ontwaren vandaag, maar wel een leuke en verrassende pot, met weer een voor ons prima einduitslag.

Op de terugweg wisten Gerard en ik op een kortere manier de auto te bereiken en resumerend kwamen we toch wel tot de conclusie dat “we” (SVF dus) een promotieplek tegen “de kleintjes” hebben laten liggen. Voor-zover je natuurlijk DVSA, ‘t Gooi en Vechtzoom “kleintjes” kunt noemen.  Nog 2 wedstrijden nu, eerst thuis tegen ’t Gooi en de laatste wedstrijd uit naar tegen OSO. Lekker het seizoen uitvoetballen en in theorie nog een zeer minimale kans op een periode? We gaan het beleven.

Kortom: leuke en sportieve middag gehad op het dak bij Faja Lobi KDS, interview met Najib die bij alle doelpunten een groot aandeel had, MOTM uiteindelijk Freek Scherpenzeel, op zich wel een verdiende maar uiteindelijk wel gelukkige overwinning, doelpunten Freek en Rik 2x, goede scheids en geen vervelend gedoe zoals bij Groningen en FCU… Steeds meer wordt amateurvoetbal nóg leuker dan onze betaalde sector.