CDW JO9-2 – SVF JO9-1 31-8-2019

17 Sep 2019 | JO09-1

Geen bekervoetbal dit jaar voor onder negen? Helemaal prima, maar wie heeft bedacht de competitie te laten beginnen terwijl de zomervakantie nog bezig is. Kortom personele crisis, niet bij ons maar bij alle jeugdteams. Dean is nog op vakantie, Tom is net op tijd terug en omdat SVF JO10-1 ook een uurtje later bij CDW speelt kunnen wij Gijs “lenen” voor onze eerste competitiewedstrijd en wat voor een. Meteen een topper tegen de buren uit Wijk dus op naar CDW. 

Nieuw team, nieuwe spelers, nieuwe trainers, twee keer in de week trainen vanaf nu, niveautje hoger (2e klasse), nieuwe competitie opzet (Drie rondes), veel nieuwe clubs, veel streekderby’s maar vooral veel enthousiaste en ongeduldige SVF voetballers, wat duurde die zomerstop lang. Die werd nog deels opgevuld met nieuwe scheenbeschermers, nieuwe voetbalschoenen en voetbalshirtjes van bekende clubs………..maar wat zijn ze blij dat het nu echt gaat beginnen, laat de competitie maar beginnen. 

Aan het slot van de vorige competitie hebben onze jongens nog een paar oefenpotjes gespeeld tegen CDW en ondanks dat de teams van CDW 1 of 2 niveau’s hoger speelden werd er goed tegenstand geboden, meteen een topper voor de boeg dus. Keepers van vandaag Jasper en Tom met in het veld Tim, Rens, Bram, Sem en Gijs. Aanvoerder van vandaag Rens. Ooit meegemaakt dat spelers bijna bedelen om de wastas mee te mogen meenemen naar huis? Nee? Verbind het aanvoerderschap aan degene wiens ouders de was doen en de wastas is weg voordat je het weet. 

Vanuit het startschot vliegt de groene brigade er meteen in en voordat CDW weet dat de wedstrijd goed en wel beginnen is, staan ze met 0-3 achter door doelpunten van Tim en Bram (2). Wat meteen opvalt is dat de jongens ondanks dat ze nog maar een paar keer met elkaar getraind hebben elkaar opzoeken, betrekken in actie, (proberen) samen(te)spelen en elkaar wat gunnen en daar ook graag een stapje extra voor zetten. Het is ook even zoeken en soms onwennig rondkijken wat de trainer exact van je verwacht op die positie in het veld. Door regelmatig van positie te wisselen probeert Jeroen ze ook de verschillen plekken en de bijbehorende verantwoordelijkheden te leren. Leuk om te zien de jongens daar mee omgaan, ze leren en vooruitgaan. Zelf brengen ze duidelijke de hoge corner (gemiddelde lengte 1.35m) en kopballen in, via de trainers komen duidelijk het samenspelen, om je heen kijken, (mee-)verdedigen mee. Al is dat laatste af en toe nogal onwennig aangezien de meesten vorig seizoen vooral ook druk waren met aanvallen. 

Vandaag is het echter prijsschieten, het krachtsverschil tussen beide teams is simpelweg te groot. In de oefenwedstrijd tegen Driebergen (1e klasse 13-3 winst) was dat ook het geval maar nu is er echt geen houden aan. SVF krijgt zeeën van ruimte, waardoor bijvoorbeeld Tim meer dan voldoende ruimte krijgt om zijn specialiteit er uit te gooien, passeren op snelheid en dan verwoestend uithalen met rechts uit een onmogelijk hoek. Rens vorig jaar vooral opkomend van achteren voelt zich als een vis in het water op de rechterkant en is vandaag de absolute koning van de assist, zeker zes stuks komen van zijn voet. Op het middenveld (en ook verdedigend) heersen Sem, Jasper en Tim. Elkaar vinden lukt nog niet altijd maar de ouders aan de kant worden met grote regelmaat getrakteerd op leuke combinaties, en voorzetten die doelpunten gepromoveerd worden. Daarbij houden de keepers van dienst hun doel goed schoon bij de sporadische uitval van CDW. Na de eerste vijftien minuten en de belangrijke 4-0 van zijn schoen wordt Gijs dan ook bedankt, dit gaan we vandaag ook wel met zijn zessen redden.. Eindstand 2-17 winst voor SVF de punten gaan mee Cothen. Aan scorende vermogen is in de volle breedte geen gebrek, doelpuntenmakers van vandaag: Tim vijf, Sem één, Jasper drie, Rens één, Bram zes en een eigen doelpunt. Om er toch 1 doelpunt uit te lichten dan maar de mooiste van de middag de “doorslaggevende” 13-1. CDW komt in het tweede deel van de wedstrijd bijna niet meer van de eigen helft. Op het middenveld stoort Tom goed, waardoor Sem uiteindelijk in bal bezit komt en kan opstomen. Zijn actie resulteert in een corner die door onze aanvoerder Rens hoog voor de goal geslingerd wordt, waar Bram als kleinste van het stel hard en hoog in het doel kopt

Gaat alles dan meteen goed. Zeker niet, het is nog onwennig met elkaar, wie loopt waar, wat verwacht de trainer nu precies, waar sta ik het in veld legio verbete punten. Maar dat is waarschijnlijk de echte winst van vandaag. Onze mannen gaan er vol voor, scorend vermogen in overvloed, hebben duidelijk geluisterd naar hun opdracht, blijven voetballen en creëren kans na kans, die verbeterpunten maken het hopelijk alleen maar beter straks en daar kunnen trainers Jeroen en Bart vol mee aan de slag vanaf maandag. De scherpte bij coach Jeroen blijkt er tijdens de wedstrijd ook nog niet helemaal te zijn………een keer of zes geeft hij een van onze jongens de opdracht om bij “dat meisje” van CDW te gaan staan als hun keeper uitschiet…….je begrijpt het al………..en duurt ook even …….maar in het derde kwart roept uiteindelijk dan toch een van de CDW-ouders dat het hier toch echt geen meisje betreft maar een jongen………………

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy