10 Apr 2016 | Pupillen

Zaterdag 9 april 2016, vandaag stond de derby tegen CDW F4G op het programma.

We wisten van te voren dat zij nog steeds 0 punten hadden behaald maar dat zegt niets voor deze derby want dan spelen er altijd andere belangen een rol. We gingen met een complete selectie naar Wijk, een aantal jongens hadden echter wel een paar pijntjes zoals Sem met zijn rechter hamstring en Jurre met zijn buik maar ondanks dat wilden ze toch voetballen.

We begonnen vandaag met Dustin in het doel en Jurre en Sven op de bank. Jari mocht het als eerste in de spits proberen maar werd niet echt in stelling gebracht. We mochten vandaag weer lekker op echt gras spelen alleen leek het wel of de koeien er net waren afgestuurd want de mat was alles behalve strak, dus dit was voor ons team een extra handicap maar we lieten ons niet kisten en gingen vol voor de winst.

De eerste helft was er volop strijd tussen ons en CDW zonder dat er veel kansen waren. Net voor rust was het echter Jurre die na een goede aanval op de paal schoot en hem lekker in de rebound in de touwen joeg, 0-1 SVF!!! Dit was wel even lekker zo net voor de rust.

In de rust spraken we af dat we nu door moesten gaan en dit niet meer uit handen mochten geven. Jari stond daarom de tweede helft laatste man om te zorgen dat CDW niet in de buurt van Dustin kon komen. Na een aantal minuten in de tweede helft kreeg Jari de bal en schoot hem helaas op de paal. Dit was echter het sein voor ons om door te drukken en na een mooie aanval waarbij Jari de bal op Jurre speelde was het uiteindelijk Sem die met zijn grote teen net voor de keeper kwam en beheerst de 0-2 intikte!!!! We bleven met z’n allen goed werken en Beau kreeg 5 minuten voor tijd teveel ruimte van zijn tegenstander en haalde verwoestend uit en schoot de bal in de rechter bovenhoek, 0-3!!!

Wij vonden het toen wel genoeg en bleven geconcentreerd verdedigen om ons eigen doel leeg te houden. Na een paar minuten vond de scheids het welletjes en floot voor het eind signaal.