Bunnik – SVF, hoge ballen “nekken” SVF

12 Apr 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Voetbal is een prachtige sport juist omdat je niet de beste ploeg hoeft te zijn, om tóch wedstrijden te winnen. En de 4eklasse i waar wij deel van uitmaken, laat dat bijna wekelijks zien. Iedereen kan van (bijna) iedereen winnen. En toch sta je aan het einde van de competitie op de plek waar je hoort te staan is een aloude wijsheid. Heel soms (maar dan ook echt hééél soms) kan daar 1 (en nóg veel somser) 2 plekken verschil in zitten, maar nogmaals: bijna altijd sta je op de plek waar je uiteindelijk hoort te staan. Bunnik tegen S.V.F. liet zien dat we voetballend eigenlijk geeneens de mindere zijn van onze tegenstander, alleen in het voetbal komt het vooral ook aan op details. En de details werden door Bunnik gewoon wel beter uitgevoerd dan door SVF en dat kwam met name naar voren bij het verzilveren van de kansen.

Ik ben maar eerlijk wanneer ik zeg dat ik voorafgaand aan deze wedstrijd me eigenlijk al een beetje neergelegd had bij het feit dat we volgend jaar 5e klasse spelen. De punten-afstand tot Aurora en HDS is na afgelopen dinsdag inmiddels te groot geworden is mijn realiteit. Of had ik dat soms gedaan om bij mezelf voorafgaand aan de wedstrijd de spanning en de stress te verkleinen? Want die heb ik iedere keer nog wel degelijk kan ik je vertellen. Ik hoop echt telkens weer dat we punten pakken tegen welke tegenstander dan ook, want nooit opgeven is wel iets wat bij ons hoort en moet blijven!

Ik kwam op het sportpark “Tolhuislaan” Bunnik coryfee Gijs van Lunteren tegen en Gijs verteld mij eigenlijk hetzelfde verhaal wat ik zelf ook zou kunnen vertellen: “er zegt er voor vandaag nog een belangrijke speler af omdat hij thuis een Paasbrunche heeft…. en Pasen is pas volgende week…….” verteld Gijs me “en tegen Aurora laten ze zich in de laatste minuut verrassen en ringeloren met een tegendoelpunt….”  En ook : “we missen vandaag weer 5 man….ze zeggen zo makkelijk af tegenwoordig……..”

Ik ben denk ik iets meer realistisch van aard ben en ik denk dat Gijs dat eigenlijk ook wel is. We kunnen uren praten over vroeger en over nu, maar ook dan komen we er toch nooit uit. Het mooie is dát we er over kunnen praten, want de derde helft zijn we nog steeds erg goed in…….. Nogmaals: nu na de nederlaag tegen Bunnik heb ik me er bij neergelegd dat we volgend jaar 5e klasser zijn. Diverse anderen zullen dit niet leuk vinden en dat is hun goed recht natuurlijk. Ook ik vindt het jammer dat we Bunnik, Odijk en Aurora en ’t Goy geen tegenstand meer kunnen bieden en dat we het Hans van Echtelt klassement nu al op onze buik kunnen schrijven. Maar aan de andere kant: Kesteren, Lienden en onder andere  Uchtaen die club uit Wageningen, waren ook best leuke clubs.Liever bovenin meedoen in de 5e klasse dan voor degradatie spelen in de 4e. Overigens: niet voor de eerste keer verlengd SVF het contact met hun trainer, terwijl degradatie in het spel is. Maar nogmaals: over de door mij hier genoemde zaken mag iedereen anders over denken…..

Dan nog effe iets over de wedstrijd want dat zouden we bijna vergeten. Ook vandaag missen we weer 5 man, namelijk: Bas, Freek, Sander, Gijs en al voor langere tijd ook Najib. Maar ook dat is zo’n dooddoener, want geloof me: ook andere clubs missen vaak belangrijke spelers. Het mooie bij SVF is in iedere geval dat we terug kunnen vallen op andere spelers vanuit de selectie. Het eerste half uur voetballen we goed mee met Bunnik en pas in de 27e minuut weet Bunnik een ongevaarlijk schotje op Marcel af te vuren, waar wij al best een paar mogelijkheden hebben gekregen. Met name Bart laat weer zien dat hij in ons eerste hoort. Echter: in de 30e minuut volgt er een voorzet vanaf de rechterkant van Bunnik, welke ingekopt wordt door één van de lange spitsen van Bunnik. Van diverse mensen verneem ik dat er van buitenspel sprake zou zijn, maar we hebben hier nu eenmaal geen VAR en de 1-0 wordt dus niet terug gedraaid. Het spel blijft best heen en weer gaan, maar na de 1-0 gaat Bunnik wel makkelijker voetballen en krijgt kansen. Toch wordt met 1-0 de rust bereikt.

Na rust schiet SVF fel uit de startblokken en nadat Bunnik een kans mist volgt een prima omschakeling, waarbij Lucas gevloerd wordt. De scheidsrechter fluit erg laat, maar legt vervolgens de bal toch op de stip. Wahib gaat achter de bal staan en weet de gelijkmaker te scoren. In de 8e minuut wordt een foutje van Nando (die overigens een goeie wedstrijd speelt) niet afgestraft door goed optreden van Marcel. We gaan richting 70e minuut en Wahib weet Mick vrij voor het doel van Bunnik te zetten. En dan volgt dus het verschil tussen bijvoorbeeld Bunnik en SVF: waar Bunnik dergelijke kansen wel benut, laten wij hier de voorsprong liggen. En wat dit seizoen dan ook al vaker is gebeurd: 2 minuten later komt Bunnik op voorsprong door weer een (hoge) kopbal. Nick is inmiddels ingevallen voor Lucas en Nick doet dat hartstikke goed. Nog steeds zijn we écht niet kansloos met goeie acties van onder andere Rik, Wahib en Nick, maar we weten de gelijkmaker niet te forceren. Sterker nog: in de 84e minuut valt een corner met een fikse boog over Marcel heen rechtstreeks in het doel. 3-1 en vrij snel daarna volgt er nog een doelpunt van Bunnik zodat er uiteindelijk 4-1 op de uitslagenlijsten komt te staan.

Conclusie: een 4-1 eindstand waarbij mensen die het niet gezien hebben zouden kunnen denken: SVF weggespeeld? Maar dat is toch echt niet zo. Bunnik heeft (terecht) gewonnen door vooral hun lange mensen goed in stelling gebracht te hebben. Drie hoge ballen “nekken” SVF. Scheidsrechter was niet de beste die we gehad hebben, maar zeker ook niet slecht en daarvoor bedankt scheids. En hij werd ook weer goed geassisteerd door twee prima assistenten. Want hoewel het eerste doelpunt vermeend off-side zou kunnen zijn, is dat wel degelijk op twee manieren uitlegbaar. Wij zijn blij met Roland want hij doet dat gewoon uitstekend!! En ook vandaag kunnen we ons team voor de zoveelste géén verwijt maken t.a.v. werklust. Echt alles wordt getracht om een goed resultaat te halen. En geloof me: dat gaat ook zeker lukken, want er komen nog leuke potjes aan. Maar misschien zou het wel verstandig zijn om met iets minder stress de laatste 9 wedstrijden in te gaan. Liever bovenin de vijfde klasse dan onderin de vierde. Veel leuker voor een dorpsclub zoals wij zijn. Hoe vertelde die voorzitter van VVV Venlo ook als weer? Verliezen is niet erg, als het bier op is, dát is pas erg……….

MOTM wordt Roy van de Bildt, die na een moeizame eerste helft gewoon een goeie tweede helft laat zien. Gewoon lekker bezig blijven mannen, vrijuit voetballen en genieten van de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zaterdag tegen Oranje-Wit thuis om 14.30 uur!!