BONIFATIUSCOMITÉ PRESENTEERT NIEUWE PROGRAMMA

22 May 2019 | Laatste Nieuws

Jeugd, sport en muziek zijn opvallende ingrediënten in het jaarprogramma dat het Bonifatiuscomité Wijk bij Duurstede presenteert.

Bonifatius Cup

Uit Dokkum kreeg het comité de vraag of er vanuit Wijk bij Duurstede een voetbalteam kan deelnemen aan de Bonifatius Cup, op 30 en 31 mei. Een jong voetbalteam vanuit Cothen zal nu de gemeente Wijk bij Duurstede in Dokkum vertegenwoordigen. Er komen ook teams uit het Engelse Crediton, waar Bonifatius is geboren; uit Fulda, waar hij ligt begraven; en uit Woerden, waar hij in 720 als pionierende missionaris een kerk stichtte. Bonifatius werd in 754 bij Dokkum vermoord.

Lezing en zang

Na de zomervakantie staat op 7 september een Bonifatiuslezing door prof. dr. Anton Vernooij op het programma. En op 14 september komt er een workshop Zingen als Bonifatius onder leiding van Ronald de Haan. Verder wordt beoogd  op 13 oktober een schoolkerkdienst te houden die in het teken van Bonifatius staat. Nadere gegevens hierover volgen nog

Comité

De Stichting Bonifatius-Dorestad heeft een nieuw comité gevormd om in Wijk bij Duurstede aandacht te besteden aan haar historische band met Bonifatius. In het comité zitten mensen met zeer uiteenlopende achtergronden ‒ Lucas Boersma, Jan Offringa, Louis Wüllschleger ‒ aangevuld met de leden van het stichtingsbestuur: Kees Slijkerman (voorzitter), Frits van der Leije (lid) en Gerrit Taute (penningmeester).

Grondlegger van Europa

Op 15 mei is het precies 1300 jaar geleden dat de Engelse monnik de naam Bonifatius kreeg van paus Gregorius II in Rome. Zijn werk op het Europese vasteland begon in 716 met een reis naar Dorestad, het huidige Wijk bij Duurstede. Het was het begin van een werk dat hem de titel ‘grondlegger van Europa’ zou opleveren. In tijden van brexit is het gedenkwaardig dat juist een Engelsman grondlegger van Europa heet.

Bij de toren van de Grote Kerk aan de Markt in Wijk bij Duurstede is de aankomst van Bonifatius in 716 te zien in de reliëfsteen die in 2016 werd onthuld.

Meer over het Bonifatius-jaar: www.stucom.nl/bonifatius

voor meer informatie en interviews met leden van het Bonifatiuscomité kunt u contact opnemen met voorzitter Kees Slijkerman, 0343-576946, b29@stucom.nl

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy