Austerlitz – S.V.F. 1-1 en periodetitel verrassend voor SVMM

22 Nov 2022 | SVF 1

Het was een spannende competitiedag in klasse 5 B van het zaterdagvoetbal. Liefst 5 clubs waren in de race om de eerste periode te pakken, echter dan moesten de uitslagen wel “goed vallen”. Alleen V.I.O.D. had dit in eigen hand, maar uit bij Schalkwijk is het lastig om te winnen. En dat bleek achteraf dan ook en zo kon nummer vijf op de ranglijst SVMM er alsnog vandoor gaan met die titel. Dit maakt het trouwens wel erg leuk zo, want meedoen om de prijzen is toch wat sport een extra dimensie geeft. Tussen de nummer 1 en nummer 7 op de ranglijst, is er nu een verschil van 3 punten……… En zo blijft het waarschijnlijk nog wel effies leuk ook.

Uit naar Austerlitz dus en dat is meestal een “pittige” tegenstander voor ons. Een goeie ploeg ook zou blijken, met vooral voorin aardig combinatievoetbal. Reeds om 14.00 uur floot scheidsrechter J. Evenwel voor de eerste keer en kon de strijd beginnen. Al snel kreeg Austerlitz een behoorlijke doelkans, echter Marcel Laros wist met moeite zijn doel schoon te houden. Hoewel het spel op en neer gaat, is het toch S.V.F. wat in de eerste helft de betere kansen krijgt. Jesse, Rik en ook Bart laten de mogelijkheden echter onbenut. Ondanks dat Bart laat zien dat hij onze meest gevaarlijke spits is, kan ook Bart de 0-1 niet op het bord krijgen. Het ontbreekt deze eerste helft aan die éne juiste eindpass, welke nou eenmaal nodig is om iemand in scoringspositie te brengen. Dat neemt overigens niet weg dat er best goed gevoetbald werd, door beide teams. Want ook Austerlitz blijft gewoon goed meedoen en Marcel moet zeker af en toe handelend optreden.

Een goeie voorzet van Najib el Makrini had eigenlijk de 0-1 moeten opleveren. Bart kan net zijn hoofd er niet voldoende tegenaan krijgen, zodat de bal alsnog voorlangs het doel gaat. Een kwartier voor rust is er echt een prima fase van S.V.F. met onder andere een goeie kopbal van Regino Odijk, welke een half metertje naast de verkeerde kant van de paal gaat. De laatste 5 minuten voor de rust waren dan weer niet echt van “topklasse”, met weer matige passes en ook een erg onnodige gele kaart van Tim. Door te blijven praten nadat je bij een scheids geroepen bent, is niet handig Tim……

Ik zei het al: ook Austerlitz heeft handige jongens aan de bal. Met name de nummers 8 en 10 probeerden herhaaldelijk op te stomen richting S.V.F. doel, echter onze verdediging was vandaag goed op orde. Ook de nummer 4 van Austerlitz moet wel een héle goeie voetballer zijn, want die kon vanuit hun achterhoede en op 40 a 50 meter afstand telkens goed zien dat het geen buitenspel zou zijn voor de spitsen van Austerlitz. Althans: dat liet hij bij ieder vlag- en fluitsignaal telkens luid en duidelijk horen. Zeer irritant en ook een dissonant in een verder weliswaar stevige doch sportieve pot voetbal. En waar scheidsrechter Evenwel in andere situaties voor praten de gele kaart trok, mocht ook in de tweede helft de beste nummer 4 (en ook wel vanaf de bank…) daar gewoon mee doorgaan. Meteen maar iets over de scheidsrechter dan: ik moest van diverse mensen vernemen dat het zeer matig geweest zou zijn. En eerlijk is eerlijk, er zijn misschien betere leidsmannen, echter we waren het er wel over eens dat Dhr. Evenwel met zijn optreden geen enkele invloed had op de einduitslag.  We kunnen met z’n allen wel zeggen dat we jongere en betere scheidsrechters willen, maar zeggen jullie met z’n allen dan ook maar meteen waar die voor het oprapen zijn. En wanneer je dan in een wedstrijd heel erg af ga op je beide assistenten omdat je het niet meer helemaal kunt belopen, dan is daar op zich niks mis mee toch? Dat wij erg benadeeld werden door het zeer onterecht afvlaggen van een zuiver doelpunt, zullen we dat op de koop toe moeten nemen. Want eerlijk is eerlijk beste grensrechter van Austerlitz: daar bezorg jij je cluppie inderdaad een punt…….

We gaan door met de wedstrijd. Zowel Austerlitz alsook S.V.F. gaan in de tweede heft verder met waar ze in de eerste helft mee bezig waren, namelijk met best een (voor het publiek) aardige pot voetbal neer te leggen.  Gezonde strijd, met beiden de wil om te winnen en af en toe grote fouten, want dat hoort nou eenmaal óók bij voetbal. Zo’n fout overkwam Jesse Bongers (ik mag zijn naam gerust noemen, want Jesse weet het zelf ook wel dat dit niet goed was) die met een terugspeelbal een speler Austerlitz geheel vrij voor Marcel zette. Handen voor de ogen bij Jesse, Marcel die niet redden kan en 1-0 achter. En toch voelden we vandaag dat de wil om te winnen echt aanwezig was en S.V.F. gaf zich dan ook niet gewonnen. Freek Scherpenzeel komt voor Tim, Jesse zakt terug naar achter en zo probeert S.V.F. de druk op te voeren. En dat lukt in de veertiende minuut van de tweede helft. Een goeie aanval kan door de verdediging van Austerlitz niet goed verwerkt worden en Sander Mocking krijgt op een meter of 10 schuin voor het doel de bal. Sander geeft een voorzet, welke van richting veranderd wordt en in het doel verdwijnt : 1-1.  Althans: dit was de lezing zoals enkele spelers het graag in het verslag hadden willen lezen 😊😊😊  De waarheid was toch écht ietsje anders. Sander kwam inderdaad in balbezit schuin voor het Austerlitz doel en ik stond toevallig dicht in de buurt. Ik kon het gezicht van Sander duidelijk waarnemen en zeer verbeten haalde Sander uit. En waar een verdediger inderdaad nog wel de bal ietsje beroerde, had hij echter geen schijn van kans. Er zat “venijn en verbetenheid” in deze actie en er was nu de echte wil om deze bal in het doel te laten verdwijnen.   1-1 derhalve en dat was ook niet meer dan terecht.

Het bleef spannend vandaag en het spel blijft op en neer gaan. Eerst de actie van Najib die met een schitterend schot de keeper weliswaar kansloos laat, maar de lat beroerd. De van de lat teruggekomen bal wordt dus door Bart ingekopt en de 1-2 was duidelijk. Echter dan doet de grens van onze tegenpartij effe zijn “eerlijke kant” aan de kant en vlagt zeer ten onrechte voor buitenspel. Ik wordt boos, maar boos worden heeft natuurlijk geen zin. Zeker wanneer je weet dat scheids Evenwel ook nu weer gewoon 40 meter verderop staat……..en ook bij ons telkens op de assistent (Jeroen) afgaat. Eerlijk is eerlijk en ik ben ook niet boos meer grensrechter van Austerlitz…., want misschien had ik wel hetzelfde gedaan als jij…..  Ook Austerlitz krijg nog een enorme kans, maar gelukkig voor ons “kust” de ingeschoten bal de buitenkant van de paal aan en gaat over de out-lijn.

Al met al hebben we best een aardige wedstrijd mogen zien, met twee ploegen die probeerden te voetballen. Ook wel stevig af en toe, zonder dat er echt hele forse overtredingen waren met foutieve intenties. Scheidsrechter Evenwel wist in ieder geval wel de zaak in toom te houden met af en toe zijn vermanende toespraken. Wanneer S.V.F. dit voetbal door kan zetten, dan hoeven we echt voor helemaal niemand bang te zijn. En dat geeft toch best wel moed voor de komende periode. MOTM werd Gijs de With en daar was ik het geheel mee eens. De wasbon van Was by Duurstede gaat dus naar Gijs, maar ik vindt dat iedereen een beetje trots mag zijn op wat er vandaag gepresteerd is.

Best genoten dus en op naar aanstaande zaterdag: thuis tegen Schalkwijk om 14.30 uur. SVMM van harte proficiat met de eerste periode en we zien jullie over twee weken. Vanmiddag de eerste wedstrijd van Nederland en ik wens iedereen daarbij veel plezier.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet,

Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy