Achtpunter tegen Eemboys

11 Apr 2023 | SVF 1

Van een zes-punten-wedstrijd hebben we ongetwijfeld weleens van gehoord, zeker richting het einde van de competitie kun je daar soms goeie zaken mee doen. Maar een acht-punten-wedstrijd vergt natuurlijk wel enige uitleg en die gaan we hier dan ook geven.                                                                         Op een zonovergoten sportpark De Nieuwe Kamp werd er mede door de sfeercommissie een prachtige zaterdag van gemaakt. Springkussens voor de kinderen, een soort van penalty-schiet-attribuut voor de iets ouderen en twee vóórwedstrijden. Allereerst speelde ons tweede vooraf tegen de Valleivogels (2-3 helaas) en ook speelde de jeugd onder 12 van ons tegen de jeugd onder 12 van Eemboys én dames…… En als klap op de vuurpijl kwam vanaf 17.30 uur zanger Jeffrey van Bennekom onze kantine effe “op zijn kop zetten”. En dat deed hij met veel enthousiasme en voor een behoorlijk groot publiek. En zo werd het tot circa 22.00 uur erg gezellig in Cothen zo net voor de Paasdagen!

We zouden bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald werddoor de eerste elftallen van SVF en Eemboys. Dit laatst genoemde team staat met uiteindelijk 0 punten geheel onderaan de ranglijst. Oorzaak hiervan is omdat zij 1 punt in mindering hebben gekregen (ik zou echt niet weten waarvoor) en één behaald gelijkspel. Alle overige duels werden verloren. Bewonderenswaardig is het dan ook dat zij telkens op sportieve wijze hun wedstrijden blijven voetballen. Ik heb daar veel respect voor en ik zou nu niet weten of ik dat persoonlijk wel vol zou kunnen en/of willen houden. Best een behoorlijke positieve prestatie van Eemboys 1 met daarbij ook hun staf is mijn mening.

Om vijf over half drie doet scheidsrechter Timo Brouwer van zich spreken met zijn allereerste fluitsignaal. Meteen ook maar de diverse meningen over deze jonge gast: het was prima wat hij op de mat legde. Slechts één keertje was het ietsje minder prima, toen scheidsrechter Brouwer bij het terug-uit lopen struikelde en zo zelf letterlijk op de mat terecht kwam. Best wel een beetje ongelukkige situatie en heel even was er de vrees dat de scheids niet door zou kunnen. Gelukkig viel het uiteindelijk mee en kon hij wel degelijk gewoon de wedstrijd tot een goed einde brengen. En dat was maar goed ook, want het zou erg jammer zijn wanneer deze scheidsrechter een aantal weken geblesseerd uit zou moeten vallen. Kortom: u begrijpt vanuit deze woorden: prima gefloten en niks op aan te merken. Dank scheidsrechter Timo Brouwer.

De wedstrijd werd (zeker in de eerste helft)éénrichtingsverkeer naar het doel van Eemboys. In de 6eminuut al weet Bart van Dijk een bal tussen de benen van een speler door bij Freek Scherpenzeel te krijgen. En zulke kansen zijn op dit moment wel aan Freek besteed, 1-0. Dan krijgt Rik van de Mispel het op zijn heupen, want met een paar “samba-achtige” bewegingen passeert ook Rik doelman Tim Luijkenvan Eemboys. En zo staat er na 10 minuten een 2-0 stand op het bord en beloofd het een makkelijke middag te worden. Tot aan de 19e minuut had SVF de score al verder op kunnen voeren want: -een kopbal van Freek gaat over het doel, -Bart weet een grote kans niet te verzilveren en -een schot van Roy van de Bildt gaat rakelings over het heiligdom van Tim Luijken. In minuut 19 volgt weer een assist van Bart op Freek en die laatste weet de bal onder de keeper door te krijgen. Stand 3-0, wedstrijd sowieso gelopen en proberen aan het doelsaldo te werken, want dat zou weleens belangrijk kunnen zijn aan het einde van de competitie. Echter; vervolgens “stokt” het even en zelfs moet Marcel Laros twee keer handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. En dat doet Marcel goed en SVF pakt de draad weer op. Een paar minuten voor de thee wordt Freek gevloerd in de 16 meter en mag Rik proberen zijn doelpunten-totaal op te krikken,middels de gegeven strafschop. En dat doet hij dan ook, 4-0 en Rik klimt op de topscoorderslijst na zijn tweede doelpunt van vandaag. Net wanneer we denken dat scheidsrechter Timo Brouwer wel voor de rust zal blazen, volgt er op de valreep een prima passeeractie van Gijs van Woudenberg. Zijn uitstekende voorzet bereikt Freek en die weet zijn echte! hattrick te voltooien: 5-0. Van harte Freek!                               Dan volgt wel de rust en kan trainer Joost Kooijman tevreden terugzien op een goeie eerste helft, waarna sommige spelers rust krijgen om ook onze wissels te kunnen laten voetballen.

De tweede helft is voor de neutrale toeschouwer best een aardige tweede helft, maar voor de niet neutrale clubmensentoch eigenlijk wel behoorlijk matig. SVF lijkt gas terug te nemen en ook merken we toch wel enig egoïsme en het feitdat een paar SVF spelers uit zijn op óók een doelpunt. Eemboys “ruikt dat een beetje” en komt iets meer in het spel voor. Maar toch krijgt SVF weer de beste kansen en mogelijkheden. Freek verzuimd om zijn vierde van vandaag aan te tekenen, Najib probeert het van afstand maar dat lukt ook niet en dan denkt keeper Marcel Laros: “scoren wordt voor mij natuurlijk heel moeilijk, maar een assist op mijn naam is toch ook wel prettig”. Een verre uittrap van Marcel wordt niet goed verwerkt door verdedigend Eemboys en Bart weet de bal heel slim over de uitkomende keeper te koppen. Assist dus van Marcel, een prima goal en de stand gaat naar 6-0. Dan treedt er enige “lankmoedigheid en mededogen” op bij onze mannen en weet Eemboys te scoren. En vijf minuten later zijn we nóg niet bij de les en volgt de 6-2 middels een bijzonder fraai doelpunt van onze gasten. Maar dan schieten we weer wakker en een minuut later al volgt een bijzonder mooie soloactie van Mick, die deze actie met heel veel kracht en inzet ook nog fraai afrondt en de 7-2 noteert. Maar de koekc.q. de paaseieren zijn nog niet op, want meerdere kansen zijn er voor Gijs en voor Mick. Gijs schiet naast en Mick poort zijn tegenstander weliswaar, maar zijn schot wat volgt gaat 30 centimeter te hoog over het doel. Vrije trappen van Vince en Najib missen nauwkeurigheid.        Net voor het einde van deze match volgt er nog wel een heel mooi toetje: een aanval over meerdere schijven tussen Mick vd Bildt, Tygo Witkamp en Vince van Ee wordt uiteindelijk afgerond door Vince. En zo scoren we dus 8 (doel)punten en wordt het dus uiteindelijk en zeer verdiende 8-2 voor SVF.

Maar dan is het dus nog niet klaar vandaag! Zo net voor de Pasen was het een mooie gelegenheid voor de sfeercommissie, om deze zaterdag nog effe met veel gezelligheid te verlengen. En dat gebeurde met onze Cothense zanger Jeffrey van Bennekom. In een volle kantine wist Jeffrey daar de zaak effe lekker “op zijn kop” te krijgen. En wanneer we dit alles dan op een rij zetten, dan mogen we dus gerust spreken van acht! punten vandaag. Drie punten vanuit de wedstrijd, ik geef Freek ook een driepunter met zijn hattrick van vandaag en zeker ook geef ik de sfeercommissie en ook Jeffrey van Bennekom allebei een bonuspunt!!! En zo komen we dus op acht! 😊 En eigenlijk zijn het er zelfs negen, want uiteraard ook nog een bonuspunt voor MOTM Vince van Ee. Vince wérkt ook bij Was by Duurstede en heeft zelf nog geen auto. Hij kan nu dus met een gratis wasbon bijvoorbeeld de auto van zijn vader wassen, maar als je dat niet wilt Vince, dan mag je mij gerust bellen…

Nu komen  er een aantal mooie wedstrijden aan tegen clubs welke bovenin de ranglijst vertoeven. SVF is alweer een aantal wedstrijden goed op dreef en ook kunnen we beschikken over een redelijk volledige selectie. Ik vindt het zo een erg leuk seizoen, met goeie resultaten en lekker meedraaien voor een prijs, zonder dat daar heel veel druk op ligt. Ben wel heel erg benieuwd hoe we gaan presteren tegen bijvoorbeeld Schalkwijk, SVMM, Faja Lobi en aanstaande zaterdag (weer thuis!) tegen koploper Austerlitz. Kan alleen maar leuk worden: de druk ligt bij onze gasten en voor SVF geldt: alles mag en niks mot………  We zien jullie graag weer aanstaande zaterdag op Sportpak De Nieuwe Kamp.