Van de voorzitter

19 May 2016 | Laatste Nieuws

Zoals wellicht inmiddels bekend gaan we de uitgave van de Loeier minderen. Waar er tot nog toe circa 10 Loeiers per jaar uitkwamen,  zal dit de komende periode terug geschroefd gaan worden. Onze PR man Hans de Ligt heeft daar reeds iets over verteld. Het kosten aspect, in combinatie met het feit dat steeds meer mensen gebruik maken van andere media, zijn daar onder andere redenen voor.

E-mail, facebook, website, Linkedin zijn voor de meesten onder ons geen vreemde termen. Ik heb onlangs nog vernomen dat de gemiddelde mens !! minimaal 221 keer per dag op zijn telefoon of PC-tje zit….!!  We kunnen daar gewoon niet meer omheen en dat willen we ook niet.

Vier a vijf keer per jaar zullen we de Loeier nog uitbrengen, maar veel méér zullen we gebruik gaan maken van onze website www.svfcothen.nl

Vandaar dat ik zo af en toe op onze site zal verschijnen met mijn copy.  Veel leesplezier !

Laten we deze keer maar eens beginnen met alsnog een hartelijke felicitatie richting Kees en Annie van den Berg ! Zestig ! jaar getrouwd zijn, is tegenwoordig toch een unicum. En 70 jaar lidmaatschap van een vereniging komt daar nog eens bij. Maar ik wil toch zeker niet alleen Kees in het zonnetje zetten, maar ook Annie. Samen hebben zij zich op bijzondere wijze ingezet voor S.V.F. Niet alleen als vrijwilligers (Kees is zelfs erelid) maar ook als zeer trouwe supporters bij ons eerste en andere teams.  En dat doen ze nog steeds. Wij mochten tweede pinksterdag aanwezig zijn op hun prachtige en gezellige feest.  Bij “ons” in de Wijkersloot was er trouwens ook een echtpaar met deze fantastische prestatie.  Nico en Annie (whats in a name ?) Vernooij vierden op dezelfde dag dit zelfde item ! Ook dit 60-jarig bruidspaar van harte gefeliciteerd.

Teleurstellend was het seizoen met ons eerste, daar zijn we het allen wel over eens. De degradatie naar de vijfde klasse kan en mag niemand blij mee zijn. Uithuilen en opnieuw beginnen heb ik in de wandelgangen een paar keer gehoord. Dat is wat mij betreft echter niet genoeg. Het zou veel te makkelijk zijn om ons er op die manier van af te maken en dat is ook echt niet de bedoeling. We gaan zeker evalueren op een paar fronten. Het beleidsplan wat we een aantal jaren geleden opgesteld hebben en waar diverse S.V.F.ers aan meegewerkt hebben, gaan we weer uit de kast halen.

Zitten we allemaal nog wel op dezelfde golflengte, zijn onze missie en onze visie nog wel kloppend, komen een aantal cijfers nog wel overeen met de werkelijkheid of zijn dit teveel aannames, staat onze organisatie (waar we altijd nog zo trots op zijn) nog steeds fier overeind en zijn onze doelstellingen nog wel van deze tijd ? Zijn we soms teveel in onze “comfortzone” blijven hangen is een vraag die we “te lijf moeten gaan”.

Allemaal vragen welke aan de orde zullen komen, zodat we op komende ALV daar iets over kunnen vertellen. Nog steeds denk ik dat wij een stabiele vierde klasser  moeten kunnen zijn. Géén derde klas, want de laatste tien jaar heeft aangetoond dat dorpsclubs zoals wij zijn, daar niet echt heel veel te zoeken hebben. Niet bijzonder leuk misschien, maar wel gewoon de realiteit.  We houden jullie op de hoogte.

Inmiddels hebben we kennis mogen maken Edwin Bakker, onze nieuwe hoofdtrainer. Mijn indruk is erg positief, echter “een garantiebewijs” hebben we nog nooit op de rug van een nieuwe trainer kunnen vinden. Jammer is dat Matthijs vertrekt naar Delta sport, maar ik heb daar zeker begrip voor. Je mag als sportman toch gewoon uit gaan zoeken waar jouw plafond ligt ? En als het niet lukt Matthijs (en dat geldt voor iedereen) dan ben je uiteraard weer van harte welkom bij S.V.F. Ik had heel even de (kleine) hoop dat Wouter van Hoof en Jorn Mocking terug zouden kleren naar onze club. Ik heb er ook hier alle begrip voor dat dit nu nog niet gebeurt. Maar misschien dan het seizoen hierna?

En toch denk ik dat we een leuk seizoen gaan draaien. De selectie was bijna voltallig aanwezig bij de presentatie van de nieuwe trainer en dat geeft de burger moed. Met Kevin Kroon (jaja, Kevin is weer terug) als nieuwe keeper en twee jeugdige keeperstalenten (Wesley en Ewout) als stand-by, hebben we ook dit probleem goed getackeld. Welkom  Kevin en veel plezier ook aan Wesley en Ewout.

En dan komen er ook nog A-junioren over welke uitstekend bruikbaar zijn in de selectie. En als ik dan zie dat er een nieuwe grensrechter is (Joop van Ditmarsch) en ook een jonge kracht (Joren Wittenberg) mee gaat lopen bij verzorger Dirk de Vries, dan groeit mijn vertrouwen voor het nieuwe seizoen. En ook Andre Verbeek die mee gaat lopen als stagiair bij onze selectie, kan een positieve uitwerking hebben. En als klap op de vuurpijl wordt Tim Odijk medeleider bij het eerste heb ik vernomen. Kortom: dat zijn toch allemaal mooie ontwikkelingen.  Op naar een gezellige laatste trainingsavond op 26 mei !!

De Samenloop voor Hoop is nu wel heel erg dichtbij. Een event wat in no-time bijzonder goed op de kaart is gezet door een groot aantal mensen. 35 teams die samen iets heel moois gaan doen voor mensen met die vreselijk nare ziekte. De opbrengst gaat naar het KWF en met name richting het onderzoek om deze ziekte onder de knie te krijgen. Voor de goede orde : het betreft een rookvrij gebeuren en ook overmatig drankgebruik is niet gewenst. Je mag best een biertje drinken maar doe dat a.u.b. met mate.

Maak het mekaar alstublieft een beetje makkelijker…….  En volg dus de instructies op.

De samenwerking tussen de Samenloop en S.V.F is best bijzonder geweest mogen we wel zeggen. Laat ik maar geen namen noemen, maar iedereen weet wie er bedoeld wordt. Het wordt wat mij betreft een gebeuren met heel veel positieve emotie.  In de samenwerking hebben we het elkaar hierin best een beetje makkelijk gemaakt !  En daarom kán het gewoon niet fout gaan.

Ik wens iedereen: organisatoren, vrijwilligers, deelnemers, survivals, toeschouwers, artiesten en wie dan ook een prachtige en bijzondere gebeurtenis toe.

Daarna de ronde van Cothen, het 35 + toernooi en het familie toernooi. Activiteiten die heel veel gezelligheid meenemen, dat is wel bewezen. Als allerlaatste staat er nog een jeugdtoernooi op de rol en dan kunnen we overgaan tot het prepareren van de velden voor het nieuwe seizoen. Er bestaat de mogelijkheid om nog even door te trainen, maar neem dan eerst wel even contact op met Anton vd Bogaard of Harry van Beek, maar geef het ook even door aan Joop Balk. Goed communiceren is het halve werk.

Positief is natuurlijk het kampioenschap van enkele teams, waaronder onze A1 junioren. Tot nog toe ongeslagen mochten zij het zaterdag 14 mei afmaken tegen hun directe concurrent Woudenberg. En als je dan ook die wedstrijd met 2-0 weet te winnen, dan ben je de terechte kampioen. Gefeliciteerd mannen en begeleiding !

Ik wil nu alvast iedereen hartelijk danken voor de inzet van afgelopen seizoen. Er is een behoorlijke claim gelegd op onze vrijwilligers, met name door de organisatie van enkele extra evenementen. Denk alleen maar even aan het 70-jarig bestaan en aan de Samenloop. Ik neem diep mijn pet af voor al die mensen die zich hiervoor ingezet hebben. Zij zorgen voor iets extra’s bij S.V.F. wat je niet goed kunt omschrijven.

Er is tevens een behoorlijk claim gelegd op onze trouwe supporters. Het was natuurlijk niet altijd fijn langs de lijn. Ook voor hen neem ik de pet af. Ze zijn blijven komen, ondanks de povere resultaten. En uiteraard hoop ik ook op de steun voor het nieuwe seizoen.

En dan natuurlijk de sponsoren. Drie hoofdsponsors hebben we weten te bemachtigen namelijk : Rob en Caroline Balk met hun installatie bedrijf, de RABO en ook de Onderlinge Verzekeringen is door het Bestuur aangemerkt als een hoofdsponsor.

Onze sponsoren maken inmiddels een groot onderdeel uit van onze inkomstenstroom. Kortom: ooit zag ik een mooie slogan die luidde als volgt: Koopt in den vreemde niet, wat u dichtbij ziet……
Onze sponsoren zorgen er mede voor dat we financieel gezond zijn en dat we de contributie acceptabel kunnen houden. Oftewel: heeft u iets nodig ? Dan verdienen onze sponsoren in ieder geval een kans !  U vindt ze op onze sponsorpagina.

Ik wens jullie allemaal een hele prettige en zonnige vakantie toe. Geniet ervan, rust uit, maak de kop leeg en we zien mekaar ergens in augustus weer !
Wij gaan evalueren en voorbereiden op het nieuwe seizoen !

Groet,
Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy