Van de voorzitter oktober 2016

17 Oct 2016 | Laatste Nieuws

Zeventien oktober alweer, over twee maanden zullen we de kerstborrel op de zaak al wel weer gehad hebben…. Ook hebben we inmiddels het eerste kwart van het verenigingsjaar er op zitten. Mooie aangelegenheid om even een tussenbalans op te maken.

Jullie hadden dat natuurlijk op de Algemene Leden Vergadering al kunnen vernemen, echter ik begrijp ook wel dat de opkomst daar gewoontegetrouw niet echt heel hoog is. Of eigenlijk begrijp ik dat niet natuurlijk, maar ik heb me daar als bestuurder al wel bij neergelegd. Als een club goed draait, dan is er kennelijk weinig aanleiding om je stem daar te laten horen. Dan permitteer ik het mezelf om te constateren dat we het als Bestuur goed doen. Wel behoorlijk zelfverzekerd hoor ik nu sommigen denken…, maar als je het daar niet mee eens bent, dan had je er maar moeten zijn ! Wel goed dat veel selectiespelers met hun kader wel aanwezig waren.

Mijn laatste jaar als voorzitter is ingegaan. Toch een beetje gek moet ik bekennen, om straks de zaak aan iemand anders over te doen. We zijn op zoek naar een goeie opvolger en ik weet zeker dat die gaat komen. We gaan in gesprek met enkele potentiele kandidaten en we hopen dat binnen niet al te lange termijn daar mededelingen over naar jullie toekomen. En ook Harry gaat er mee stoppen, na een jaar of 12 a 13 bestuurslid te zijn geweest. Nog één jaar “aan de bak” en dat doen we met heel veel genoegen. Gaat er dan niet in korte tijd veel ervaring verloren ? heb ik in de wandelgangen vernomen. En dan kunnen Harry en ik jullie gerust stellen. Er staat bij S.V.F. een krachtig bestuur wat “gepokt en gemazeld” is en waar we als SVFers best trots op mogen zijn.

De vrijwilligersavond was redelijk bezocht. Niet goed, maar zeker ook niet slecht. We erkennen dat de communicatie hieromtrent beter zou kunnen. Nu de Loeier is vervangen door andere media, is er toch iets van een tussenliggende “leegte” voor wat betreft het bereiken van onze leden. We werken er hard aan om dit op te lossen, ook dat heeft Hans de Ligt op de ALV mede gedeeld.
Daarnaast zullen we veel beter kenbaar gaan maken dat ie-de-re vrijwilliger ook echt als vrijwilliger gezien wordt bij ons. Leiders, trainers, chauffeurs, senioren klusgroep, schoonmaak en noem maar op: jullie zijn allemaal SVF vrijwilligers en jullie zijn dan ook allemaal van harte welkom bij SVF. En dus met name juist ook op de vrijwilligersavond. Jullie “hangen er niet maar een beetje bij” jullie zijn allemaal zeer gewaardeerd bij SVF. Eén of twee uur per week aan het werk bij S.V.F. wordt net zo op prijs gesteld als 10 uur per week, wij maken daar géén onderscheid in. En vrijwilliger zijn, dat doe je bijna altijd in gezinsverband, dus ook jouw partner is van harte welkom. Ik wilde dit toch nog maar eens gezegd hebben en zo hopen we volgende keer echt op een grote(re) opkomst.
En voor de goede orde: het was wel weer ouderwets gezellig op onze feestavond waar we iets terug kunnen doen !

Het eerste draait in de middenmoot mee. De zesde plek na 7 wedstrijden is de realiteit. We weten nu wel zo ongeveer waar we echt staan. We krijgen nog een aantal “mindere goden”, maar ook krijgen we de koplopers nog. Zo’n zesde plek, valt dat nou mee of valt dat tegen is de vraag. Persoonlijk had ik gehoopt dat we bovenin mee zouden draaien. Waar ik dat op baseer is een hele goeie vraag. Ik vermoed dat de factor “hoop” hier de hoofdreden van is en dat de realiteit nog niet echt is “neergedaald”. Dat was ook een reden waarom ik zo “pissed” was tegen Forza, waar het begrip “assistent scheidsrechter” wel een hele bijzondere betekenis kreeg. Gewoon standaard de vlag de lucht in steken en zo jouw collega (want dat ben je als arbitraal trio) volledig “in de zeik nemen” en voor schut laten staan. Sorry, een andere uitdrukking heb ik er even niet voor. Geef mij de eerlijkheid van Henry en Joop dan toch maar.
Voor mij wel de aanleiding om er nu wat anders tegen aan te gaan kijken. We maken het ons zelf alleen maar moeilijker als we onze ambities te hoog neerzetten. Een goeie middenmoter zijn we, niks meer en niks minder. En zo ga ik het vanaf vandaag ook gewoon banaderen. We hoeven echt voor niemand onder te doen, maar ook is er geen enkele aanleiding om de lagere clubs te onderschatten. Ik denk dat deze benadering een positieve uitwerking zal hebben op mijn persoonlijke gemoed en ik hoop dat meer SVFers er vanaf nu zo over gaan denken. We hebben met onze nieuwe trainer en leiding gewoon tijd nodig om iets neer te gaan zetten. Ik gun ze die tijd zeker wel, ik ga het positief benaderen. Ik hoop alleen wel dat vanaf de zijkant de zaken ook een klein beetje rustiger benaderd gaan worden. Ik begrijp de emotie (die had ik zelf ook tegen Forza) maar het zou best een klein beetje minder kunnen. Ik trek het boetekleed aan, maar ik hoop dat we dat vanaf de kant het kabaal ook iets kunnen reduceren. Ten eerste helpt het toch niet, werkt het allemaal alleen maar averechts  en ten tweede komen we met al dat geblaat ook niet zo sterk over.

Ik moet trouwens wel zeggen dat het me in de vijfde klasse geeneens tegenvalt. Ik heb op één na (Ardahanspor) alle wedstrijden gezien en ik heb me telkens goed vermaakt. Tot nog toe best leuke clubs mogen ontmoeten en ik heb geen nare incidenten of gebeurtenissen kunnen ontwaren. (op die grens van Forza na…) Natuurlijk hebben we nog niet alle clubs gehad en natuurlijk was JSV thuis best pittig, maar het valt mij tot nog toe 100 % mee. Ik zal uiteraard niet zeggen dat het leuker is dan in de vierde klasse, maar toch…….
Kortom: ik ga vanaf nu een andere benadering oppakken. Ik ga er positief in en ben best trots op onze selectie. De inzet is er wel degelijk en dan ben je bij mij al een heel eind op weg. Goed ook om te zien dat spelers van het tweede weer hun steentje bijdragen bij het eerste. Er zit weer meer plezier en beleving in de gehele selectie volgens mij. En nog steeds hoor ik sommige lieden zeggen dat onze selectiespelers weinig terug doen voor de club. En dan kan ik volmondig vertellen dat dit gewoon niet waar is. Met grote regelmaat doen zij wel degelijk werkzaamheden voor de club en dat waarderen wij zeer. Kunnen we afspreken dat we samen onze verwachtingen ietsje naar beneden bij gaan stellen ? Ik zou dat zeer waarderen.

Op naar het volgende kwart van het seizoen. Er is veel te doen binnen de club en dat maakt het juist ook zo mooi. En ik kan het niet laten….. het zou toch wel heel erg leuk zijn als we straks mee zouden kunnen doen om een periodetitel.

Want in het voetbal moet je nou eenmaal wel een (paar) doelen hebben…..toch ??

Groet,
Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy