Van de voorzitter december 2016

13 Dec 2016 | Laatste Nieuws

Van de voorzitter

De tijd vliegt, Sinterklaas alweer voorbij, kerst zit er nu spoedig aan te komen, dus tijd om weer effe bij te praten want er gebeurt op dit moment echt heel veel bij S.V.F.
Let goed op , want er staan een aantal leuke en belangrijke zaken in deze VdV.

Laatste trainingsavond op 22-12-2016
In het verleden hadden we meestal iets extra’s op de laatste trainingsavond van het jaar. Wie herinnert zich niet de foute donderdag avond met Kerstman Ton Delfgou…..? De laatste jaren is hier helaas niets meer van gekomen. Daarom hebben een paar mensen toch even een leuke avond in elkaar gezet. Het is de bedoeling dat alle ! senioren, inclusief dames, maar ook onze A-jeugd deze avond een korte training krijgen. Ook de spelers van de zaterdag en de krasse knarren zullen deze avond trainen. Vanaf 21.45 uur zullen we de kantine opzoeken en zullen een aantal “coryfeeën” hun “big five” laten horen. Het gerucht gaat dat ook Kerstman Santa Claus nog even aan komt wippen.
Kortom: let op de vermeldingen op de site, kom donderdag 22-12 trainen en laten we daarna samen genieten van een leuke avond in de kantine.

Nieuwjaarsreceptie
Laat ik vooral niet onze nieuwjaar receptie vergeten. Zondag 08-01-2017 zullen we elkaar weer ontmoeten om elkaar in de unieke SVF sfeer de beste wensen te doen. Uiteraard weer met een mixtoernooitje vooraf, waarbij iedereen “gelaafd” wordt met heerlijke erwtensoep en roggebrood. Hoezo afvallen na kerst en oud en nieuw ?
Onze nieuwjaar receptie is er voor iedereen vanuit Cothen en omgeving. Kom gewoon naar onze kantine, samen met je partner en laten we er een geweldige middag van maken. Vrijwilligers, spelers, scheidsrechters, andere verenigingen, supporters, mensen van de gemeente en uiteraard ook onze sponsoren zijn van harte welkom ! En nogmaals: neem vooral jullie partner mee. Kijk op de site voor de aanvangstijden.

Zondag – Zaterdag.
Bijna iedereen weet natuurlijk al wel dat wij op dit moment druk doende zijn met de vraag of wij met onze selectieteams straks verder gaan op zondag, of op zaterdag. Inmiddels hebben wij met 5 ! clubs contact gehad over deze vraag. Vijf clubs welke de stap van zondag naar zaterdag reeds gemaakt hebben. Die clubs zijn : DEV Doorn, Bunnik 73, BFC, Olympia en Kockengen. We hebben vele vragen aan hen voorgelegd en daar bijzonder duidelijke antwoorden op gekregen. Dit alles alleen maar; om ons goed voor te bereiden op het enige juiste besluit welke we straks als gehele club dienen te nemen. We zijn daar zeker behoorlijk wijzer van geworden !

Let wel: als Bestuur hebben we nog steeds geen voorkeur uitgesproken. Het standpunt van het Bestuur op dit moment is : we doen wat het beste voor de club is. Wel heel belangrijk is transparantie en duidelijkheid. Als bestuur zien wij namelijk dit geheel als een bredere discussie. Oftewel: jullie krijgen zeker niet alleen de vraag voorgeschoteld of je op zaterdag of op zondag wil gaan voetballen, wij gaan jullie óók vragen wat wij er bij S.V.F. aan kunnen doen om het voetbal op zondag aantrekkelijker te kunnen maken.
Want laten we daar ook duidelijk in zijn : er komt meer om de hoek kijken dan alleen de wens van spelers. Denk aan: -capaciteit van onze accommodatie, -voetballen op andere tijden, bijvoorbeeld zaterdag om 17.00 uur, -verlies van leden, -vrijwilligers die te maken krijgen met een geheel ander ritme, -barpersoneel wat niet op zaterdag inzetbaar is,  en zo zijn er nog diverse vraagstukken.
S.V.F. heeft circa 430 leden, waarvan circa 120 spelende senioren, 220 jeugdspelers en ongeveer 90 niet spelende leden. En daarnaast zijn er nog heel veel vrijwilligers en dat is óók S.V.F. ! Sterker nog: volgens mij is juist de kracht van S.V.F. dat iedereen belangrijk is.

Kortom: allemaal krijgen jullie de gelegenheid om jouw stem (vooraf) te laten horen. Een bestuursstandpunt is er gewoon nog niet en zal pas medio februari/maart, (na alle voor- en nadelen goed gewogen te hebben) volgen.

De volgende stappen welke we nu gaan nemen zijn drie stuks informatiebijeenkomsten als volgt:
• We gaan op donderdag 12 januari om 19.00 uur om tafel met de selectiespelers samen met de staf en de spelers van het derde met daarbij onze dames 1
• Op woensdag 18 januari gaan we om 19.00 uur in gesprek met onze jeugd vanaf 15 jaar
• En op donderdag 19 januari om 19.00 uur gaan we in gesprek met alle vrijwilligers en supporters.
Uiterlijk half Maart 2017 zullen we dus een standpunt in gaan nemen vanuit het Bestuur. Als bestuur zijn we van mening dat dit een dermate belangrijke item is binnen S.V.F., dat we dit in een extra te beleggen ALV gaan brengen. Daarin zullen we het definitieve bestuursvoorstel gaan voorleggen aan onze leden. Houd dus de komende publicaties hier omtrent goed in de gaten!

In elkaar schuiven van de TC’s.
Op zeer korte termijn zullen de TC’s in elkaar geschoven gaan worden. Waar we nu nog steeds werken met een TC jeugd en een TC senioren, zal dat straks één TC gaan worden met ook één commissie voorzitter. Uiteraard worden die voorzitter met zijn commissie ondersteund door een behoorlijk aantal personen. Er is een geheel nieuwe organisatie structuur opgemaakt, waarbij wij als Bestuur van mening zijn dat dit de samenwerking en de samenhang tussen jeugd en senioren voetbal behoorlijk zal verbeteren. In een geheel nieuw opgezet organigram is duidelijkheid goed zichtbaar.

Anton van de Bogaard gaat deze commissie leiden als voorzitter en daar zijn we zeer content mee.  In onze bestuursvergadering van gisteravond ! hebben we hier de definitieve “klap op gegeven”. Het zou dus maar zo kunnen zijn; dat dit bericht nieuws voor je is. Toch hebben we gemeend dit al op de site in dit bericht kenbaar te maken. Heb je hier vragen over : neem dan a.u.b. contact op met Anton, Harry of Kees.

Boeien en binden.
Als Bestuur zijn we van mening dat er op dit moment onvoldoende binding is tussen een aantal teams bij S.V.F. We zijn van mening dat met name onze zaterdag voetballers teveel “op een eiland zitten”. Let wel: dat is niet hún schuld, dat zit met name in andere zaken, waaronder bijvoorbeeld trainingstijden. Ook de A-junioren, welke straks de stap naar de senioren “moeten” gaan maken, willen we alvast meer betrekken bij de club.
Er wordt gezocht naar een situatie waarbij alle ! senioren, dus inclusief de zaterdag voetballers, maar ook inclusief onze dames en onze A-junioren (tegenwoordig JO19) op de donderdag gaan trainen. Zo hopen we meer mensen te binden en te boeien voor de club en de samenhang te verbeteren. De donderdagavond moet weer een echte gezellige clubavond worden vinden we, waarin mensen elkaar kunnen spreken. Voorlopig blijft alles nog even hetzelfde, maar let vooral goed op komende publicaties.

Activiteiten krijgt weer een bestuurszetel.  
In het verleden was ook de activiteiten commissie in het bestuur vertegenwoordigd met een zetel. Door omstandigheden is dit de laatste jaren niet meer het geval. Gelukkig zijn de diverse activiteiten er nog steeds, maar worden te weinig gestructureerd en getrechterd naar één verantwoordelijke. We gaan dit veranderen ! Er hebben zich inmiddels een aantal enthousiaste SVF-ers gemeld om de gehele range aan activiteiten weer onder een goeie structuur te brengen. De activiteiten bij S.V.F. zijn van groot belang. Niet alleen zorgen zij voor een behoorlijke inkomstenbron, met name ook zorgen zij voor binding en een goeie sfeer bij de club. Voor ons aanleiding om de activiteiten commissie weer nieuw leven in te blazen en goed op de kaart te zetten.

Kerst en nieuwjaar moet je niet vergeten te vieren.
Heel belangrijk is het volgens mij om Kerst en oud en nieuw goed te vieren. Vóórdat je het weet is het weer voorbij. Vanuit het gehele Bestuur wensen wij jullie allen een hele prettige periode. Geniet ervan, pak even je rust, om daarna weer te kunnen “vlammen”.

Hele prettige feestdagen en het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar 2017 !

Namens Het Bestuur:
Kees

PS: mocht je vragen hebben over deze VdV, spreek onze bestuurders gerust aan, of mail ons.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy