Van de voorzitter

09 Jun 2017 | Laatste Nieuws

Na-competitie
En zo hadden we gewoon nacompetitie te pakken !! Prachtig toch ? Zo’n toetje ??
Gisteravond, 08-06-2017 mochten we in de herkansing nog een poging wagen om 72 jaar prestatie voetbal op zondag, af te sluiten met promotie. Na 119 kilometer en bijna 1,5 uur in de auto werden we gastvrij ontvangen bij een hartstikke leuke club V.Z.V., in ’t Veld. (Noord Holland) Een dorpsclub pur sang met heel veel S.V.F. gelijkenissen. Een grote schare aan trouwe (en eerlijk gezegd) oudere supporters mochten we daar aantreffen. De bestuurskamer zat vol met “ouwe getrouwen” oftewel voormalige bestuursleden welke nog zeer betrokken zijn bij de club. Helaas verloren we met 4-3 na een leuke pot voetbal en sluiten we het seizoen nu echt af. En al met al is het dan toch een best leuk seizoen geworden is mijn mening. Interessant om eens andere clubs te kunnen en mogen ontmoeten en ook Amsterdamse clubs waren zeker een welkome toevoeging aan dit seizoen.

We sluiten dus 72 jaar prestatievoetbal op zondag af en we gaan bouwen aan een mooie periode als zaterdag 4e klasser, met uiteraard als doel om bovenin mee te gaan draaien. Je moet nu eenmaal ambities hebben en die hebben we ook. Eerst even wennen, om daarna een stabiele vierde klasser te worden, met gewoon als doel de derde klasse.

Bestuur
Voor mij aanleiding om de komende twee bestuursvergaderingen in handen te geven van onze nieuwe mensen Claudia en Erwin. Zij zullen tenslotte de komende periode, samen met het bestuur de kar gaan trekken. Een kar die al is gaan rijden overigens, want we zijn natuurlijk al lang weer bezig met de organisatie van het nieuwe seizoen. Anton vd Bogaard als voorzitter voetbalzaken neemt de klus van Harry over en ook Anton is al weer volop bezig met de voorbereidingen. (Kijk voor de samenstelling van ons bestuur op onze website).
Uiteraard zullen Harry en ik min of meer als toehoorders op de komende bestuursvergaderingen aanwezig zijn.

Nieuwe seizoen
We hadden het al even over de voorbereidingen voor het seizoen 2017-2018 en dat vergt heel veel !
Verandering kost nou eenmaal tijd en energie, om nog niet te spreken van “bloed, zweet en tranen….” Het zal effe wennen worden allemaal, bijna alles op zaterdag, dat realiseren we ons terdege. We hebben bijvoorbeeld extra vrijwilligers nodig voor diverse taken. Met name schoonmaak, kantine/bar diensten, jeugdleiders/trainers en ook bestuursdiensten zijn nog altijd onderbezet.
Kom op S.V.F.ers, meld je aan, want we hebben je nodig !!!
Wat dat betreft was het bijzonder prettig dat een nieuw zaterdagteam wat zich heeft aangemeld, aangaf dat zij het min of meer vanzelfsprekend vinden dat zij werk gaan doen. En ook was het opmerkelijk dat vanuit de enquête naar voren is gekomen dat spelers wel degelijk extra vrijwilligerswerk willen doen.
Mooi dus…, maar we merken ook dat het dan nog niet vanzelf gaat en dat zit niet alleen in jullie, maar ook een beetje in ons. Aanmelden voor dit werk wordt namelijk vaak niet gedaan. Oftewel: wij moeten aan de bak om mensen in een persoonlijk gesprek te gaan vragen. Maar ja…., dat is naast onze bestaande arbeid óók wel weer een lastig verhaal. We doen ons best, maar we zouden het toch echt prettig vinden als dit van twee kanten gaat komen.

Inmiddels hebben jullie allemaal een brief ontvangen, waarin dit alles nog eens duidelijk beschreven staat. Ons dringende verzoek: meld je aan bij een bestuurslid voor vrijwilligerswerk en denk a.u.b. niet: “ze zullen wel komen……..”

Allemaal vrijwilligers
En ook zullen de nieuwe team indelingen weer stof tot discussie geven, want dat is tenslotte ieder jaar zo. Wij vragen niet veel, maar wel het volgende: Ben je het even niet eens met jouw nieuwe indeling, ga dan a.u.b. in gesprek ! Ga met name niet op andere wijze kenbaar maken dat je iets anders voor ogen hebt en ga vooral niet met de hakken het zand in. In goed overleg kom je er dan bijna altijd weer uit. Ook bestuurders zijn vrijwilligers en doen in principe het  beste voor de club.
Samen werken aan een gezellige club met veel zelfwerkzaamheid. Je doet het niet alleen voor de club, je doet het ook voor jezelf. Je wordt er gewoon béter van en je zorgt ervoor dat een ander het óók wat beter krijgt……….. (een nadenkertje misschien ?)
En zo gaan we dus onder aanvoering van Jan Willem van Rooijen op zaterdag 17 juni aanstaande aan de slag met onze eerste klusdag. Een prachtig initiatief, naast bijvoorbeeld ook al de seniorengroep die één keer per maand op vrijdagen al veel werk verricht. Om 7.00 uur starten we met ontbijt, het zou prettig zijn als daar heel veel mensen bij aanschuiven. Bij voorbaat dank !

Damesvoetbal
Het damesvoetbal zit ook bij ons in de lift. Na een poosje zoekende te zijn geweest omtrent de voortgang, zijn we ons gaan focussen op twee !! dames seniorenteams op de zondag. En het ziet er naar uit dat het gaat lukken. Géén aparte dames vereniging o.i.d. dus, daar zijn we duidelijk in geweest. Mooi dus, dat nu alle neuzen dezelfde kant op staan, zeer waarschijnlijk twee teams gaan draaien, met als trainers/leiders Roy van Straten en Tim Odijk. Maar…… we zijn er nog niet ! We kunnen nog steeds enkele dames gebruiken, dus nogmaals: vindt je het leuk om bij het gezellige S.V.F. de voetbalsport te beoefenen, meld je aan bij de club. Dat kan via onze website 

Ook feliciteer ik nog even ons meisjesteam, welke het kampioenschap heeft  veroverd in hun klasse.  Proficiat meiden en veel plezier allemaal in het nieuwe seizoen.

Kunstgras
Het nieuwe kunstgras gaat er definitief komen. We zijn akkoord gegaan met de gemeente, over een veld wat met kurk en cocos wordt ingestrooid. Eén van de meest moderne constructieS van dit moment, die ook nog alle commotie rondom de veiligheid doet verstommen. En ook op financieel gebeid zijn de zaken naar tevredenheid opgelost. Wij zijn hier tot nog toe erg content mee.
Binnenkort zal al gestart worden met de werkzaamheden en per 01-09-2017 zal alles gereed zijn. Wel uiteraard “ijs en weder dienende”, want met regen kun je bijvoorbeeld niet een kunstgrasmat aan elkaar plakken.

Ook hier zal dus een beroep gedaan gaan worden op onze flexibiliteit, want trainen en voetballen in augustus op ons RABO veld zal dus niet gaan lukken. We gaan u tijdig informeren over oplossingen.

En nu ? 
Wat ons nu nog rest is het Familietoernooi op 11 juni en de klusdag op 17 juni. Als ik op dit moment naar buiten kijk, dan valt er een enorme hoeveelheid regen naar beneden. Prima voor de tuin, maar niet leuk voor een familie toernooi. Het weer voor het familie toernooi ziet er echter goed uit volgens de berichten. Het is gewoon heel gezellig als je languit op het gras naar de teams kunt gaan kijken, dus kom a.u.b. in grote getale naar het sportpark.

Heel veel plezier daarbij aan alle -deelnemers, -organisatoren en -iedereen die hieraan zijn of haar steentje bijdraagt. Zonder vrijwilligers geen club.

Vakantie
En dan gaan we even rusten. Even andere dingen dan voetbal aan je kop. Zo’n seizoen is hartstikke leuk, maar een paar weken iets anders heeft toch ook wel wat.

Namens het gehele bestuur wensen wij iedereen een zeer prettige vakantie. Geniet er van en zorg dat je zo medio half augustus weer propvol adrenaline zit, om een nieuw voetbalseizoen aan te kunnen. Goeie reis en zorg dat je veilig en gezond weer thuiskomt.

Groet,
Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy