SVF JO13-1 tegen Aurora JO13-1

25 Oct 2017 | JO13-1, Pupillen

Tijd voor een derby! En dat al voor de 2de keer dit seizoen. De eerste betrof een oefenpotje en werd glansrijk gewonnen! Maar nu voor het eggie, voor de beker. Tja en dat in de wetenschap dat we door vakanties Tijl en Luuk in het veld moeten missen en Onno naast de lijn maakt mij toch enigszins nerveus.

En al snel bleek dat ook in het veld de zenuwen nog van menig speler afgespeeld moest worden. Het spel was rommelig en het leek of SVF wat zoekende was. Het spel ging over een weer en Aurora wist met een lob van rechts onze held op doel Duncan te verschalken. Hier was geen redden aan.

Dit bleek het sein voor SVF om een tandje bij te zetten. Via een prachtige solo was het Finn die de keeper van Aurora het nakijken gaf. Nu was de ban gebroken en dat resulteerde in mooie aanvallen. SVF kreeg een vrije trap op een veel belovend plekje. Hier wist Rens wel raadt mee en hij prikte de bal heerlijk in de linker bovenhoek.

Met voorsprong de rust in! In de tweede helft kwam SVF goed uit de startblokken, het spel werd gecontroleerd en we waren duidelijk de betere partij. Een aanval op Aurora ging over vele schijven en eindigde in een kluts. Het was Finn die hier van profiteerde en schoot beheerst de bal achter de keeper. Daar was dan de 3-1. Echter een spaarzame aanval van Aurora bracht toch de spanning terug, een schot op doel werd nog gepareerd maar de rebound was voor de rood/witte. 3-2!

Maar al snel pakte we de draad weer op, eerst helaas nog een afgekeurde goal van Bram en hij was zo mooi. Echter krijg hij toch zijn doelpunt, na een prima voorzet van Jasper wist hij hem binnen te tikken. En Jasper beloonde zichzelf ook nog met een heerlijke treffer. Eindstand 5-2.

De zenuwen waren voor niks geweest, een prima pot! Gefeliciteerd Kanjers, eerste in de bekerpoule dus op naar de volgende ronde!!