SVF Afsluitweekend 2017

Het Hemelvaartweekend van 26 en 27 mei was het weer zover: het SVF Afsluitweekend.

Gezien het voorspelde weer en maar liefst 65 kinderen beloofde het weer een leuk weekend te worden. De organisatie had weer tal van spellen bedacht om de kinderen op de vrijdagmiddag te vermaken. Populair waren natuurlijk de spellen met water: spettervoetbal en de evenwichtsbalk. Voordat het weekend officieel geopend was waren veel van de deelnemers al drijfnat van het spettervoetbal.

Toekomstige Dames 1 ?
Leuk was het feit dat wij dit jaar voor het eerst een compleet meidenteam aanwezig hadden op het afsluitweekend. De 13 meiden hadden een gezellig tentenkampje gebouwd waarmee zij ook gelijk een gooi deden naar de prijs voor de “Leukst versierde tent”. Helaas voor hen kwam de die eer voor deze prijs een andere leuk versierde tent toe. De meiden streden fel en wilden niet onderdoen voor de jongens. En dat deden ze ook zeker niet! Ook het stoere “nachtje doorhalen” was geen probleem voor ze. Pas rond 6 uur ‘s morgens begonnen de luikjes dicht te vallen. Wij hopen zeker dat het damesvoetbal bij SVF zich blijft door ontwikkelen!  En met deze meiden zit die toekomst wel goed !

Spannend
Nieuw was het onderdeel  “Escaperoom”. Drie kleedkamers waren ’s avonds omgetoverd tot escaperooms. Met slechts 1 zaklampje en een walkie-talkie waarmee ze puzzels opgedragen kregen, gingen de verschillende teams de strijd aan met de klok. Lukte het om binnen 1 uur te ontsnappen? In het donker, met ook nog eens angstaanjagende spookgeluiden om je heen was het voor een aantal kinderen toch nét een tikkeltje te spannend. Uiteraard mochten zij eerder de escaperoom uit. Het winnende team was niet het team die het beste kon puzzelen, maat het team met het meeste geluk. Één van de jongens ging op goed geluk aan de 4-cijferige code draaien van de kist met de ontsnapcode. Plots sprong het slot open en waren zij al binnen 15 minuten buiten. De andere twee teams hadden bijna het volle uur nodig om te kunnen ontsnappen!

Eind goed al goed
Uiteindelijk was het weer een geslaagd weekend waaraan het weer zeker meegewerkt heeft. Op de zaterdag werd het programma zelfs iets ingekort vanwege de hitte. Bij deze ook weer dank aan alle vrijwilligers: bardiensten, begeleiders, zwemmers, rijders, poetsers, opruimers en nachtwachten. Volgend jaar gaan we het zeker weer organiseren. Dit zal tevens een jubileum jaar zijn: het SVF Afsluitweekend word dan voor de 25e keer georganiseerd. Tot dan!

Fotos’s binnenkort op: facebook.com/afsluitweekend/
Foto: Ilse Mocking

2 Comments

  1. Reply Post By Kees Mocking

    Alweer een fantastisch SVF project, georganiseerd door talrijke vrijwilligers. Wat hebben we toch een actieve en vindingrijke club !!

  2. Reply Post By Erwin Rieff

    SVF is meer dan alleen voetbal. We mogen trots zijn op dit evenement die gedragen wordt dankzij de inzet van vele vrijwilligers. We kunnen terugkijken op een lange traditie en daar moeten we zuinig op zijn. Met veel enthousiasme en inzet heb ik dit, samen met gezin, van dichtbij mogen meemaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.