Prijsschieten door SVF tegen Oranje Wit

18 Mar 2018 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Na de misser van vorige week had SVF iets goed te maken. Vooraf gezien was Oranje Wit al een tegenstander die SVF daarbij kon helpen. Maar het moest natuurlijk wel gedaan worden door de jongens. Met de straffe oostenwind in de rug begon SVF voortvarend aan de wedstrijd.

Er werd gelijk veel druk gezet op de bal. Het middenveld was goed in beweging, ook zonder bal, zodat ze beter bereikbaar waren dan vorige week. Al gauw bleek dat Orange Wit een gewillig slachtoffer was. Niet zo gek natuurlijk als je tot nog toe maar één keer gelijkgespeeld hebt. Als ik alle aanvallen nauwkeurig zou moeten omschrijven, dan zou mijn verhaal te lang en langdradig worden.

Het eerste doelpunt viel na 10 minuten spelen. Goed doorzetten van Nando Koedam had als resultaat dat hij Niels van den Berg een niet te missen kans bezorgde en Niels deed wat hij doen moest 1-0.
Na 20 minuten een voorzet van Niels van den Berg keurig op het hoofd van Julian Heijmans 2-0. Na 40 minuten een pass van Remco den Broeder op Niels van den Berg, deze zag Rik van der Mispel vrij staan en Rik maakte er 3-0 van.
Na 42 minuten kon Julian geheel vrij  een pass geven op de vrijstaande Rik en gingen SVF met een stand van 4-0 rusten.

De 2e helft begon SVF met twee wissels. Rigino Odijk en Stephan Rieff voor Nick Vermeer en Nando Koedam.

Er werd  nog zeven keer gescoord. Tussen het foto´s maken door, kon ik het opschrijven bijna niet bijhouden. Hier volgen de doelpunten.
5-0 :  Voorzet Sander Mocking op Rik van der Mispel.
6-0:   Voorzet Roel Barten op Sander Mocking.
7-0:   Pass Rik van der Mispel op Julian Heijmans.
8-0:   Corner van Niels van den Berg op Julian Heijman met een harde pegel, doelpunt.
9-0:   Rik van der Mispel een pass op de vrijstaande Julian Heijmans.
10-0: Remco den Broeder een mooie pass op Julian Heijmans.
11-0: Julian Heijmans breekt door op links pass op Niels van den Berg.

Of dit allemaal juist is, weet ik niet, maar SVF heeft deze ruime overwinning als een collectief tot stand gebracht. De doelpuntenmakers hebben dat niet alleen gedaan. Tot het einde van de wedstrijd bleef men jagen op nog meer doelpunten. De mogelijkheden hiervoor waren zeker aanwezig.  Een makkelijke, leuke wedstrijd, althans voor SVF.

a.s Zaterdag 24 maart speelt SVF de uitwedstrijd tegen Ede-Victoria de nummer twee van de ranglijst.