Hebudatnouook ?

30 Jul 2016 | Laatste Nieuws

Námen

Vandaag viel het boekje bij ons in de bus over de jeugdweek 2016.  “De wereld rond” is het thema van dit jaar.  Een mooi boekwerkje met alle gegevens daarin, welke nodig zijn voor deze jeugdweek. Hulde aan de makers en uiteraard aan de sponsoren, maar wat mij het meeste opvalt in dit boekje zijn de namen van de deelnemende kinderen.

Ik begin bovenaan en dan valt meteen op dat negen van Amerongens present zijn. Negen ! En dus koploper in het gehele deelnemersveld.  In het vervolg mis ik direct de naam Balk. Geen enkele Balk doet mee dit jaar, oftewel: werk aan de winkel….?  En wat te denken van de van de Bergen…? Niet ééntje doet er mee. Rarara hoe kan dat nou ? Van den Bogaard ? Ook ééntje maar…. en dat zijn we niet gewend.

Evy Bolland zie ik staan. Zou dat familie zijn van Bolland en Bolland ? Welkom Evy ! Ook de van Dammen zijn karig vertegenwoordigd. Drie stuks lijkt mij weinig voor het grote areaal aan van Dammen in Cothen. Maar het zou natuurlijk kunnen dat er even een pauze ingelast bij deze familie, die komen wel weer terug.  Van de Géér, ook maar één keer……
Maar ook de familie de Gier laat het een beetje afweten. Twee de Giertjes maar deze keer en ook dat valt op.

Mooi dat ik weer een van Hooff zie staan. Zal mogelijk geeneens familie zijn van de Hoofjes die zo’n mooie carrière achter de rug hebben bij SVF, (Wouter, Michiel, vader Harry en natuurlijk ook Jolien) maar goed om weer een van Hoof te zien. De van der Horsten doen het goed. Vier stuks en daar mag je niet over klagen natuurlijk. Odijken…, ook maar twee. Magertjes hoor voor zo’n grote familie, net zoals de familie van Rijn. Die waren vroeger toch nadrukkelijk aanwezig in het Cothense. De van Rooijens met drie deelnemers mag je niks over zeggen. Niet goed maar zeker niet slecht. Wél een nieuwe generatie Schoonderwoerd. Onze achterburen Opa Hans en Oma Bep zullen trots zijn en toch zeker hun gezicht op het sportpark enkele keren laten zien. Twee Stookertjes, mwoiaa, kan er mee door.

Wél van StraaLens, maar geen van StraaTens. Best opvallend dus. Vijf stuks Vernooijen en dan doe je het gewoon goed natuurlijk. Een jeugdweek zonder ook maar één Vernooij is toch eigenlijk niet denkbaar.  Van Woudenberg, ook redelijk voor Cothens begrippen maar zeker niet uitzonderlijk. Als laatste de Zumbrinken. Eén deelnemer en dat is weinig voor zo´n grote familie. Versterking van de Zumbrinken lijkt gewenst.

Vooral heel veel nieuwe namen en namen welke één keer op de lijst voorkomen. En dat is een prima zaak ! De jeugdweek is er voor iedereen uit Cothen en omgeving. Dus ook voor : Baez, van Beek, Bernard, vd Brink, van Ditmarsch, van Ee, van Dinten, van Dort, van Gend, Goes, de Haas, Hendrix, de heus, van Impelen, Luiten, Maatman, Mayer, van Meurs, Oosterhout, Puik, Resink, Ritzer, Sluis, Spithoven, vd Velde, Verheij, Vermeij, Versteeg, Witkamp en Zomer van harte welkom deze week. We gaan er iets geweldigs van maken, reken daar maar op.

Maar ja…… jullie hadden natuurlijk al lang gezien dat één naam nog niet genoemd is. Mocking !!

Eén, ja je leest het goed : één Mocking doet er dit jaar maar mee aan de jeugdweek 2016 en dat is Stijn !! Stijn: er rust een zware taak op jouw jongen. Jij moet de Mocking dynastie in ere houden !! Jij zal de naam Mocking in deze jeugdweek uit moeten dragen. Jij zal er voor moeten zorgen dat omroepers in deze week ook de naam Mocking zullen moeten noemen. Jij zal er voor zorgen dat bij groepsindelingen en op uitslagenlijsten de naam Mocking in ieder geval één keer voorkomt. Hoewel….., laat je maar niet gek maken Stijn, doe maar gewoon jouw ding en zorg dat je het naar je zin hebt.  Maar ik ben wel héééél erg blij dat jij erbij bent.  Want laten we eerlijk zijn: een jeugdweek zónder Mocking……??????

De wereld rond is het thema.
Ik wens iedereen een geweldige jeugdweek toe. Laten we gedurende één week alle vreselijke dingen welke op dit moment “de wereld rond” gebeuren maar heel even vergeten, of aan de kant zetten. Geniet, wees sportief, luister vooral goed naar elkaar en maak het mekaar alstublieft een beetje makkelijk.  Dan wordt het zeker weer een onvergetelijke jeugdweek !

Groet,
Kees

jeugdweek logo klein

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy