GVVV D2 – SVF D1

23 Apr 2016 | Pupillen

Zaterdag 23 april, alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, wat gaat een seizoen toch snel voorbij. Helaas was Lucas vanwege een blessure niet aanwezig en ook Vince en Job konden vanwege familieactiviteiten niet meedoen. Gelukkig waren onze vaste invallers vanuit de D2, Tiemen en Rik, en “good-old” Ferry bereid om ons “ uit de brand te helpen”.
De wedstrijd van vorige week (ook tegen GVVV) hadden we winnend afgesloten en als we deze wedstrijd zouden winnen zou de derde plaats in de competitie een feit zijn. Kortom genoeg motivatie om er een lekkere wedstrijd van te maken. Ook GVVV verwachtte een spectaculaire wedstrijd en had de wedstrijd dus ingepland op het hoofdveld!

We begonnen zeer overtuigend. Met name Ferry nam de ploeg bij de hand en zorgde zelf, na goed doorzetten, voor de 0-1 voorsprong. Wat een begin! Iedereen ging er vanuit dat we de voorsprong verder uit zouden bouwen, helaas niets minder was waar. Via ongelukkig balverlies op het middenveld sneed GVVV soepel door onze verdediging heen en scoorde de 1-1. Door dit tegendoelpunt lieten we ons toch wel uit het veld slaan. De “koppies gingen hangen en dan is het een kwestie van tijd tot dat de tegenstander daarvan gaat profiteren. Dit gebeurde dus ook en zo stonden we dus ineens met 2-1 achter. Volkomen onnodig gezien het bij vlagen verzorgde voetbal van het eerste kwartier.

Gelukkig herpakten we ons snel (compliment mannen!) en nog voor de rust kon Ferry de 2-2- op het scorebord brengen.

In de rust werd aangegeven dat we moeten durven te voetballen. Fouten maken is helemaal niet erg! Gijs kreeg de opdracht meer in te gaan schuiven om zodoende de tegenstander in een vroeg stadium vast te zetten. Het glaasje ranja deed de mannen erg goed, direct na rust pakten we de instructies goed op. Gijs schoof continue door, Dennis liep met zijn snelheid alle gaatjes dicht. Jelmer stond achterin steeds goed opgesteld en Tyler is met zijn snelheid door geen tegenstander in te halen. Op het middenveld speelde Stijn zeer verdienstelijk. Jarno kreeg een zeer goede kans om te scoren, helaas kon de verdediger van GVVV zijn schot nog net blokkeren. Rik R. deed het erg goed als rechtsbuiten en Rik K(ip) liet met een mooie solo zien dat hij echte spitsen acties kan maken. Fabian zorgde vanaf links voor de dreiging zodat we de tegenstander continue op hun helft konden houden. Helaas lukte het ons niet om, ondanks diverse doelpogingen en vrije trappen rond de 16 meter , de 2-3 te scoren. Tiemen werd nog als pinchhitter ingebracht maar ook Tiemen kon niet tot scoren komen.

GVVV kwam nog maar sporadisch op onze helft en uiteindelijk viel de 2-3 dan toch. En wat voor een goal. Ferry kreeg de bal net over de middenlijn. Hij maakte een actie naar de linkerkant van het veld en bracht de bal in de 16 meter. Jens kwam vanaf rechts, aarzelde geen moment en met een prachtige volley schoot hij de verdiende 2-3 binnen.

Met nog een minuut of vijf te spelen ging GVVV een op een spelen. Onze verdediging hield telkens goed stand tot twee minuten voor tijd de behendige linksbuiten van GVVV de bal in de 16 meter kreeg. Dreigend ging hij op Lars af die zijn doel goed verkleinde, naar de bal bleef kijken en de bal met zijn been uit het doel hield. Daarna kwamen we niet echt meer in de problemen zodat we de 3 punten mee naar Cothen konden nemen. Een knappe prestatie van onze mannen! Het was een leuk seizoen waarin we goede wedstrijden met mindere wedstrijden hebben afgewisseld maar uiteindelijk zeer verdienstelijk als derde in de competitie zijn geëindigd.

Mannen van de D1, we gaan de komende weken nog lekker trainen en toernooien spelen. Bedankt voor het leuke seizoen, wij hebben er van genoten!